Barszcz czerwony ( krem ) robiony w cwaniaku ::-) .Jest pyszny a sosy , drinki , ciasta , cuda można robić i tylko jeden garnek ,który w dodatku sam się umyje .
No i reszta fasolki ale już z ziemniakami,bez bagietki .

Barszcz czerwony ( krem ) robiony w cwaniaku ::-) .Jest pyszny a sosy , drinki , ciasta , cuda można robić i tylko jeden garnek ,który w dodatku sam się umyje .
No i reszta fasolki ale już z ziemniakami,bez bagietki .
Bez cwaniaka,ale z żyrafą :-) zrobiłam dzisiaj kremową zupę porowo ziemniaczaną. Nie byłabym sobą,gdybym czegoś tam nie wymodziła. Dodałam topionego serka gouda i...trochę soku jabłkowego. Prawie zawsze odejmuję trochę warzyw przed blendowaniu,a później dodaję je znów do zupy. Już na talerzach posypałam natką i oprószyłam moją ulubioną papryką wędzoną. Wyszło pysznie:mniam:. Sałat als Vorspeise była,lodowa z szalotką,pomidorkami,w sosie jogurtowo-miodowo-musztardowym ,produkcji własnej. Na koniec jogurty-mango-wanilia i granatowy :lol1:,warstwami w szklaneczkach poukładane. Smacznie,ładnie i kolorowo?. Zupy zrobiłam więcej,jutro mam wolne to dziewczyny będą sobie miały gotowca :-).
Granatowy to przeterminowsny sądząc po kolorze :lol3::lol3:
Bitki wołowe w gęstym sosie do polania klusek z dziurką
Sałata masłowa z sosem na ostro + parę pomidorów koktajlowych + papryka w piórka .
Dzisiaj upiekę w rękawie schab ze śliwką.Zakupiłam u rzeźnika i macerowałam prawie dwie doby .Miód, musztarda i świeży rozmaryn ....:gotowanie:
Dzisiaj upiekę w rękawie schab ze śliwką.Zakupiłam u rzeźnika i macerowałam prawie dwie doby .Miód, musztarda i świeży rozmaryn ....:gotowanie:
:super: Napewno smaczne. W domu zrobię. Tutaj nie mam komu. Nawet sobie po kotleciki kupuję bo seniorka dalej nic nie je.
Dziś jeszcze nie pomyślałam dla siebie nad obiadem. Może jakiegoś kotkecika , ziemniaki i surówką.
Tu mam komu ,chociaż porcyjki malutkie:-)Byli właściciele restauracji...lubią dobre jedzenie.Atmosfera i Hausgeld b.dobry wiec wymyślam :gotowanie:
Tu mam komu ,chociaż porcyjki malutkie:-)Byli właściciele restauracji...lubią dobre jedzenie.Atmosfera i Hausgeld b.dobry wiec wymyślam :gotowanie: