Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

02 kwietnia 2023 14:53 / 5 osobom podoba się ten post
Schabowy, dla nich makaron, a sobie pieczone kartofelki, do tego sos i surówka z lodowej, oliwek i wielu jeszcze składników. Dla Elfriede bez oleju i octu, dla nas z sosem czosnkowym. 
02 kwietnia 2023 15:07 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Mi chodziło , że jak się je karpia to taka dlubanina bo ości sporo i trzeba się postarać zanim coś zjesz a u suma jest w sumie tylko " białe" mięsko 

No z oścmi to wiadomo, że się nie zje nawet jak mięsko smaczne. Nikt z ośćmi nie zje i trzeba je najpierw wydłubać. A kto to ma zrobić? 
02 kwietnia 2023 15:16 / 3 osobom podoba się ten post
Cosik mnie bierze na ciapkapuste (na kolację) z sadzonym 
02 kwietnia 2023 20:20 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ale zobacz czym starsza jesteś tym silniejsza bo torbę z zakupami za 200 złotych w jednej ręce dźwigasz . :smiech3:

No,tyle pociechy . Kręgosłup chyba słaby bo ta rwa mnie dopadła,ale na szczęście,co prawda nie tak szybko,jednak porzuciła i wcale mi do niej nie tęskno ?. Dobrze że moralny kręgosłup dobrze się miewa i problemów z nim nie mam  
03 kwietnia 2023 05:08 / 5 osobom podoba się ten post
Zupa szczawiowa z jajkiem , zabielana 
 Parę placków ziemniaczanych że śmietaną 

03 kwietnia 2023 09:50 / 2 osobom podoba się ten post
Buhn supe
03 kwietnia 2023 13:33 / 5 osobom podoba się ten post
Karp jeszcze pływa w beczce z tlenem więc mu dziś darujemy. ??
Dojesdlusmy resztę rosołku. Dziś  pracujemy trochę na podwórku więc kociołek mięsno-  warzywny na ognisko zaraz postawimy i za około  2 godziny będziemy wcinac mięsko z warzywami. 
03 kwietnia 2023 13:49 / 5 osobom podoba się ten post
Dziki ryż, kaczka w szarym sosie i sałatka rzymska z fetą, pomidorami, rzodkiewką.
Talerze wylizane, chociaż pedepcia nałożyła sobie tyle co dla wróbelka.
03 kwietnia 2023 13:59 / 5 osobom podoba się ten post
Risotto, bo za tym babcia przepada. 
04 kwietnia 2023 09:52 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś mini frykadelki z Bofr. ziemniaczki pieczone z ziołami , mix.salat i trochę czerwonej co została 
04 kwietnia 2023 10:40 / 4 osobom podoba się ten post
Schabowy , ziemniaczki z koperkiem i czerwona kapustą na ciepło. 
04 kwietnia 2023 11:06 / 4 osobom podoba się ten post
Ryż z warzywami dzisiaj będzie 
04 kwietnia 2023 13:12 / 6 osobom podoba się ten post
Chyba czas na przedświąteczny ekdmisuje się z domu . Zapachy, zapachy,  zapachy
 Gołąbki z młodej kapusty 
 Bigos z kiszonej 
 Zimne nóżk 
 Jeszcze karkówkę zaprawie w miodowo - czosnkowo - musztardowej bejcy .
Część już mam zrobione .W piątek wyjeżdżam na kilka dni . I niech się dzieje wola nieba  To móje pierwsze porzucenie rodziny dla przyjemności  .

Ziemniaki w talarki z pieprzem ziołowym i maślanka mrągowska . Tyle i tylko tyle na obiad .

04 kwietnia 2023 16:24 / 2 osobom podoba się ten post
Racuszki z jabłkami, w wersji bez drożdży, chociaż je mam. Culier puder kupiłem, mus jabłkowy też, więc można zrobić. 
04 kwietnia 2023 20:50
Mleczko

Chyba czas na przedświąteczny ekdmisuje się z domu . Zapachy, zapachy,  zapachy
 Gołąbki z młodej kapusty 
 Bigos z kiszonej 
 Zimne nóżk 
 Jeszcze karkówkę zaprawie w miodowo - czosnkowo - musztardowej bejcy .
Część już mam zrobione .W piątek wyjeżdżam na kilka dni . I niech się dzieje wola nieba :-) To móje pierwsze porzucenie rodziny dla przyjemności  .

Ziemniaki w talarki z pieprzem ziołowym i maślanka mrągowska . Tyle i tylko tyle na obiad .:mniam:

Maślanka mrągowska ,mniam,najlepsza
Kiedy mój syn studiował dawno temu w Poznaniu,nie mógł się nacieszyć tym,że mógł tam kupić maślankę mrągowską i majonez kętrzyński . Niestety,kętrzyński już nie taki,jak dawniej. Teraz u nas królują Winiary?