Jak minął dzień 14

19 lutego 2023 18:02 / 7 osobom podoba się ten post
Też w Waszej okolicy rąk świętują karnawał jak w Düsseldorfie? Jutro jedziemy do Altstadt na Rosenmontag

19 lutego 2023 18:10 / 6 osobom podoba się ten post
Damessa

Zew natury..3 godz.spacer po lesie :-)

Słoneczko wie ,że  bardzo je kocham U mnie  dzisiaj  śmieszny  dzień,bardzo lajtiwy...Córka  dowodzaca  zapomniała  powiadomić Spitex ,że  ja dzisiaj jestem w domu.Były już 5 razy, jeszcze o 19g.A Spitex prywatny...na biednych nie trafiło.hihihGusiu, jeśli możesz  to wyjdź  na wieczorny  spacer, koniecznie. 
19 lutego 2023 18:15 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Słoneczko wie ,że  bardzo je kocham:serce: U mnie  dzisiaj  śmieszny  dzień,bardzo lajtiwy...Córka  dowodzaca  zapomniała  powiadomić Spitex ,że  ja dzisiaj jestem w domu.Były już 5 razy, jeszcze o 19g.A Spitex prywatny...na biednych nie trafiło.hihih:smiech3:Gusiu, jeśli możesz  to wyjdź  na wieczorny  spacer, koniecznie. :super:

Mogę i jak nie leje, to wychodzę. Dzisiaj byłam już swą razy, ale jeszcze jeden po kolacji zaliczę ?
19 lutego 2023 18:32 / 5 osobom podoba się ten post
Mija dzień, Ute zeszła na dół o 17. Pdp chciał "kuken" swoją żonę i jechać na górę. Tak się stęsknił, haha. Ale odwiodłem go od tego zamiaru, po paru minutach sama zeszła na dół. Jutro ma badanie EKG, to trochę jej nie będzie. Czas mija, niedługo marzec. 
19 lutego 2023 18:47 / 6 osobom podoba się ten post
dorotee

Też w Waszej okolicy rąk świętują karnawał jak w Düsseldorfie? Jutro jedziemy do Altstadt na Rosenmontag

W NRW nie byłam wieki całe. Dalej są wozy kolorowe, czy coś się zmieniło , unowoczesniło? Tutaj świętuje się Fastnacht od Tłustego Czwartku do Środy Popielcowej. Jest bardzo kolorowo i każdy znajdzie coś dla siebie. I dzieci i dorośli. Wczoraj były m.in Kinderbale, a dziś Parada Karnawałowa. Byliśmy popatrzeć i sie najeść oczywiście 
19 lutego 2023 18:51 / 6 osobom podoba się ten post
Tu nie ma Rollstuhla tylko Rollator,ale będzie bo inaczej nie pisze się już na spacery z pdp.Chcieli ją motywować do spacerów tzn żeby sama go pchała ,ale często ona nie ma ani ochoty ani siły . A tak to jak wystartujemy to przed połnocą wrócimy ☺️??W zależności od jej stanu będziemy miały możliwość wyboru.Pogoda u nas niefajna ale ujdzie i foto strzeliłam naturze bo się budzi fest.U mnie dziś też risotto królowało z karczochami+ kura z pieca czyli trzecia jestem ?☺️
19 lutego 2023 18:55 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Słoneczko wie ,że  bardzo je kocham:serce: U mnie  dzisiaj  śmieszny  dzień,bardzo lajtiwy...Córka  dowodzaca  zapomniała  powiadomić Spitex ,że  ja dzisiaj jestem w domu.Były już 5 razy, jeszcze o 19g.A Spitex prywatny...na biednych nie trafiło.hihih:smiech3:Gusiu, jeśli możesz  to wyjdź  na wieczorny  spacer, koniecznie. :super:

U mnie też prywatny przychodził 2 × a teraz raz rano.
Leśna Dama ???
19 lutego 2023 19:02 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

W NRW nie byłam wieki całe. Dalej są wozy kolorowe, czy coś się zmieniło , unowoczesniło? Tutaj świętuje się Fastnacht od Tłustego Czwartku do Środy Popielcowej. Jest bardzo kolorowo i każdy znajdzie coś dla siebie. I dzieci i dorośli. Wczoraj były m.in Kinderbale, a dziś Parada Karnawałowa. Byliśmy popatrzeć i sie najeść oczywiście :-)

