Powitajki przy kawie 73

10 lutego 2023 07:40 / 5 osobom podoba się ten post
Dzisiaj niebo zachmurzone , mrozu nie ma . Mam wolne i jutro wolne potem dwie noce pod rząd. Latem to fajnie  w nocy ,otwieram drzwi i słyszę rechot ząb .Jak wyjdę to przemykającego szopa zobaczę albo bobra . Teraz to tylko dziki przychodzą , widzę to po zbuchtowanym trawniku ,albo sarenki przy belce siana przeznaczonego dla kucyków mogę zobaczyć .
Spokoju w pracy życzę .
10 lutego 2023 07:57 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

O to jakby tutaj ja z tym moim dziadkiem złączyć to 3 wojna światowa gwarantowana. Masakra byłoby. ??? A tutaj sytuacja tak wygląda. Po całonocnych krzykach teraz babka opadła z sił a i rano jak poszłyśmy do niej z Pflege miała chyba atak padaczki bo nie dało się tego ujarzmić. Może ja się myle nie jestem specjalistą . Może to efekt wycofanych leków i Parkinson tak postępuje. Nie wiem. Dostała rano syrop i teraz aż tak nią nie trzęsie ale rano byłam przerażona . :placze1: poprostu pierwszy raz coś takiego widzę. 

Przy padaczce trzeba spokój zachować i mieć cierpliwość .Atak padaczki nie trwa wiecznie .Przy zachowaniu spokoju i umiejętnym  ułożeniu chorej osoby nic się nie stanie , zwłaszcza przy leżącej .Jeśli to pierwszy przypadek w praktyce to może być szokiem dla  opiekunki .Z Twoich wpisów wynika, że radzisz sobie tylko dlaczego dajesz wcisnąć sobie takie ciężkie przypadki .Weź dla odmiany jedną osobę pod opiekę .
10 lutego 2023 08:09 / 7 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Już pobudka bo o 8.15 busik. 
Wam życzę spokoju w pracy i samych super chwil. 
W odliczajkach zostaje bo moje wakacje mogą być krótkie . Chce szybko wyjechać żeby na Wielkanoc być w domu. 
Dziękuję za wszystko. ❤️ :najlepszego2:

Złap oddech , bo to odbija się na Twoich decyzjach a w późniejszym czasie na pracy .
Trzymaj się zdrowo ?
10 lutego 2023 08:18 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo wczorajszy dzień spędziłam z wnusia już jej lepiej a dzisiaj obowiązki domowe i weekend z rodzicami dziećmi i wnusia miłego spokojnego dzionka wszystkim 
10 lutego 2023 08:37 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
Dusiu szerokości 
10 lutego 2023 08:50 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam i pozdrawiam z nadchodzącym weekendem 
10 lutego 2023 08:53 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

W odliczajkach zostaje bo moje wakacje mogą być krótkie . Chce szybko wyjechać żeby na Wielkanoc być w domu. 

Bezpiecznej drogi do domku ,odpocznij 
10 lutego 2023 08:55 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Przy padaczce trzeba spokój zachować i mieć cierpliwość .Atak padaczki nie trwa wiecznie .Przy zachowaniu spokoju i umiejętnym  ułożeniu chorej osoby nic się nie stanie , zwłaszcza przy leżącej .Jeśli to pierwszy przypadek w praktyce to może być szokiem dla  opiekunki .Z Twoich wpisów wynika, że radzisz sobie tylko dlaczego dajesz wcisnąć sobie takie ciężkie przypadki .Weź dla odmiany jedną osobę pod opiekę .

Inaczej to wyglądało jak byłam miesiąc temu . Stan się drastycznie pogorszył a że nie chora nie ma specjalistycznej pomocy to już nie moja wina. Ja chciałam jej pomóc ale nie beton i moja walka z wiatrakami na nic idzie więc odpuszczam. To kiedyś się zemści na kimś . 

10 lutego 2023 09:25 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Inaczej to wyglądało jak byłam miesiąc temu . Stan się drastycznie pogorszył a że nie chora nie ma specjalistycznej pomocy to już nie moja wina. Ja chciałam jej pomóc ale nie beton i moja walka z wiatrakami na nic idzie więc odpuszczam. To kiedyś się zemści na kimś . 

Nie wolno mieć złych myśli i intencji , bo to wraca . Pewnych rzeczy i zachowan nie rozumiemy , ponieważ nie znamy prawdy .Życz  im dobrze sama też poczujesz się lepiej 
Widzę, że masz żal i pretensje .Zrobiłaś wszystko co było w Twojej mocy i to co potrafiłaś  .Pomysl ile jeszcze możesz dobrego zrobić  dla tych którzy potrzebują pomocy . Powodzenia .

