Powitajki przy kawie 75

11 sierpnia 2023 15:30 / 5 osobom podoba się ten post
Tak się zaczytalam, że przywitałam się w odliczajkach 
Raz jeszcze - dzień dobry 
11 sierpnia 2023 15:35 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Może się orientujecie, ale polska umowa zlecenie została oficjalnie zaakceptowana przez Niemcy jako pełnoprawna forma zatrudnienia pomocy domowych. To miało miejsce podczas pandemii i miało stanowić uproszczenie procedur i nie kolidowanie z niemieckim prawem pracy. Przepis mi się wyłonił kiedy szukałam dla kogoś czego innego, a że mnie już nie dotyczył to kurcze wzięłam i nie zapisałam w zakładkach w przeglądarce. Czy to poprawiło sytuację , czy była zagrywka polityczna, które mnie w ogóle nie interesuja -nie wiem. W każdym razie to gdzieś na niemieckich stronach rządowych jest. Jeśliby ktoś chciał się pochylić nad  tym i wśród kotłujących się wyników wyszukiwania znaleźć te właściwe to będzie wiedział co i jak. Albo wypytać kompetentna osobę o to.  

11 sierpnia 2023 15:38 / 4 osobom podoba się ten post
12 sierpnia 2023 05:04 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio,zapach kawy już się roznosi po pokoju.Mam jeszcze dużo wolnego,bo dopiero po dziesiątej budzę Seniorkę -dzisiaj kąpiel.Potem jakiś szybki obiad i vormittag zleci.No i oby bezstresowo czego i Wam życzę.
12 sierpnia 2023 05:35 / 4 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Dziś nie mam żadnych planów oprócz wymyślenia obiadu dla seniorki
Miłej, bezstresowej soboty wszystkim życzę
12 sierpnia 2023 06:33 / 5 osobom podoba się ten post
Witam.   Dziś seniorki a później muszę wstawić po niej pranie .  Może podjadę i do sklepu dokupić trochę warzyw. Wszystkim życzę spokojnego i pogodnego dnia. 
12 sierpnia 2023 07:30 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  rozpoczynamy sobotę, środek weekendu  korzystajmy w miarę możliwości z ciepłych letnich dni i nie przemęczajmy się 
12 sierpnia 2023 09:45 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w upalny dzień
Na termometrze ma być 31 stopni.
Dzień zapowiada się spokojnie, lajcikowo.Jak zawsze na tym zleceniu. 
Zastanawiam się, czy jutro nie wyskoczyć na odkryty basen, po obiadku. Albo w następny upalny dzień. A od września mam w pobliżu kryty basen.
Nie przemęczajcie się.
Miłego dnia 
12 sierpnia 2023 09:52 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Tina,sorry że pod Twoim postem wstawiłam zdjęcie kamienicy w której aktualnie przebywam. Nie mam pojęcia jak to się stało. A właściwie wiem,telefon,słońce ,brak okularów do czytania,chęć podzielenia się szybkoz Wami tym obrazkiem,No i pomyliła mi się Tina z Gusią 
12 sierpnia 2023 10:00 / 6 osobom podoba się ten post
Witam z Sopotu. To jednak nie monachijskie upały tutaj rządzą,ale przyjemnie i ciepło . Dużo się tutaj dzieje,kulturalnych atrakcji wiele. Dzisiaj mam zamiar wpaść do Grandu obejrzeć wystawę "Młoda sztuka",bo to już ostatni dzień tej wystawy. Wieczorem zajmę miejsce w moim ulubionym teatrze im Agnieszki Osieckiej. Trwają koncerty i przeglądy jej piosenek w wykonaniu mniej lub bardziej znanych artystów. No i jeszcze wiele innych miejsc,które chciałabym odwiedzić,ale czasu nie wystarczy. Późnym wieczorem wypad z siostrą do stosunkowo nowej knajpki przy plaży,wejście nr 7. "Piaskownica" się nazywa. Wczoraj byłyśmy w ciągu dnia. Piękny klimat,taki trochę włoski czy jakiś inny,w każdym razie śródziemnomorski?.  Jak zwykle dzieje się. Poranny ,długi spacer do klifów zaliczony . Tylko na kąpiel w przeraźliwie zimnym Bałtyku nie mam ochoty. Spokojnej,przyjemnej soboty życzę  
12 sierpnia 2023 11:22 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Tina,sorry że pod Twoim postem wstawiłam zdjęcie kamienicy w której aktualnie przebywam. Nie mam pojęcia jak to się stało. A właściwie wiem,telefon,słońce ,brak okularów do czytania,chęć podzielenia się szybkoz Wami tym obrazkiem,No i pomyliła mi się Tina z Gusią :-)

Gusia, jak długo się ulropujesz? Intragna , Ticino - , pani, mit allem pipapo  Plik czy opis później prześlą to Ci podeślę. 
13 sierpnia 2023 06:09 / 6 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie
Nocka była przerywana wołaniem seniorki i dlatego teraz trochę dłużej sobie leżakuję
Miłego dnia wszystkim
13 sierpnia 2023 06:53 / 6 osobom podoba się ten post
Witam w niedzielę.  Druga na tym adresie. Jeszcze kilka przede mną. Oby szybko zleciało.  Spokojnego dnia opiekunkowo. 
13 sierpnia 2023 07:03 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo w niedzielę spokoju i słoneczka życzę 
13 sierpnia 2023 07:12 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek w niedzielę.Myslałam, że kimnę się ale nici z tego.Dzisiaj dzień bez zbędnych wrażeń.Zycze Wszystkim miłej niedzieli.