Powitajki przy kawie 75

13 sierpnia 2023 08:50 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  spokojnej niedzieli życzę 
13 sierpnia 2023 09:01 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry po raz drugi.Chciałam poinformowac, że pomimo problemów ze snem będę odliczać pozniej.Nie chcę zbędnych komentarzy.Buziaki dla Wszystkich ?
13 sierpnia 2023 11:34 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Dzień dobry po raz drugi.Chciałam poinformowac, że pomimo problemów ze snem będę odliczać pozniej.Nie chcę zbędnych komentarzy.Buziaki dla Wszystkich ?

Spokojnie , wiesz, że ja zawsze lubię szukać "dziury w całym"
A jak patrzysz jedntm okiem to zawsze coś się może zdarzyć
14 sierpnia 2023 05:45 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek poniedziałkowo.Kawa wypita,ale jeszcze przytulę się do poduszki.Milego dnia i całego tygodnia Wszystkim.
14 sierpnia 2023 06:13 / 4 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo
Dziś mam zamiar wyskoczyć na małe zakupy, potem trochę dom ogarnąć i obiadek pyszny ugotować.
Miłego dnia i całego tygodnia
14 sierpnia 2023 07:11 / 5 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich serdecznie w nowym tygodniu życzę miłego dzionka i słoneczka 
14 sierpnia 2023 10:14 / 4 osobom podoba się ten post
Hej,hej,witam z domu. Lato nadal trwa?. Wczoraj ok 22giej wróciłam z Sopotu.Chociaż krótki,to był fajny wyjazd. Zaspokoiłem swoją niezrozumiałą dla nikogo potrzebę wakacyjnych spacerów brzegiem morza. Nic tak nie uspokaja, nie wprowadza mnie w błogi  stan,jak te spacery po mokrym piasku,kiedy fale co chwilę obmywają łydki do wysokości kolan. Załapałam się na prawdziwie letnią pogodę. Sobotni wieczór i noc były chyba najcieplejsze w ciągu wakacji. Przyjemnie było rozsiąść się na molo,przed wielkim ekranem kina letniego. Nawet n-ty raz oglądana Mamma Mia! Potęgowała uczucie zadowolenia i radości. Otoczenie robi swoje. Wczoraj jeszcze nadmorski spacer,plażing i trzeba było zbierać się do domu. Nie kąpałam się. Woda wczoraj miała nawet ludzką temperaturę,ale te wszystkie niesione falami brudne,czarne farfocle,zniechęciły mnie do pływania. W pamięci miałam jeszcze ubiegłoroczne wakacje,kiedy po kąpieli ,która ,na logikę biorąc,powinna obmywać ciało,nie mogłam się domyć ani doprać jasnego kostiumu. No to sobie odpuściłam tę przyjemność ,zanurzając się tylko do głębokości,skąd nogi wyrastają . I tak było przyjemnie. A dzisiaj od rana pranie,ogarnianie,zaraz trzeba jakieś zakupy zrobić ,bo lodówka pusta a jutro wszystko zamknięte. Już jest gorąco i tak ma być przez najbliższe dni. Z wypadu na plażę miejską nici,zagrodzony,zasłonięty dostęp ze wszystkich stron☹️. A to wszystko ze względu na odbywający się green festiwal . To nie fair,moim zdaniem,wobec mieszkańców,miasto mogłoby pomyśleć o przeniesieniu tego festiwalu w jakieś inne miejsce. Przyjemnego,dobrego dnia Wam i sobie życzę 
14 sierpnia 2023 10:37 / 4 osobom podoba się ten post
Witam w kolejny upalny dzień
Wczoraj zaliczyłem wizytę na basenie. Woda oczywiście czysta, ku mojemu zdziwieniu nie było tłumów. Monachijczycy chyba na wakacjach w innych miejscach. Półtorej godziny spędzone w wodzie w zupełności mi wystarczyło. O 11.30 przyjdzie ktoś z fizjoterapii, babcia dziś ma szóstą operację. Nie wnikam, nie pytam się, a dlaczego tak często itp. Odpoczywam w "moim miejscu na ziemi" 
Czas mija spokojnie, bez stresu, no... prawie. Ale to zasługa takiego jednego małego z Żoliborza ?
Miłego dnia 
14 sierpnia 2023 11:07 / 4 osobom podoba się ten post
Przyjemnie wejść na Forum,gdzie wszyscy zadowoleni . A Tobie,Luke,życzę ,abyś znalazł takie prawdziwe,"swoje miejsce na ziemi", nie tylko te w pracy w Monachium . Pracowałam w wielu naprawdę dobrych,odpowiadających mi pod każdym względem miejscach,ale w żadnym z nich nie chciałabym zostać na zawsze,nie powiedziałabym wię o żadnym z nic -,tak,to jest moje miejsce na ziemi. Ale to tylko takie moje prywatne podejście do życia. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie.
14 sierpnia 2023 11:39 / 5 osobom podoba się ten post
Gusiu, to takie z ? miejsce. Nie będę siedzieć przecież tu latami. W każdym bądź razie najlepsze do tej pory. Też tak to rozpatruję pod kątem schorzeń neurologicznych. Może nie miałem takiego bólu z rwą kulszową, jak Ty, ale mi cały czas dokucza od dobrych, kilku lat. Raz bardziej, raz mniej. I zawsze zalecenia, oszczędzać kręgosłup itp. Rezonans nie kłamie. Póki co, cieszę się każdym dniem, jak dziecko. I tym, że takie lekkie zlecenie mam 
14 sierpnia 2023 12:07 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Gusiu, to takie z ? miejsce. Nie będę siedzieć przecież tu latami. W każdym bądź razie najlepsze do tej pory. Też tak to rozpatruję pod kątem schorzeń neurologicznych. Może nie miałem takiego bólu z rwą kulszową, jak Ty, ale mi cały czas dokucza od dobrych, kilku lat. Raz bardziej, raz mniej. I zawsze zalecenia, oszczędzać kręgosłup itp. Rezonans nie kłamie. Póki co, cieszę się każdym dniem, jak dziecko. I tym, że takie lekkie zlecenie mam :-)

