Powitajki przy kawie 73

26 lutego 2023 16:52 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dorota,naprawdę są takie miejsca gdzie 50 euro ma wystarczyć na tydzień na dwie osoby .:zaskoczenie1:. . Koleżanka ma 100 i wiem jak musi się nagimnastykować. Wg mnie chleb,bułki,bagietki, są bardzo  drogie. Minimum 15 euro na samo pieczywo trzeba wydać ?

No niestety tak . 
Dzień dobry popołudniowo 
26 lutego 2023 17:24 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

To zupełnie inna sprawa,myślałam że na typowe,opiekunkowe zakupy wydawały te pieniądze

Tutaj jedyny syn babki jest gościem . Dziś był dosłownie 10 min max z synowa po chyba 4 dniach nieobecności. Zapytał czy wszystko ok i czy kasę jeszcze mam. ? Ot całe zainteresowanie matka . Grunt że jest opiekunka , Pfkege do pomocy a kasa się nie ma co martwić bo to nie problem powiedział. 
26 lutego 2023 20:06 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Tutaj jedyny syn babki jest gościem . Dziś był dosłownie 10 min max z synowa po chyba 4 dniach nieobecności. Zapytał czy wszystko ok i czy kasę jeszcze mam. ? Ot całe zainteresowanie matka . Grunt że jest opiekunka , Pfkege do pomocy a kasa się nie ma co martwić bo to nie problem powiedział. 

Pewnie że nie trzeba się martwić,seniorka pewnie kasę ma, a ostatnia koszula kieszeni nie ma 
27 lutego 2023 04:59 / 8 osobom podoba się ten post
No i witam w ostatni poniedziałek lutego ?.Obudził mnie chłód,bo wczoraj zapomniałam zamknąć okno,a heizung miałam przykręcony.No i czekać musiałam w kolejce do klo?,grunt że Seniorka odrazu położyła się i nie słychać żadnych odgłosów.Teraz kawa,a potem inne bzdury.Bezstresowego dnia dla Wszystkich ☕??☘️
27 lutego 2023 07:02 / 8 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie  . Ostatnie dni lutego . Szybko zleciały te 2 miesiące. Wszystkim spokojnego dnia i całego tygodnia. 
27 lutego 2023 07:10 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry no i przymtozilo .Auto zamurowane na amen .Jakoś dojechałam do domu .Teraz uderzam w kimono tylko zaczekam aż koty wrócą do domu Spokojnego dnia życzę i smacznej kawki 
27 lutego 2023 07:26 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo. 
27 lutego 2023 07:39 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam i spokojnego dnia życzę 
27 lutego 2023 07:44 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo miłego i spokojnego dnia pora brać się za codzienne obowiązki domowe dzisiaj robię krokiety rodzince trzeba jeszcze ich porozpieszczac a za dwa tygodnie dołączę do Was : pozdrawiam aniolki:
27 lutego 2023 07:57 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry

Spokojnego i miłego dnia 
27 lutego 2023 08:44 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, nowy tydzień,nowe wyzwania. Z wczorajszego SPA nic nie wyszło,przyszła do nas sąsiadka a później zgarnęła mnie,po kolacji, do siebie. Pedepcia nie chciała iść bo ma interesującą książkę do czytania. Interesujące,że to ta sama którą w listopadzie i grudniu teź czytała 
Sąsiadka chyba myśli,że ja melomanka jakaś jestem. U niej wczoraj był wieczór muzyczny. Cała rodzina śpiewa i gra,mąż,siostra,szwagier i córka siostry z chłopakiem. Młodzi to w tym chórze wyższej szkoły muzycznej śpiewają. Qrcze,jaki to był fajny wieczór. Nowi ludzie,nowe tematy do rozmów i królująca muzyka. Cały zespół,pianino,gitary,szarpane i jakieś dęte różne .
 Babcia moja w nocy spacerowała,urzędowała w kuchni a teraz dosypia. No to bierzmy się do pracy i życzmy sobie dobrego dnia
27 lutego 2023 13:10 / 5 osobom podoba się ten post
Chyba sobie poleżę, a może i
Noga mnie boli, to spacer dziś odpada. Jutro się przejdę. Qrcze, tu robię naleśniki z mąki typ 1050, jakaś gorzka ta mąka. Zrobiłem pdp z masą  bananową. Zjadł małe dwa naleśniczki. Jej nie było trzy godziny i teraz wróciła i wygoniła mnie na pauzę
Pauza święta rzecz. 
27 lutego 2023 13:51 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Chyba sobie poleżę, a może i :lulu:
Noga mnie boli, to spacer dziś odpada. Jutro się przejdę. Qrcze, tu robię naleśniki z mąki typ 1050, jakaś gorzka ta mąka. Zrobiłem pdp z masą  bananową. Zjadł małe dwa naleśniczki. Jej nie było trzy godziny i teraz wróciła i wygoniła mnie na pauzę:smiech3:
Pauza święta rzecz. 

Luke,mąka 1050 to raczej na pizzę czy chleb. Może dlatego te naleśniki wydają Ci się nietegowate?.
 Ja najczęściej używam do naleśników czy innych racuszków,placuszków tej chyba najpopularniejszej,typ 550. 

27 lutego 2023 14:07 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Luke,mąka 1050 to raczej na pizzę czy chleb. Może dlatego te naleśniki wydają Ci się nietegowate?.
 Ja najczęściej używam do naleśników czy innych racuszków,placuszków:-) tej chyba najpopularniejszej,typ 550. 

Najlepsza . A jeszcze jak odstoi trochę to pycha . Ja robię na wodzie gazowanej i dodaje trochę śmietanki .Sa cieniuchne. jak skrzydełka motylka i miękkie nawet zimne 
Chyba zrobię dzisiaj z powidłami śliwkowymi 
Precz węglowodany 
27 lutego 2023 14:58 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ? ostatnie dni pez do wyjazdem to u biegania sporo