Powitajki przy kawie 72

15 grudnia 2022 07:26 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ? mroźno, zimno , ciemno 
15 grudnia 2022 07:26 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo miłego i spokojnego dni dla wszystkich 
15 grudnia 2022 07:39 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry :) Korzystając z tego, że dziś na popołudnie, zaraz zacznę się pakować. Wprawdzie tym razem nie autko :)  bo pakiety już poszły per Post, ale decyzja co zabrać ,a co zostawić jest trudna :) Wiem jedno- po przyjeżdzie do domu i przywitaniu się z wnusią będę jej dawać dobry przykład , żeby potem nie było 
15 grudnia 2022 07:49 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  wszystkim miłego, kolejnego grudniowego dzionka 
15 grudnia 2022 08:22 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Babcia po śniadaniu  leżakuje,ja wróciłam do łóżka  a dziadek odprawił z kwitkiem SpitexWieczorem będzie  zmienniczka.Dlugo tu nie zabawi...Spokojnego dnia życzę nam wszystkim. 
15 grudnia 2022 08:45 / 8 osobom podoba się ten post
Już po śniadaniu i kawę dopijam . Wczoraj padłam  jak kawka ( ptak) .Rozmrazalam zamrażarkę ,która stoi w piwniczce ,biegałam pół dnia .Była okazja, temp minusowa więc zapasy stały na tarasie .Dostałam od  kolegi szczupaki tak na oko że 3 kg będzie to mam zajęcie, zrobię w zalewie octowej . Taki plan na dzisiaj .
15 grudnia 2022 09:00 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, i już  czwartek, i już większość po śniadaniu a ja "w zawieszeniu ",popijam kawę, zmywarka mruczy, krzątam się coraz głośniej a Pedepcia śpi. Nawet nie podjadała dzisiaj nad ranem. Poszła spać ok 23ciej, to musi godziny nadrobić. 
Zacznę się dzisiaj pakować, nie mam tego dużo, jedna walizka, niewielka  torba podróżna i plecak. Jutro wolne, sobota pranie i male porządki , dopiero w sobotę po południu dowiem się o której w niedzielę podejdzie po mnie bus. 
O,właśnie babcia wstała i zniknęła w łazience. Trochę to potrwa, mam więc czas, żeby spokojnie się "dotlenić "na tarasie ?
Dobrego dnia Wam życzę 
15 grudnia 2022 09:01 / 6 osobom podoba się ten post
Malgi

Mnie też :kotek:obudził. Kulturalnie wlazł na mnie włączając mruczenie na drugi bieg:bezradny:
Za oknem posiedział minutkę i już spowrotem w łóżku.
Miłego dnia :angel1:

Moje koty   ???  w dzień śpią z ? później przenoszą się do mojego pokoju i leżą na krzesłach .W nocy były do tej pory na dworze a teraz w domu , bo zimno . Jeden ? ten najmłodszy Bolek śpi ze mną .Sama sobie narobiłam biedy .Jak go znalazłam, był w zlym stanie  kładłam go na poduszce w obawie , że te pozostałe ?? go zamęcza .Wyrósł na przystojniaka i teraz muszę go prosić , żeby pozwolił mi na poduszce głowę położyć .Nie mam obaw co do obcowania z kotami , są zaszczepione, odrobaczone, czysciutkie .Tylko ten najmłodszy jest męski ale na wiosnę pozbawie go męskiej ozdoby .

Każdy ma inny charakter .
15 grudnia 2022 09:24 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ?
U mnie też drugi dzień bardzo ponury, ale bez mrozu. Wczoraj padał śnieg z deszczem, nie lubię takiej pogody. Dzisiaj z koleżanką jestem umówiona, bo ona buty chce sobie kupić i doradcy chyba potrzebuje, bo mnie poprosiła czy bym z nią poszła. Zawsze chętnie się spotykam z rodakami, choć nie zawsze mi to na zdrowie wychodzi. Zaraz spróbuję Józka na spacer namówić. 
Miłego i spokojnego dnia Wszystkim życzę 
Podobno do wiosny jeszcze tylko 95 dni została 
Do Wigili już tylko 8 dni więc to tyle co rzut kamieniem ?
15 grudnia 2022 09:43 / 7 osobom podoba się ten post
Mrozik, słonko świeci, bez opadów. Podopieczny u dentysty planowo, więc ogarnę mieszkanie, bo i odkurzacz mu przeszkadza. Później, gdy prawny przyjedzie, to wyjdę na spacer, na małe zakupy. Ogólnie spokojnie, bez stresu, mimo tego blablania, w kółko od rana.
Jutro też wolne, gdy Jan będzie w Tagespflege. I zostanie ostatni przedświąteczny weekend, potem już szybko z górki. U mnie 37 / 20, co oznacza trzydzieści siedem nocek za mną, a dwadzieścia przede mną
16 grudnia 2022 05:17 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  i już piątek , Święta zbliżają się  błyskawicznie .Mróz zelżał , śnieg leży , świętych opadów brak . Tyle o pogodzie .
Pracy przedświątecznej sporo, pomału ogarniam .
Dobrego, spokojnego dnia .
16 grudnia 2022 05:25 / 7 osobom podoba się ten post
Doberek piątkowo, wyspana i przy kawie. Za oknem cudownie biało i oby tak pozostało przez święta. Dzisiaj córka PDP przytaszczy żywą choinkę i niech ją sobie ubiera. Mi starczy, że będę musiała sprzątać opadające igliwie. Nie nastawiam się na świąteczny nastrój, będzie mi łatwiej. Zaczęłam siódmy tydzień na tym adresie i oby do końca zleciało jak najszybciej. 
16 grudnia 2022 06:04 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Kawkę pije  w nowym zielonym kubeczku. 
Za oknem biało i albo zawiało albo świerzy puch sypnął bo znowu nie widzę auta  a na górce stoi i muszę się jeszcze do niego dokopać. Teraz u mnie minus 8. ?❄️Dziś go odpalę i spróbuję podjechać do sklepu . Chciałam sobie kupić gwiazdę betlejemska ale zobaczę potem jaka sytuacja na drodze.  W piecu już napalone i zaraz chlebek rozróbie i ciasto ukrecę- piernik przekładany marmoladą i polany polewą . Dziś moje kochanie ❤️ przyjeżdża więc i obiad też musi być powitalny. 
Wam życzę spokojnego dnia i całego weekendu. Trzymta się ludziska. 
16 grudnia 2022 07:15 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo miłego i spokojnego dzionka 
16 grudnia 2022 07:34 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ?