Jak minął dzień 15

29 stycznia 2026 17:13 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Kobieta jest chora . Ma lata swoje więc i w głowie też ma źle już. Może ma jakąś schize. Ja na koniec to bym jej owiedzuaka, że umrze sama i nikt nie powinien jej znaleźć nawet. Tak. Jestem szczera i wredna. 

Oj,Dusiu,naprawdę jesteś taka wredna?. Nie wierzę . Sama napisałaś ,że seniorka jest w bardzo podeszłym wieku i jest chora. Żadna z nas nie znała jej wcześniej. Nie wiemy czy jest zła z natury,czy choroba wywołuje tę słowną agresję. Po co zakłócać swój spokój złymi emocjami i słowami. Niczego to nie zmieni. Lepiej wyjechać spokojnie bez czułych pożegnań i żalu.
29 stycznia 2026 17:38 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Oj,Dusiu,naprawdę jesteś taka wredna?:oczko:. Nie wierzę . Sama napisałaś ,że seniorka jest w bardzo podeszłym wieku i jest chora. Żadna z nas nie znała jej wcześniej. Nie wiemy czy jest zła z natury,czy choroba wywołuje tę słowną agresję. Po co zakłócać swój spokój złymi emocjami i słowami. Niczego to nie zmieni. Lepiej wyjechać spokojnie bez czułych pożegnań i żalu.

Skoro się tam.zmirnisja co 5-7 dni to chyba coś z nią jest nie tak? Lekarzu ulecz sam siebie.....
29 stycznia 2026 18:16
🤔 Nieciekawe podejście do drugiej osoby. Bycie opiekun em/ką to niełatwa profesja. Powiedzenie tego co w nas, to wyrzucenie z siebie emocji. Niekoniecznie musi wpłynąć jakkolwiek na drugą osobę.
29 stycznia 2026 19:57 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Skoro się tam.zmirnisja co 5-7 dni to chyba coś z nią jest nie tak? Lekarzu ulecz sam siebie.....

Skoro co 5-7 dni,to faktycznie dziwne,że agencja ciągle kogoś tam wysyła a seniorka 3-4 razy w miesiącu zwraca koszty podróży 
A od "lekarzy" to Ty mnie przezywasz?. Chyba nie załapałam o co caman
29 stycznia 2026 20:25 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Skoro co 5-7 dni,to faktycznie dziwne,że agencja ciągle kogoś tam wysyła a seniorka 3-4 razy w miesiącu zwraca koszty podróży :zaskoczenie1:
A od "lekarzy" to Ty mnie przezywasz?:-). Chyba nie załapałam o co caman:oczko:

Seniorka ma pretensje , że żadna Sie do niej nie nadaje a może to trzeba zacząć od swojego charakteru. Wiem, że starą i już nie zmienisz ale może należy zacząć zmianę siebie i potem wymagać od opiekunek
 Z tad to lekarzu ulecz sam siebie.....
29 stycznia 2026 20:33 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Seniorka ma pretensje , że żadna Sie do niej nie nadaje a może to trzeba zacząć od swojego charakteru. Wiem, że starą i już nie zmienisz ale może należy zacząć zmianę siebie i potem wymagać od opiekunek
 Z tad to lekarzu ulecz sam siebie.....

Pewnie żadna nie zostanie. Nie dość że warunki nie najlepsze (palenie w piecu) to i seniorka trudna.