Oj, nie zazdraszczaj ,jeziornych w sklepach mało, chyba że w sezonie, w rybaczówkach czy smażalniach. Jezior dużo, złowić sobie można, ale nie z każdego jeziora zjadliwe:-(.
Na ulicach nie leżą, całe szczęście bo bym się jeszcze "poślizła ":lol1:
Oj, nie zazdraszczaj ,jeziornych w sklepach mało, chyba że w sezonie, w rybaczówkach czy smażalniach. Jezior dużo, złowić sobie można, ale nie z każdego jeziora zjadliwe:-(.
Na ulicach nie leżą, całe szczęście bo bym się jeszcze "poślizła ":lol1:
Chyba na cenie a nie na samej rybie :-)
No,już z herbatką spokojnie sobie siedzę. Rybkę kupiłam, nie jeziorną ,morską, atlantycką, a co ,światowy ten dorsz :-). Kapustę kiszoną też, taką w wiaderku. Nawet parę ziemniaków ugotowałam. I mmhm, i uhmm,i mniam, jak mi smakowało :mniam:. Nie ma to jak przygotować sobie coś, na co właśnie ochota naszła. Tak mi się ręce trzęsły przy nakładaniu,z tej cierpliwości kiedy w końcu nad talerzem zasiądę, że się rybka trochę rypła, rozwaliłaznaczy się . A zrobiłam ja bardzo prosto, bez wymysłów i udziwnień. Tylko sól,pieprz,mąka i na patelnię. Olej z masłem klarowanym pomieszany.
A tak się zdarza z rybka zwłaszcza jak ma wypaść ładnie na talerzu to się rozwali
Nie ma to wpływu na smak .
Tak jakby to byl mój talerz :glodny:
Jakie to dobre, chociaż zwyczajne, co nie??
Szczupak ziemniaki groszek zielony sałata z owocami granatu :gotowanie:
Oooo groszek zielony, przypomniałam o tadżinie .Jutro zrobię na obiad.
To jednogarnkowe danie, smaczne , syte i pachnące . Qrcze zapomniałam o tej potrawie .:mniam:
No to wpadaj. Dzisiaj u mnie i dorsz i kapusta kiszona :mniam:
Mam 3 takie naczynia .Jedno większe a dwa takie jednoosobowe :-) Ja ten z groszkiem robię w rondelku .Na gazie mimo , że mam podkładkę szybko wygotuje się w oryginalnym naczyniu sos, a sos to cymes :mniam: w tym daniu
Zrób Margaretce jeśli lubi groszek to zje z apetytem.
Na skrzydełkach drobiowych .
Podsmaż skrzydełka ( na oleju )
Cebula w piórka
Czosnek w piórka
Ziemniaki w koche
Na wierzch zielony groszek
Wody tyle żeby było równo że skladnikami
Nie wolno mieszać ani wody dolewać bo straci smak .
Przyprawy papryka , pieprz , sól, Arabi dodają kostkę bulionowa i przyprawę imbir mielony .Jeśli to mięso cielęce albo wołowina ( z kością powinna być ) to jeszcze kminek rzymski . Stawiasz na płytę i pyrka pod przykryciem do miękkości .
Gotują to w piecu takim jak pizzę się piecze w takim chlebowym . Napisze Ci Dorotko jak robią taki bez groszku z mięsem , roznymi warzywami.Ten z groszkiem to a'la tadzin .
Warto, smaczny, pożywny, szybki .
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.