Qrcze,przypomniałeś mi o rwie,mam nadzieję,że ona sama nie przypomni sobie o mnie .
wiedziałam od początku co masz na myśli pisząc "moje miejsce na ziemi". Pomyślałam tylko,że będąc np na miejscu Twoich bliskich,czytając to kolejny raz,byłoby mi na pewno przykro. Niektórych zwrotów nie warto nadużywać,nie zawsze oddają ich rzeczywisty sens,chociaż ładnie brzmią. Cieszę się,że masz dobre ,nie wymagające fizycznego wysiłku,miejsce pracy. I tylko takich Ci życzę 
14 sierpnia 2023 15:56 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam wszystkich w poniedziałkowe popołudnie 
15 sierpnia 2023 05:34 / 4 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Dziś w nocy przeszła burza nad Berlinem, na szczęście moje okolice ominęła - tylko popadało mocno
Ale zapowiadają upał, więc ja dziś
Miłego dnia wszystkim
15 sierpnia 2023 05:59 / 4 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo i światecznie,bo Bawaria to bardzo katolicki land.Żadnych pomysłów na dziś nie mam, Seniorka pewnie będzie wylegiwać się na leżaku,tak jak wczoraj,a ja będę szukać schronienia od upału.Kawa wypita, radio polskie gra.Wszystkim życzę bezstresowego dnia.
15 sierpnia 2023 08:31 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,obudziłam się myśląc że to już niedziela. Jak dobrze,że to dopiero początek tygodnia i mamy wtorek. No ale u mnie wczoraj też była niedziela ,mam ich kilka w tygodniu,jak to na urlopie  . Łapię te piękne chwile,kiedy po przebudzeniu parzę kawę,otwieram szeroko uchylone w nocy okna,wychodzę na balkon i spokojem,błogą jeszcze ciszą,nasycić się nie mogę. Tylko właściciele psów spacerują ze swoimi pupilami. Kiedy się nie śpieszę,staram się być uważna. Na to co mnie otacza,odgłosy,zapachy,kolory. Żyjemy za szybko,nieuważnie,nie zwracamy uwagi na drobne rzeczy. Wystarczy zwolnić i świat od razu pięknieje. Tak jak teraz,np. Niebo jak niebo,w odcieniu błękitu,a na nim słońce. A jak się bliżej przyjrzeć,ile się dzieje na tym niebie,ile kolorów,ile obrazów chmurami malowanych. Często zdarza mi się szwendać wieczorami po mieście. Wczoraj dopiero usłyszałam,jak o 21ej,zegar na ratuszu nie wybija godziny,tylko wygrywa melodię "Maryjo,królowo Polski". No dobra,ktoś może powie po co,dla kogo,nie potrzebnie. Chodzi mi o to,że pędząc przez życie ,nie zauważamy i nie słyszymy tego,co wokół nas. A grana na wieży melodia,brzmiała pięknie,ludzie przystawali na chwilę,zadzierali do góry głowy ,wyciszali się. Pewnie turyści. Ale ja z koleżanką,siedząc w pobliżu w knajpce,też umilkłyśmy na moment. Warto zatrzymać się czasem i pomprostu "być".
Pogody cudnej ciąg dalszy,chytra i zachłanna jestem na ciepło i słońce. Chcę się dzisiaj "nachapac" ,ile się da ?,jakaś część tego słońca ,mam nadzieję,zostanie we mnie na dłużej. No to się nagadałam i wygadałam
Pięknego,uważnego dnia życzę