Powitajki przy kawie 73

26 lutego 2023 09:33 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo w zimowa niedzielę u nas spadł śnieg dzisiaj dzień wolny więc wybieramy się z mężem w gości wszystkim miłego i spokojnego odpoczynku 
26 lutego 2023 09:51 / 4 osobom podoba się ten post
Witajcie .Spalabym, ale o 10 tej robię zastrzyk sąsiadowi. Najpierw go nastrasze a potem ukłuje .Tchórz jak mało kto .
Dobrego dnia 
26 lutego 2023 10:18 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dorota,naprawdę są takie miejsca gdzie 50 euro ma wystarczyć na tydzień na dwie osoby .:zaskoczenie1:. . Koleżanka ma 100 i wiem jak musi się nagimnastykować. Wg mnie chleb,bułki,bagietki, są bardzo  drogie. Minimum 15 euro na samo pieczywo trzeba wydać ?

Były, też takie miałam .Niczego nam nie brakowało .Luksusów nie jadlysmy ale były ryby, owoce, soki .Było to 20 lat temu ceny też były inne .
26 lutego 2023 10:26 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Były, też takie miałam .Niczego nam nie brakowało .Luksusów nie jadlysmy ale były ryby, owoce, soki .Było to 20 lat temu ceny też były inne .

Też  tak miałam.Ale my słyniemy z gospodarności Piekło się  ciasto z owoców  z ogrodu ...wszystko było
26 lutego 2023 10:30 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Też  tak miałam.Ale my słyniemy z gospodarności :-)Piekło się  ciasto z owoców  z ogrodu ...wszystko było:super:

Nie było forum  człowiek był bez obciążeń  , że za bardzo się stara .
26 lutego 2023 10:33 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie było forum :-) człowiek był bez obciążeń :lol3: , że za bardzo się stara .

.....i psuje  sztele
26 lutego 2023 10:43 / 6 osobom podoba się ten post
Trochę dziś pracuję 
Wykąpałem dziadka, ściągnąłem brudną ich pościel, ale wcześniej spytałem się Ute haha. Poprosiłem ją, żeby przygotowała mi nową. Pdp wykąpany, a ona... Jeszcze nie zauważyłem, żeby choć raz się kąpała. Zauważyłbym w łazience. Może niektórzy osiemdziesięciolatkowie nie mają takiej potrzeby  A gatki rzuca do kosza co trzy dni... 
  Masa na mielone zagnieciona, może dziś spróbuje ich pdp. Suche pranie przyniesione na górę. Słowem, dzięki tym zajęciom, czas mija fajnie. 
26 lutego 2023 11:55 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Trochę dziś pracuję :smiech3:
Wykąpałem dziadka, ściągnąłem brudną ich pościel, ale wcześniej spytałem się Ute haha. Poprosiłem ją, żeby przygotowała mi nową. Pdp wykąpany, a ona... Jeszcze nie zauważyłem, żeby choć raz się kąpała. Zauważyłbym w łazience. Może niektórzy osiemdziesięciolatkowie nie mają takiej potrzeby :-) A gatki rzuca do kosza co trzy dni... 
  Masa na mielone zagnieciona, może dziś spróbuje ich pdp. Suche pranie przyniesione na górę. Słowem, dzięki tym zajęciom, czas mija fajnie. 

Nie psuj szteli. 
26 lutego 2023 12:01 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nie psuj szteli. :modlitwa:

26 lutego 2023 13:09 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Wiem,że tak było,sama piszesz że 20 lat temu a Dorota mówi o swojej koleżance,która teraz musi kombinować,jak przeżyć tydzień za 50 euro we dwie
26 lutego 2023 13:11 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ja licze tutaj wszystko z tych pieniędzy było płacone. Fryzjer babki nawet 2 x w tygodniu, ogrodnik też 2x w tygodniu ( a uwierz ma co tu robić ogród wielki u piękny,) , napoje, czasami ciuch dla babki czy bielizna, apteka( worki  stomijne są drogie ), jedzenie, ciasto ( babka zdrowa była tzn siedząca  to lubiala dobrze zjeść ) , kwiaty Świerże były kupowane ( teraz też bo lubi bukiet) , pani od okien i tak można było by wymieniac. Syn i synowa prowadzą firmę nie ma ich całe dnie. Wpadna 2-3 x w tygodniu po 10 min max i nie chcieli żeby opiekunka była ograniczona. Babka i Pflege extra lubiala dać do kieszeni . Teraz też im się daje , syn kazał. Teraz na jedzenie idzie mało. Wszak zrobiłam przez tydzień zakupy na 120 euro ale ona od 2 stycznia była w szpitalu i nie było tu zapasów. Teraz sama będę to jeść przez kolejne dni bo ona nie je nic. Dosłownie nic. ? 
Depresja. Wczoraj syn do niej że jeść nie będziesz to do szpitala pójdziesz a ona że woli na cmentarz. ???

Ma odlwzyny narazie na piętach . 5 plastrów na receptę 80 euro , trzy dni i nowe opakowanie. Przy wadze 110 kg to ona całą poobkladana plastrami gazami specjalne kremy a to kosztuje. 

To zupełnie inna sprawa,myślałam że na typowe,opiekunkowe zakupy wydawały te pieniądze
26 lutego 2023 13:18 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

To zupełnie inna sprawa,myślałam że na typowe,opiekunkowe zakupy wydawały te pieniądze

Teraz fryzjer odpada bo babcia leży . Głowę ma myta 1x przez Pflege. Kupili specjalna gumowa wanienkę. Niestety dochodzą inne koszty związane z osobą leżąca . Plastry, maści kremy a przy wadze około 110 kg jak nie więcej to sobie można tylko wyobrazić jakie na odparzenia i odleżyny. Na siedząco tez nie może bo zaraz krzyczy że ja boli w pachwinie  ta operowana noga . Dobrze, że jej nie trzeba dźwigać bo bym od razu wyjechała. Tutaj trzeba chłopa z taką waga jak babcia a może i lepiej. 
26 lutego 2023 13:27 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bardzo w słoneczną niedzielę
26 lutego 2023 13:58 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Trochę dziś pracuję :smiech3:
Wykąpałem dziadka, ściągnąłem brudną ich pościel, ale wcześniej spytałem się Ute haha. Poprosiłem ją, żeby przygotowała mi nową. Pdp wykąpany, a ona... Jeszcze nie zauważyłem, żeby choć raz się kąpała. Zauważyłbym w łazience. Może niektórzy osiemdziesięciolatkowie nie mają takiej potrzeby :-) A gatki rzuca do kosza co trzy dni... 

Tobie trzeba roboty  dodać , bo marudzisz .Wiem, że dwudziestolatkowie też majtek za często nie zmieniają  .Wszystko zależy od tego co się  lubi .Wspominasz milo poprzedniego podopiecznego ,obecnego też będziesz wspominał .Z czasem wiele rzeczy blednie i wygląda inaczej  .
Korzystaj jak masz okazję z chwili  bo możesz trafić gorzej .
26 lutego 2023 15:21 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Tobie trzeba roboty :-) dodać , bo marudzisz .Wiem, że dwudziestolatkowie też majtek za często nie zmieniają :-) .Wszystko zależy od tego co się  lubi .Wspominasz milo poprzedniego podopiecznego ,obecnego też będziesz wspominał .Z czasem wiele rzeczy blednie i wygląda inaczej  .
Korzystaj jak masz okazję z chwili :-) bo możesz trafić gorzej .

Oj tam marudzę. Dzielę się spostrzeżeniami