tina 100%Dusiu wrzuć przepis na tego karpika w śmietanie. Taki swój :)Widząc kiedyś twoje fotki z gotowania, wiem, że nie ma lipy :)
Dzwonki karpia smażę wpierw tylko opanietowabe w samej mące. Żadnych eksperyntow.
Później olej wymieniam. Na oleju smażę sporą ilość 3-4 sztuki cebuli w piórka kroje i smażę do miękkości . Później dodaje śmietanki sporo tej 30% ??? ?lub pół na pół 30% i 18% tylko takiej co to można zagotować. Podstawowe przyprawy sól pieprz i odrobiną papryki ostrej. Zagotuje się wkładam spowrotem usmażonego karpia polewając go niezdrowym sosem ze śmietany

i trochę poddasze . Na koniec dużo pietruszki natki.
Ps. Lub przekładam sos plus karpia do naczynia żaroodpornego i zapiekan około 15 minut.
Nam najlepiej smakuje z pieczywem bo on jest taki syty że nic do niego nie trzeba przynajmniej dla mnie. Jak robię dla gości to frytki i jakąś sałata z winegret.
Prosto ale my go bardzo lubimy a już jak jest sum to dopiero poezja białe mięsko bez ości bo jednak karp to takie " dłubanie".