Powitajki przy kawie 73

12 marca 2023 16:42 / 4 osobom podoba się ten post
Tamara

No to tak jak u tego Pdp.mojego przedostatniego.Ciezko się patrzy, można jakoś ulżyć(ja mu zwilzałam usta i w  środku tymi cytrynowymi szpatulkami).Jak już nie chciał jeść, pić  to wiedziałam że końcówka.To była śmierć z głodu.

Ma spray do ust to ma odruch wymiotny więc nie chce jej wpychać szpatułek do buzi. Woda tylko woda lekarz mówił i krem Nivea na usta. I czekać żeby to się skończyło i żeby nie cierpiała. 
12 marca 2023 16:48 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ma spray do ust to ma odruch wymiotny więc nie chce jej wpychać szpatułek do buzi. Woda tylko woda lekarz mówił i krem Nivea na usta. I czekać żeby to się skończyło i żeby nie cierpiała. 

Życzę Ci siły i dobrej nowej szteli(nie paliatywnej  albo chodzącej demencji), taki ktoś pół na pół czyli średnio sprawny.Ja wtedy miałam pecha bo od razu pojechałam na sztele gdzie po 5 dniach Pdp.trafila do szpit.mialam wrócić ale zmarla.Potem też jakieś 2tyg.tez ten sam scenariusz.Teraz max.do 85 lat "biorę"  staruszków, choć wiem że gwarancja też nie 100% ale mniejsze ryzyko mimo wszystko.
12 marca 2023 17:00 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Tym razem jesteśmy daleko od siebie.  U nas w parę godzin zginął śnieg , niebo błękitne i można  balon ? powiesić w powietrzu . Ani krztyny wiatru 
Przesyłam parę promyków.:-)

Zaszła zmiana  w pogodzie.Sloneczko przyszło ale ja już  jestem  kaput  i leżakuję. 
12 marca 2023 17:19 / 5 osobom podoba się ten post
Tamara

Życzę Ci siły i dobrej nowej szteli(nie paliatywnej  albo chodzącej demencji), taki ktoś pół na pół czyli średnio sprawny.Ja wtedy miałam pecha bo od razu pojechałam na sztele gdzie po 5 dniach Pdp.trafila do szpit.mialam wrócić ale zmarla.Potem też jakieś 2tyg.tez ten sam scenariusz.Teraz max.do 85 lat "biorę"  staruszków, choć wiem że gwarancja też nie 100% ale mniejsze ryzyko mimo wszystko.

No tutaj babcia stara nie jest 85 ale tak jelita już był, piersi teraz płuc. Choroba nie wybiera. Do rze, że jest pod dobrą opieką paliatywnej opieki. 
12 marca 2023 17:23 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

No tutaj babcia stara nie jest 85 ale tak jelita już był, piersi teraz płuc. Choroba nie wybiera. Do rze, że jest pod dobrą opieką paliatywnej opieki. 

No tak, bardzo schorowana i cierpi tylko.
12 marca 2023 17:30 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Zaszła zmiana  w pogodzie.Sloneczko przyszło ale ja już  jestem  kaput :-) i leżakuję. 

Podzieliłam się słoneczkiem i już ni  ma  Będzie padał deszcz .  Ołowiane niebo . Typowa marcowa pogoda . 
12 marca 2023 17:31 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ten dziadek tu to niby rak prostaty, ale chyba początek bo nie wygląda na chorego a już całkiem po zachowaniu nie widać (jeździ sam na wózku i tylko parę kroków robi).Prawie cały dzień w swoim biurze(tylko jemy wspólnie i wykonuje podstawowa higienę).Bardziej tu gosposia niż opiekunka jestem.Klocic się z nim nie zamierzam, bo wiem że nie wygram.Za przeproszeniem on wyżej .....niż ...ma.Bo inżynier itd.Pflege też tak traktuje, że robią ekspresowo i wychodzą.Gada jak do ulomow.Stad ja też z dystansem, nie pokazuje mu zbytniej uprzejmości, bo nie warto.
12 marca 2023 18:01 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

12 marca 2023 22:17 / 7 osobom podoba się ten post
Mam takie trochę niepasujące tutaj pytanie. Czy ktoś z Was oddawał do busa tylko bagaż, a sam korzystał z innego środka transportu?
 Jutro będę dzwoniła do firmy i zapytam czy jest taka możliwość . Oddałabym walizki a sama poleciała do Gdańska. 2-2,5 godz z Gdańska do Olsztyna,to nie to samo co 17-19 ,w pełnym busie.
 Czasowo by pasowało. Wyjazd mam między 18-21, a samolot ok13tej ,to łącznie z lotem i dojazdem,najpóźniej o 17-18 byłabym w domu. Wiadomo,że za lot zapłaciłabym sama.
12 marca 2023 23:14 / 5 osobom podoba się ten post
Gusiu, nadawałam pocztą ze Szwajcarii. W DE nie wiem, musiałabys popytac. Co do firm busiarskich, to kwestia dogadania się, jesli akurat dana firma swiadczy takie usługi. 
12 marca 2023 23:51 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

Gusiu, nadawałam pocztą ze Szwajcarii. W DE nie wiem, musiałabys popytac. Co do firm busiarskich, to kwestia dogadania się, jesli akurat dana firma swiadczy takie usługi. 

Jutro wywiem się wszystkiego 

13 marca 2023 05:04 / 7 osobom podoba się ten post
Witam w pierwszy dzień nowego tygodnia.Za oknem ...o  szyby deszcz dzwoni...Rano bliskie spotkanie trzeciego stopnia z Seniorką w kierunku toalety,ale wróciła grzecznie do łóżka.A ja jak zwykle zabieram się za kawę,a potem...prasowanie i inne glupoty czekają.No,to śpijcie dalej ☕?☘️
13 marca 2023 06:05 / 7 osobom podoba się ten post
Witam w nowym tygodniu!
13 marca 2023 06:17 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Mam takie trochę niepasujące tutaj pytanie. Czy ktoś z Was oddawał do busa tylko bagaż, a sam korzystał z innego środka transportu?
 Jutro będę dzwoniła do firmy i zapytam czy jest taka możliwość . Oddałabym walizki a sama poleciała do Gdańska. 2-2,5 godz z Gdańska do Olsztyna,to nie to samo co 17-19 ,w pełnym busie.
 Czasowo by pasowało. Wyjazd mam między 18-21, a samolot ok13tej ,to łącznie z lotem i dojazdem,najpóźniej o 17-18 byłabym w domu. Wiadomo,że za lot zapłaciłabym sama.

Ja nadawałam bagaż  kilka razy, w tym nawet  rower.Koszt  za walizkę   to 30 e za rower  50 e.Wszystko wcześniej  załatwiałam. Dzwonić do busiarni
13 marca 2023 06:19 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w poniedziałkowy poranek .Zaspalam . Teraz  muszę się zbierać , żeby nie zawalić planu . Dzisiaj dzień gospodarczy  .
Dobrego dnia