Jak minął dzień 14

28 lutego 2023 18:55 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Bardzo zimno dzisiaj. Połowę  pauzy przesiedziałam  w  kawiarni. :bezradny::je babeczke:

Dogadza sobie Pańcia,rozpusta na całego ?
28 lutego 2023 19:44 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dogadza sobie Pańcia,rozpusta na całego :-)?

28 lutego 2023 19:49 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Bardzo zimno dzisiaj. Połowę  pauzy przesiedziałam  w  kawiarni. :bezradny::je babeczke:

Bardzo dobrze, należy nam się 
28 lutego 2023 19:53 / 5 osobom podoba się ten post
opiekunkoland

Bardzo dobrze, należy nam się :randka2:

Dokładnie ....i nie za moje geldy
01 marca 2023 13:38 / 8 osobom podoba się ten post
Mija,jak zawsze do obiadu szybko,każdego dnia jest coś do zrobienia,w domu też tak mam,że ani się obejrzę i już południe. Zdążyłam dłuższą chwilę odsapnąć po obiedzie a teraz,chociaż "niechcemiś" się przyczepił i tyłek ciężki,to zaraz go oderwę od kanapy i na spacer bo aż grzech w tak piękną pogodę w domu siedzieć. Przy okazji podejdę do kontenerów ze szkłem,nazbierało się tego szkła trochę. Małżeństwo sąsiadów,dwóch panów,to tacy osiedlowi ogrodnicy. Chyba mają wolne,robią wiosenny przegląd dyskutując o tym,co przyciąć ,wyciąć,zasiać czy posadzić. Nie mogę się doczekać tej krzątaniny w ogródkach ,zawsze to znak,że idzie ku wiośnie
01 marca 2023 16:20 / 8 osobom podoba się ten post
Se leżę w słońcu  tylko palmy brak.  Ciepło , koty na parapecie wygrzewają się w słoneczku . Nareszcie mam czas dla siebie . Wnuczka też po obiadku z babka na talerzu poszła do siebie .  Mój różowy amarylis w dodatku dwu pedowy zaczyna rozchyla płatki . Fajnie w domu pod warunkiem, że nic nie gryzie . Jutro będę w ogrodzie chyba, że pogoda się zmieni 

01 marca 2023 19:16 / 5 osobom podoba się ten post
Se nie poleżałam ale trochę posiedziałam se na słoneczku?. Popołudnie minęło zgodnie z założeniami. Najpierw wyprowadziłam siebie na długi spacer,a później z Podopieczną całe pół godziny! spacerowałyśmy. Po powrocie,tradycyjnie już,jedna runda Das Malefitz Spiel Piramiden  i kolacja. Dzień powoli się kończy, i znów o jeden dzień bliżej do wiosny,i do powrotu do domu
Spokojnego wieczoru życzę ???
02 marca 2023 15:00 / 4 osobom podoba się ten post
Słońca dzisiaj nie widać ,na zakupy poszłam bez czapki i rękawiczek,i zmarzłam. Pauza pod kocykiem,poczytałam,popisałam,pol godzinki się kimnęłam i za chwilę trzeba się podnieś,i wrócić do pracy. Kawy się napić,coś "ponaszować ", jak się uda to wyprowadzić Pdp choćby na króciutki spacerek,zagrać z seniorką w Piramiden,nie zdążę się obejrzeć i pora kolacji nadejdzie. Jutro się nachodzę,wolne mam
02 marca 2023 16:20 / 5 osobom podoba się ten post
Spacer zaliczony. Moje włościa  wysprzątane .  
Był.lekarz paliatywny. Odstawił wszystkie leki. Od jutra będą podawać babci morfinę. Nie kazał namawiać ani na picie ani na jedzenie. Spokój cisza....

Zobaczymy w jaka to stronę pójdzie. 
02 marca 2023 16:42 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Spacer zaliczony. Moje włościa  wysprzątane . :odkurzanie::pranie: 
Był.lekarz paliatywny. Odstawił wszystkie leki. Od jutra będą podawać babci morfinę. Nie kazał namawiać ani na picie ani na jedzenie. Spokój cisza....:-(:aniolki:

Zobaczymy w jaka to stronę pójdzie. :bezradny:

02 marca 2023 17:46 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Spacer zaliczony. Moje włościa  wysprzątane . :odkurzanie::pranie: 
Był.lekarz paliatywny. Odstawił wszystkie leki. Od jutra będą podawać babci morfinę. Nie kazał namawiać ani na picie ani na jedzenie. Spokój cisza....:-(:aniolki:

Zobaczymy w jaka to stronę pójdzie. :bezradny:

... chyba tylko w jedną ...
02 marca 2023 17:47 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Słońca dzisiaj nie widać ,na zakupy poszłam bez czapki i rękawiczek,i zmarzłam. Pauza pod kocykiem,poczytałam,popisałam,pol godzinki się kimnęłam i za chwilę trzeba się podnieś,i wrócić do pracy. Kawy się napić,coś "ponaszować ", jak się uda to wyprowadzić Pdp choćby na króciutki spacerek,zagrać z seniorką w Piramiden,nie zdążę się obejrzeć i pora kolacji nadejdzie. Jutro się nachodzę,wolne mam:-)

Gusia,a co to za gra-Piramiden ??
02 marca 2023 17:52 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Gusia,a co to za gra-Piramiden ??

Fajniejsza od Cińczyka. Też pionki,ale dla utrudnienia "Piramiden", małe drewniane klocki,którymi utrudniasz grę przeciwnikowi. Przy demencji,gdzie jeszcze coś tam kumają,ćwiczą myślenie. Wolę w nią grać niż tłuc Chińczyka
"Das Malefitz Spiel Piramiden" się nazywa. Moja Pedepcia bardzo lubi w nią grać.
02 marca 2023 17:58 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Fajniejsza od Cińczyka. Też pionki,ale dla utrudnienia "Piramiden", małe drewniane klocki,którymi utrudniasz grę przeciwnikowi. Przy demencji,gdzie jeszcze coś tam kumają,ćwiczą myślenie. Wolę w nią grać niż tłuc Chińczyka:-)
"Das Malefitz Spiel Piramiden" się nazywa. Moja Pedepcia bardzo lubi w nią grać.

No,z moją nie mam szansy zagrać, już nic nie kuma i codzień gorzej.
02 marca 2023 18:10 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

No,z moją nie mam szansy zagrać, już nic nie kuma i codzień gorzej.

Smutne