Jak minął dzień 15

16 grudnia 2025 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Nie.

To zła wola . Czyli musisz wozić ze sobą czajnik elektryczny mały 
17 grudnia 2025 11:20 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Jeszcze nie minął ale chciałam coś napisać.Może mnie wyśmiejecie,a może nie.Kolację jadamy wszyscy razem tzn.Seniorka,Jej syn no i moja skromna osoba.Od małego jadłam bardzo powoli,bo kiedyś wręcz udusiłabym się chlebem,uraz pozostał.Oni jedzą w kosmicznym tempie.Zaznaczyłam,że jem powoli,a Syn na to,że to nic tylko mama czeka,bo chce jechać do ubikacji.Nosz i rynce opadają.Ona skończy i co chwila spogląda na mnie.Nie da się zjeść więcej a nie ma opcji zjedzenia później samemu.Herbaty to jeszcze nie udało mi się dopić,zabieram później chłodną do siebie.Mieliście tak kiedyś?

Malina witaj w klubie  bo ja też jem pomału wszyscy zdążą pozjadać a ja jeszcze mniamniam i mam tak od zawsze.Podobno tak się powinno jeść aby żołądek dobrze trawił  Na ostatnim miejscu moja podopieczna też jadła bardzo szybko.Każda miała bułkę przekrojoną na pół i ja kończyłam pierwszą połówkę a ona już zjadła całą..Na początku czekała na mnie bo musiałam jej podać tabletki. Pod koniec drugiego zlecenia już ją nosiło bo demencja postępowała ,musiałam przerwać i dać jej tabletki pojedynczo żeby więcej wypiła wody,bo nie chciała dużo pić. Potem kazałam jej iść umyć zęby a ja kończyłam śniadanie,dobrze że sama chodziła.Nie jesteś więc sama z powolnym jedzeniem.
17 grudnia 2025 12:34
nincia

Malina witaj w klubie :piatka: bo ja też jem pomału wszyscy zdążą pozjadać a ja jeszcze mniamniam i mam tak od zawsze.Podobno tak się powinno jeść aby żołądek dobrze trawił :smiech3: Na ostatnim miejscu moja podopieczna też jadła bardzo szybko.Każda miała bułkę przekrojoną na pół i ja kończyłam pierwszą połówkę a ona już zjadła całą.:-).Na początku czekała na mnie bo musiałam jej podać tabletki. Pod koniec drugiego zlecenia już ją nosiło bo demencja postępowała ,musiałam przerwać i dać jej tabletki pojedynczo żeby więcej wypiła wody,bo nie chciała dużo pić. Potem kazałam jej iść umyć zęby a ja kończyłam śniadanie:hihi:,dobrze że sama chodziła.Nie jesteś więc sama z powolnym jedzeniem.:przytula:

Tak,tylko moja nie pójdzie sama umyć zęby bo muszę Ją zawieźć.A dzisiaj to jest już totalnie upierdliwa.
17 grudnia 2025 13:42
nincia

Malina witaj w klubie :piatka: bo ja też jem pomału wszyscy zdążą pozjadać a ja jeszcze mniamniam i mam tak od zawsze.Podobno tak się powinno jeść aby żołądek dobrze trawił :smiech3: Na ostatnim miejscu moja podopieczna też jadła bardzo szybko.Każda miała bułkę przekrojoną na pół i ja kończyłam pierwszą połówkę a ona już zjadła całą.:-).Na początku czekała na mnie bo musiałam jej podać tabletki. Pod koniec drugiego zlecenia już ją nosiło bo demencja postępowała ,musiałam przerwać i dać jej tabletki pojedynczo żeby więcej wypiła wody,bo nie chciała dużo pić. Potem kazałam jej iść umyć zęby a ja kończyłam śniadanie:hihi:,dobrze że sama chodziła.Nie jesteś więc sama z powolnym jedzeniem.:przytula:

Tak,tylko moja nie pójdzie sama umyć zęby bo muszę Ją zawieźć.A dzisiaj to jest już totalnie upierdliwa.
17 grudnia 2025 20:04 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Maluda współczuję ci bardzo.Może wymyślisz jakiś sposób na spokojne zjedzenie posiłków .
18 grudnia 2025 12:48
No i nie można z Nią ani spokojnie ani lekko podniesionym głosem.Zabrałam frytki do pokoju,żeby zjeść później na spokojnie.Niedobrze.Syn też wyparował nagle z kuchni nic nie mówiąc .Sprzątnęłam ze stołu to co mogłam i już mnie wołała z kibla.Jak sobie pomyślę o spacerze po przerwie,to mnie trzęsie.Trudno,dzisiaj nie stać mnie na pozytywne spojrzenie,gdy i Oni są niemili.Teraz przerwa.
18 grudnia 2025 16:03 / 1 osobie podoba się ten post
Trudno,zadzwoniłam do firmy o zjazd po świętach.Nie dam rady do końca,a nie chcę wrócić transportem medycznym.Po spacerze poszłam do pokoju i popłakałam się z bólu.Tak nie może być.Żaden transfer w moim przypadku nie wchodzi w grę.
18 grudnia 2025 16:32 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Trudno,zadzwoniłam do firmy o zjazd po świętach.Nie dam rady do końca,a nie chcę wrócić transportem medycznym.Po spacerze poszłam do pokoju i popłakałam się z bólu.Tak nie może być.Żaden transfer w moim przypadku nie wchodzi w grę.

19 grudnia 2025 14:59 / 3 osobom podoba się ten post
Sytuacja rozwiązała się sama.Zjeżdżam 23.12. do domu.Niby Rodzina przejmuje opiekę nad Seniorką do 3 stycznia.Ja podobno tylko siedziałam .
19 grudnia 2025 15:25 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Sytuacja rozwiązała się sama.Zjeżdżam 23.12. do domu.Niby Rodzina przejmuje opiekę nad Seniorką do 3 stycznia.Ja podobno tylko siedziałam .

Mocno sciskam 
21 grudnia 2025 20:39 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Ubodło ich to, że chciałas sama szybciej zjechać . 
22 grudnia 2025 06:01 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Ubodło ich to, że chciałas sama szybciej zjechać . 

Tina,jak zwykle trafiłaś w punkt
22 grudnia 2025 20:18 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Tina,jak zwykle trafiłaś w punkt:-)

Poczytałam trochę , to i firme trzeba za uszy wytargac. Oni nie powinni się dziwić twojej postawie. Nawet jakbyście miały jakieś pracownicze prawa i socjal, to przecież nikt normalny nie będzie chciał się na to konto uszkodzić.

22 stycznia 2026 19:14
Prawie już minął i to pracowicie.Walizkę dopnę później,bo busa mam przed drugą w nocy.Krzysztof przyjechał po południu z ciepłym obiadem .Jak dobrze nie jeść samemu.Teraz odpoczywam,bo nóg już nie czuję.No,to do miłego.
23 stycznia 2026 09:08 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry, miłego piateczku dla Tych pracujących i podróżujących 😌