Powitajki przy kawie 74

24 maja 2023 10:41 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Rodzina napisała,ze ja stale paliłam-a jestem osobą niepaląca.Ze tylko iurpowałam się i opalałam.Owszem, gdy bylo slonecznie, kawę z Seniorką piłysmy na tarasie.

24 maja 2023 11:03 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Właśnie, właśnie  .Tylko sąd pracy zostaje 
A kto lubi włóczyć się i przepychać po sądach z agencjami , które mają prawników i umowy na dwoje babka wróżyła " .

Nie zawsze trzeba iść do Sądu, wystarczy pozew złożyć  
24 maja 2023 11:17 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Rodzina napisała,ze ja stale paliłam-a jestem osobą niepaląca.Ze tylko iurpowałam się i opalałam.Owszem, gdy bylo slonecznie, kawę z Seniorką piłysmy na tarasie.

Brak słów...co w tym złego, że opalałas się?w wolnym czasie,jak najbardziej... kłamią, szukają powodów,byle tylko nie zapłacić.
24 maja 2023 12:22 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Nie zawsze trzeba iść do Sądu, wystarczy pozew złożyć :-) 

Gdzie ho złożyć?
24 maja 2023 12:56 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Gdzie ho złożyć?

Napisałem Ci
24 maja 2023 17:37 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Nie zawsze trzeba iść do Sądu, wystarczy pozew złożyć :-) 

Jakby nie patrzyl, to sąd może , ale musi  przyznać racji powodowi. Nie zawsze wygrywa ten kto ma rację 
 Niestety.
Cały szkopul w tym, że zatrudnia pośrednik.tylko po to żeby kasa się podzielic .

Trzeba przelamac zła passe Kruszynki niech się ktoś wymieni sie z nią na sprawdzonym miejscu  
Agencje zawsze mozna  zmienić  Często miejsce dobre ale już opiekunka nie wraca .
24 maja 2023 17:39 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

To miało być do powodu Gusi :-(

Matko , co ja piszę .Do postu Gusi .

24 maja 2023 18:04 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Matko , co ja piszę .Do postu Gusi .

Nie martw się, nie pomyślałam że wzięłaś mnie za "powódkę"

24 maja 2023 18:26 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jakby nie patrzyl, to sąd może , ale musi  przyznać racji powodowi. Nie zawsze wygrywa ten kto ma rację 
 Niestety.
Cały szkopul w tym, że zatrudnia pośrednik.tylko po to żeby kasa się podzielic .

Trzeba przelamac zła passe Kruszynki niech się ktoś wymieni sie z nią na sprawdzonym miejscu  
Agencje zawsze mozna  zmienić  Często miejsce dobre ale już opiekunka nie wraca .

Mi chodzi o procedurę. A faktem jest, że nie zawsze Sąd przyzna rację powodowi. Wezmą na tapetę umowę, a my musimy udowodnić, że nie zaniechaliśmy naszych obowiązków itd itp. 
24 maja 2023 19:50 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Nie martw się, nie pomyślałam że wzięłaś mnie za "powódkę":-)

Lepiej niż za pozwana 
24 maja 2023 19:52 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Mi chodzi o procedurę. A faktem jest, że nie zawsze Sąd przyzna rację powodowi. Wezmą na tapetę umowę, a my musimy udowodnić, że nie zaniechaliśmy naszych obowiązków itd itp. :-)

Od niedawna nie ma procedur , tylko przynależność....  
24 maja 2023 20:17 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Od niedawna nie ma procedur , tylko przynależność....  :wiking:

Nie rozumiem, ale ok
24 maja 2023 21:17 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Lepiej niż za pozwana :lol3:

Dobrze że nie za "po wódce"
25 maja 2023 05:16 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry jeszcze przed kawa , na podwórko już wyjzałam .Ochłodziło się troszkę ale jest przyjemnie .Jeszcze poleżę sobie dla spokojnosci a potem zajęcia domowe jak co dzień .
Dobrego dnia 
25 maja 2023 05:30 / 7 osobom podoba się ten post
Dobrego dnia Wszystkim.Kawę już zaparzyłam i dalej czekanie na odpowiedź ze strony niemieckiej, choć zbytnich nadziei nie mam.