Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

04 kwietnia 2023 20:51 / 3 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

Ryż z warzywami dzisiaj będzie 

U mnie teź był dzisiaj. Z patelni. Z cukinią,paryką,pomidorkami,przyprawami i sosem sojowym
04 kwietnia 2023 20:52 / 2 osobom podoba się ten post
Tamara

Buhn supe:gotuje:

A co to za jedna ?
04 kwietnia 2023 22:22 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

A co to za jedna ?

chińska z kiełkami itp.slodko kwasna 
05 kwietnia 2023 03:54 / 5 osobom podoba się ten post
Wczoraj robiłam gołąbki z młodej kapusty i zostały mi środki do wykorzystania. Zrobiłam je na kwasno- słodko z zasmażką, dzisiaj  dogotuje parę ziemniaczków, utłuke z masłem i mlekiem . Będzie obiad .. Trzymam się postanowienia .
05 kwietnia 2023 06:25 / 5 osobom podoba się ten post
U mnie dziś powtórka od wczoraj lazannia,sałatka i budyn
05 kwietnia 2023 14:09 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

U mnie teź był dzisiaj. Z patelni. Z cukinią,paryką,pomidorkami,przyprawami i sosem sojowym

To u mnie jeszcze w zestawie był brokuł i talarki ziemniaków 
05 kwietnia 2023 16:24 / 4 osobom podoba się ten post
Zupka typowo jarzynowa, marchewka, kalarepka, brokuł i groszek. Muszę dokupić znowu mrożonki, bo schodzą. Lubią zupy warzywne. Zamiast ziemniaków, resztki makaronu sprzed dwóch dni. 
05 kwietnia 2023 16:38 / 5 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

To u mnie jeszcze w zestawie był brokuł i talarki ziemniaków 

Jakoś na ziemniaki z ryżem nie koniecznie miałabym ochotę,ale talarki bez ryźu ,to byłoby to! Wystarczyłby mi do nich kefirek lub maślanka mrągowska 
06 kwietnia 2023 06:09 / 5 osobom podoba się ten post
Kalafior z masłem i tartą bułeczka  

Trwam w postanowieniu.
06 kwietnia 2023 09:17 / 6 osobom podoba się ten post
Zupa ogórkowa na wywarze z obgotowanej golonki, która wyląduje w piekarniku. 

Do piekarnika poleci kawałek karkówki, boczku i żeberko trójkącik będzie w niedzielę do żurku / barszcz biały lub czerwony ( zależy kto gdzie jest i co u niego Sie gotuje). 

Taka ciekawostka. 

Moja mama pochodzi z okołoc Puław i zawsze tutaj jest barszcz czerwony z jajkiem na Wielkanoc, tata z okolic Opola lubelskiego i u niego zawsze żurek był. Połączyli się i mama gotowała u mnie w rodzinnym domu dwie zupy . Teraz ja od 5 lat wróciłam w jej rodzinne strony do mojego kochanie ❤️ i gotuje i barszcz czerwony dla mnie i dla niego i jego dzieci  a moja córka  woli żurek . Tak więc moja" teściowa" odkąd jestem z moim ❤️ pierwszy raz w życiu spróbowała żurek bo nigdy nie jadła bo nie było tradycji robienia w tych stronach . 
Smacznego ???
06 kwietnia 2023 09:46 / 3 osobom podoba się ten post
Ziemniaki smażone jajko i kapust oszukany bigos dla mnie no i budyń dla pdp
06 kwietnia 2023 09:54 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Zupa ogórkowa na wywarze z obgotowanej golonki, która wyląduje w piekarniku. :mniam:

Do piekarnika poleci kawałek karkówki, boczku i żeberko trójkącik będzie w niedzielę do żurku / barszcz biały lub czerwony ( zależy kto gdzie jest i co u niego Sie gotuje). 

Taka ciekawostka. 

Moja mama pochodzi z okołoc Puław i zawsze tutaj jest barszcz czerwony z jajkiem na Wielkanoc, tata z okolic Opola lubelskiego i u niego zawsze żurek był. Połączyli się i mama gotowała u mnie w rodzinnym domu dwie zupy . Teraz ja od 5 lat wróciłam w jej rodzinne strony do mojego kochanie ❤️ i gotuje i barszcz czerwony dla mnie i dla niego i jego dzieci  a moja córka  woli żurek . Tak więc moja" teściowa" odkąd jestem z moim ❤️ pierwszy raz w życiu spróbowała żurek bo nigdy nie jadła bo nie było tradycji robienia w tych stronach . 
Smacznego ???

U nas też bastard: mama pochodziła z Odessy a tato z Tarnowskich Gór.Ja się tu właśnie urodziłam i jem prawie tylko po Polsku.
06 kwietnia 2023 09:54 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Ziemniaki smażone jajko i kapust oszukany bigos dla mnie no i budyń dla pdp:gotowanie:

O, czyżbyś nie chciała dołączyć do "co dzisiaj gotujesz?? W dwóch różnych miejscach inspiracji trzeba będzie szukać ?
06 kwietnia 2023 10:20 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jakoś na ziemniaki z ryżem nie koniecznie miałabym ochotę,ale talarki bez ryźu ,to byłoby to! Wystarczyłby mi do nich kefirek lub maślanka mrągowska :mniam:

A ja właśnie przepadam za takimi ziemniakami :) 
06 kwietnia 2023 12:50 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Zupa ogórkowa na wywarze z obgotowanej golonki, która wyląduje w piekarniku. :mniam:

Taka ciekawostka. 

Smacznego ???

Otworzyłam lodówkę i zapachniało jak w przedwojennym sklepie . Czosnek , majeranek , miód , musztarda , no i wszystkie sypkie . Ja zrobię żurek śląski , posmakował mi bardziej niż  b. barszcz.