Tak , nadal. Też świętują od Czwartku do Środy.
Jutro jest główny Ymzug . Na Starówce z wozami , cukierkami. Orkiestry w paradnych ubiorach . Wybieramy się tez . Tzw Rosenmontag. 
Dzisiaj były pomniejsze parady , ale padało . 
19 lutego 2023 19:21 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Jutro jest główny Ymzug . Na Starówce z wozami , cukierkami. Orkiestry w paradnych ubiorach . Wybieramy się tez . Tzw Rosenmontag. 

Bardzo miło wspominam NRW. Tam zaczęłam pracować jako opiekunka i trafiałam na fajne miejsca pracy i fajnych ludzi, ale Westfalczycy na ogół tacy są. 
19 lutego 2023 19:27 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Bardzo miło wspominam NRW. Tam zaczęłam pracować jako opiekunka i trafiałam na fajne miejsca pracy i fajnych ludzi, ale Westfalczycy na ogół tacy są. 

Ja w Dortmundzie zaczęłam przygodę w opiece. Nie mogę narzekać. DusseldoefcYcy są trochę mniej otwarci , ale jak poznają to serdeczni są . 
19 lutego 2023 19:28 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

W Hamburgu karnawału nie świętują ☹
Z sentymentem wspominam lata spędzone w Bonn, tam to się świętowało że hej 
19 lutego 2023 19:35 / 5 osobom podoba się ten post
Niedziela minęła nawet bezproblemowo.Seniorka byla spokojna i dobrze,bo ten ból kolana czasami doprowadza mnie do szału.Musze zaraz po powrocie zaliczyć ortopedę.Obiad,przerwa a potem przyjechał Syn i zabrał Ją na spacer.Przy okazji wyplacił Hausgeld na dwa tygodnie.Jutro wsiadam w autobus i zapindalam do Aldika,bo brakuje mi warzyw, owoców i jogurtów.Napewno nie zapomnę o kupnie Seniorce pasty do zębów,a sobie nowej szczoteczki.Myslałam, że spadnę z fotela,gdy przyniosla mi moją pastę ze szczoteczką i powiedziała, że pozwolila sobie pożyczyć ?.Ciekawa jestem,czy dojadę prawidlowym autobusem, choć Malgi rozpisala mi trasę, że przedszkolak by trafił.Ja to jestem jednak taki egzemplarz, że albo się zgubię,albo nadrobię kilometrów... Jutro się pochwalę,co odwalilam?
19 lutego 2023 19:44 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Niedziela minęła nawet bezproblemowo.Seniorka byla spokojna i dobrze,bo ten ból kolana czasami doprowadza mnie do szału.Musze zaraz po powrocie zaliczyć ortopedę.Obiad,przerwa a potem przyjechał Syn i zabrał Ją na spacer.Przy okazji wyplacił Hausgeld na dwa tygodnie.Jutro wsiadam w autobus i zapindalam do Aldika,bo brakuje mi warzyw, owoców i jogurtów.Napewno nie zapomnę o kupnie Seniorce pasty do zębów,a sobie nowej szczoteczki.Myslałam, że spadnę z fotela,gdy przyniosla mi moją pastę ze szczoteczką i powiedziała, że pozwolila sobie pożyczyć ?.Ciekawa jestem,czy dojadę prawidlowym autobusem, choć Malgi rozpisala mi trasę, że przedszkolak by trafił.Ja to jestem jednak taki egzemplarz, że albo się zgubię,albo nadrobię kilometrów... Jutro się pochwalę,co odwalilam?

Nie masz nawigacja w telefonie?
19 lutego 2023 19:51 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Nie masz nawigacja w telefonie?

Mam,ale nie panimaju?‍?
19 lutego 2023 19:57 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Mam,ale nie panimaju?‍?

Ja panimaju 
Ja wpisuje w Google gdzie chce jechać. Np Aldi , wyskakuje ten Aldi znam ulice i jest opcja trasa , klikam i wybieram czym chcę jechać.  Auto komunikacji, rower  i masz