Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

26 lutego 2023 14:17 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Też robię z serem .  Tak lubię, że to może być moje główne danie.....  jeśli podwójna albo potrójna porcja .:mniam:

Robię sobie czasami na obiad?. Na rukoli. Jeszcze kawałek chrupiącego pieczywa,najlepiej bagietka albo dobra ciabatta i wtedy jest to moje główne i jedyne danie obiadowe
26 lutego 2023 14:22 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Robię sobie czasami na obiad?. Na rukoli. Jeszcze kawałek chrupiącego pieczywa,najlepiej bagietka albo dobra ciabatta i wtedy jest to moje główne i jedyne danie obiadowe:-)

Bagietka z masłem i sporą ilością czosnku 
26 lutego 2023 15:01 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Bagietka z masłem i sporą ilością czosnku 
:mniam:

O tak,to lubię najbardziej 
26 lutego 2023 15:32 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

A babka nie zjadla nic ? A nic nie mówisz jak jemu podajesz? 
Ps. Tak samo robię buraczki. Na koniec dolewam trochę smietanki słodkiej i zagotowuje. 

Zauważyłem, że ona się nie wtrąca już. Ona je, kiedy ma ochotę lub poczuje głód?
26 lutego 2023 20:09 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Zauważyłem, że ona się nie wtrąca już. Ona je, kiedy ma ochotę lub poczuje głód?

No popatrz,Twoja babka trochę jak ja i moja babka,też jemy kiedy mamy ochotę,albo jak jesteśmy głodne
 Różnica pewnie taka,że my w porze obiadu ,zawsze jesteśmy głodne
27 lutego 2023 08:38 / 2 osobom podoba się ten post
Kopytka z sosem pieczarkowym plus surówka. 
Dla seniorki mam bulion warzywny , którego pewnie nawet nie weźmie do buzi.  Syn nie kazał jej namawiać na jedzenie. 
27 lutego 2023 08:55 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Kopytka z sosem pieczarkowym plus surówka. 
Dla seniorki mam bulion warzywny , którego pewnie nawet nie weźmie do buzi. :-( Syn nie kazał jej namawiać na jedzenie. 

Ale mimo wszystko próbuj 
27 lutego 2023 09:07 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj ugotuję zupę z czerwonej soczewicy,z pomidorami(passata),mlekiem kokosowym,imbirem. Taki zmodyfikowany przeze mnie przepis na tę zupę. Bardzo ją lubię. Może jeszcze kilka naleśników usmażę bo mi Mleczko ostatnio smaka narobiła. Będąc w domu wypróbowałam kilka przepisów wege żebym przygotowana do pracy przyjechała
27 lutego 2023 09:38 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Ale mimo wszystko próbuj :-)

Spróbuję 
27 lutego 2023 09:59 / 4 osobom podoba się ten post
Zupa  pieczarkowa + paluchy z ciasta francuskiego
27 lutego 2023 14:14 / 2 osobom podoba się ten post
Ugotowałam sobie w magiku  ziemniaki puree ( tam nie ma jak utłuc) Bardzo smaczne .Ziemniaki ,mleko, gałka , sól, masło . Włączyłam i zabrałam się za łazienkę. Zagwizdało i się wyłączyło 
Fajna sprawa .Zmieniłam też bułkę na tarta .Taka lubię inaczej kotlet smakuje .
Wszystko ukazuje się na ekranie,eazy, mierzy bez problemow 
Kupiłam na raty już prawie spłaciłam .Kredyt bez kosztów czy za gotówkę czy na raty wynosi taka sama sumę .
27 lutego 2023 14:20 / 1 osobie podoba się ten post
Aha , zapomniałam napisać, co zjadłam 
No to te ziemniaki z bigosem .
Reszta.je kotleta tłuczonego drobiowego i buraczki . Buraczki trza skończyć bo słoik otwarty .Ja chyba kiedyś w poznańskim mieszkałam 
27 lutego 2023 15:00 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzisiaj ugotuję zupę z czerwonej soczewicy,z pomidorami(passata),mlekiem kokosowym,imbirem. Taki zmodyfikowany przeze mnie przepis na tę zupę. Bardzo ją lubię. Może jeszcze kilka naleśników usmażę bo mi Mleczko ostatnio smaka narobiła. Będąc w domu wypróbowałam kilka przepisów wege żebym przygotowana do pracy przyjechała:-)

Ile tej passata dodajesz? Jeszcze nie robiłam. Tak . 
Do gotowej zupy dodaje na talerzu trochę przecieru z masłem na gorąco.
27 lutego 2023 15:44 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Ile tej passata dodajesz? Jeszcze nie robiłam. Tak . 
Do gotowej zupy dodaje na talerzu trochę przecieru z masłem na gorąco.

Ja zalałam te podsmażone z przyprawami zutaty, całą butelką passaty,taką boi z Edeki, coś ok 700 ml. Taką klasyczną,bez jakichś ziołowych dodatków  
27 lutego 2023 17:48 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ja zalałam te podsmażone z przyprawami zutaty, całą butelką passaty,taką boi z Edeki, coś ok 700 ml. Taką klasyczną,bez jakichś ziołowych dodatków  

To będzie moja pożegnalna zupa . 
Tylko zupa po mnie zostanie