Dziękuję Gusiu,masz rację.Co tam metka cebulowa.Demencja zaskakuje mnie zawsze i zawsze w najmniej spodziewanym momencie.

Dziękuję Gusiu,masz rację.Co tam metka cebulowa.Demencja zaskakuje mnie zawsze i zawsze w najmniej spodziewanym momencie.
No i każdy dzień inny,jak w kalejdoskopie.Od rana pytała mi się Seniorka,czy między nami wszystko ok 😂. Dzień upływa spokojnie,ona pojechała na Urodziny Wnuka,a ja przy okazji dostałam 10euro za zapakowanie prezentu.Chyba kupię z tej okazji metkę cebulową 😂.
Och, Ty metkowa :smiech3::smiech2:
A u mnie też dzień, inny od pozostałych, haha.
O 13.30 zameldowałem się na basenie. 15 minut byłem na zewnętrznym, później pomyślałem...przejdę się na jacuzzi. Siedziała tam jedna kobieta. Gdy wchodziłem po schodkach, pięta mi zjechała i duży palec lewej stopy walnął w bandę, w ściankę. Poczułem ból i gdy usiadłem, uniosłem nogę i zobaczyłem zwisający paznokieć. Zaraz wyszedłem i do Erste Hilfe. Wezwali karetkę, była po 10 minutach. Po opatrzeniu zdecydowali zawieźć mnie do Kliniki niedaleko. Tam zajęła się mną pielęgniarka, jakiś papierek podpisać i dane personalne. Potem przyjął mnie chirurg i całkowicie wyrwał paznokcia. Wszystko ok, opatrunek, recepta na maść i zmiana opatrunku co drugi dzień. Sam to zrobię, żadnej kontroli nie trzeba. Musiałbym płacić, ale w poniedziałek zawiozę polisę i ew EKUZ, dowód osobisty. Bo wszystko zostało w domu. Zdążyłem przed 15.30, haha. Helmut miał trochę strachu, ale ok. Ze szpitala cztery przystanki autobusem do domu. Na prawej stopie but, na lewej tylko skarpeta 😂
W sumie :smiech3::radosc1: i żyje się dalej.
Kurcze, tyle razy byłem w jacuzzi w sanatorium i wszystko w porządku.
Bardzo mi przykro Luke 🥹.Mam nadzieję, że wszystko się zagoi .Ale ból musiał być straszny ...
Było by za dobrze ,jak na początku.Od wczoraj,odkiedy Seniorka wróciła z urodzin, mam w domu teatr a w nim dramat i komedię.Miała pretensje, że o wszystkim,co się dzieje informuję córkę.Próbowałam Jej wytłumaczyc, że wtedy gdy upadła na ulicy,musiałam poinformować córkę.Wczoraj bez kolacji przed 19ta poszła do siebie i zamknęła się na klucz.Poszlam na górę z tabletkami,a tu zonk,drzwi zamknięte i dopiero po dziewiatej dzisiaj zeszła na śniadanie.A gdyby zasłabła?No i pół nocki z głowy.Nie widzę tu siebie dalej,ale nie powiem o tym rodzinie,bo wiem jak potrafią zmienić diametralnie stosunek do opiekunki.Robie wszystko,co powinnam.A że nie pracuję Rund die Uhr chciałam luknać na moją audycję.No i po pilocie do TV ani śladu.Znalazłam go na górze wielkiej bawarskiej szafy.W sumie to mi to lotto.Za godzinę kolacja i koniec.Tylko, że trudno pracować w takiej atmosferze.
Masz rację nie mów rodzinie. Obiecaj że postarasz się wrócić bo też mogą być wredni . Z agencją umów się tak , że niech piszą po jakimś tygodniu że niby zmieniły się twoje plany i póki co nie możesz jechać a ty już cznychniesz na inne zlecenie.
Dusia, już to wczoraj zrobiłam.Poinformowałam firmę,że tu nie wracam i żeby nie uprzedzali rodziny niemieckiej do końca mojego zlecenia.Byłam juz w podobnej sy, gdy rodzina dowiedziala się o moim wtedy wypowiedzeniu i dala mi to namacalnie,psychicznie odczuć.Teraz wolę dmuchać na zimno.
Kawiarenki na dworzu pustoszeją...Szkoda lata 🍁🍂
Deser wygląda pysznie!
A gdzie jest deser ? Nie widzę, nie dość, że nie mam apetytu to jedzcze wzrok tracę :-)
Na ostatnim zdjęciu
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.