10 lutego 2023 09:40 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dojedź szczęśliwie  do domku,przepakuj  kofer i ruszaj na nowe  miejsce.Powodzenia
10 lutego 2023 09:41 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ! Sloneczko  daje po oczkach
10 lutego 2023 10:01 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Dusia w podróży, Gusia trzy dni przed podróżą, inni w pracy z podopiecznymi, a jeszcze inni urlopują się.
U mnie spokój. Wczorajsza rozmowa babci z synem coś musiała zmienić.
Ute grzecznie oznajmiła, że będzie przygotowywać śniadania, kolacje, kawę i herbatę Peterowi (w skrócie mówią Pit). Oczywiście zaakceptowałem to, haha. Sama najlepiej wie, co mu podać z tych kilku rodzajów serów i wędlin i dżemów. A ja tylko obiad dla niego i to wszystko. Lajcik, co? Odnośnie dżemów i konfitur... Ma tyle ich w piwnicy, nie wiem więc dlaczego ich nie zużywa w pierwszej kolejności. Może nawet i zapomniała już o tym. Ale nie ona jedna. W wielu domach tak bywa, piwnica to jeden wielki magazyn, coś w rodzaju GS-u
Na dworze w miarę ciepło, po obiadku spacerek.
Miłego dnia 
10 lutego 2023 10:05 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam piątkowo - weekendowo :chaplin:
Mój ostatni na "adresie" :tanczy:
Dziś zaplanowałam :prasowanie::podlewanie kwiatkow::gotowanie:
Miłego dnia, a Dusi dużo spokoju i cierpliwości:aniolki:

A ja Ci odkurzanie dziś zaplanowałem 
10 lutego 2023 11:44 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień dobry :radosc1:
Dusia w podróży, Gusia trzy dni przed podróżą, inni w pracy z podopiecznymi, a jeszcze inni urlopują się.
U mnie spokój. Wczorajsza rozmowa babci z synem coś musiała zmienić.
Ute grzecznie oznajmiła, że będzie przygotowywać śniadania, kolacje, kawę i herbatę Peterowi (w skrócie mówią Pit). Oczywiście zaakceptowałem to, haha. Sama najlepiej wie, co mu podać z tych kilku rodzajów serów i wędlin i dżemów. A ja tylko obiad dla niego i to wszystko. Lajcik, co? :smiech2: Odnośnie dżemów i konfitur... Ma tyle ich w piwnicy, nie wiem więc dlaczego ich nie zużywa w pierwszej kolejności. Może nawet i zapomniała już o tym. Ale nie ona jedna. W wielu domach tak bywa, piwnica to jeden wielki magazyn, coś w rodzaju GS-u:smiech3:
Na dworze w miarę ciepło, po obiadku spacerek.
Miłego dnia :buziaczki:

Luke te dżemy niemieckie to są jak wino , im starsze tym lepsze i jest ich więcej 
Podział obowiązków pozwala uniknąć konfliktu. 
My przybywamy  i w dobroci serca odsuwamy męża żonę od obowiązków. W dodatku wszystko wuemyvi robimy lepiej.
Już bym się chyba nie porwała na małżeństwo 
Ostatni promocyjny mężowie Anton u stary Rudolf nie dość z oszcwdni. , Brudni to jeszcze mnie gotować uczyć chcieli. 
Doceniam wtedy moja Margaretkę 
Dzisiaj rano przyszła do mnie  ,  trochę wcześnie bo i 7 czy ma mi te zrobić kaffke .
To ja te wstałam i naleśniki z malinami przyrAezilam.

10 lutego 2023 11:50 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
Pięknie, słonecznie dzisiaj za oknem 
Z powodu ostatnich wypadków na drodze busów, autobusów ?zdecydowałam, że jadę do pracy pociągiem 
Dawno się do tego przymierzałam, rozważałam również samolot, ale spróbuję jak przebiegnie podróż pociągiem. 
Wyjazd z domu około godziny 9 30. 
Na miejscu będę o 19. Super, wyśpię się przynajmniej. Koszt około 100 euro, więc tyle samo co bus kosztuje. 
Proszę trzymać kciuki, bo mam dwie przesiadki, jedna w Wiedniu, a druga w Salzburgu ?
Ostatnie dni urlopu wypełnione terminami po brzegi, przeważnie spotkania towarzyskie ?
Miłego dnia Wszystkim życzę