Powitajki przy kawie 76

11 marca 2024 09:08 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w poniedziałek 
Marcie i Gusi życzę szczęśliwego powrotu do domu i tylko fajnych chwil na urlopie
Dzień jak dzień, spokojny. Podopieczna jest słaba, aczkolwiek nic jej nie dolega. Chodzi o narządy wewnętrzne. Nie użala się. Wczoraj syn powiedział, że będą organizować Pflegeheim. Też uważam, że dobrze. Tam bynajmniej i gimnastykę będzie mieć, może się jakoś rozrusza. Tu ma też, ale nie ma sił, żeby podnieść się z łóżka.
Miłego dnia 
11 marca 2024 09:18 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Witam w poniedziałek :-)
Marcie i Gusi życzę szczęśliwego powrotu do domu i tylko fajnych chwil na urlopie:aniolki::aniolki:
Dzień jak dzień, spokojny. Podopieczna jest słaba, aczkolwiek nic jej nie dolega. Chodzi o narządy wewnętrzne. Nie użala się. Wczoraj syn powiedział, że będą organizować Pflegeheim. Też uważam, że dobrze. Tam bynajmniej i gimnastykę będzie mieć, może się jakoś rozrusza. Tu ma też, ale nie ma sił, żeby podnieść się z łóżka.
Miłego dnia :buziaki2:

Z pewnych względów pewnie lepiej , środki przeciwbólowe ,gimnastyka. , pewnie i psycholog pod ręką  .Jest jednak jedno ale ... Wyprowadzka z domu . Byłam w takiej sytuacji kiedy podopieczna wyjeżdżała do Heimu .Przykro było na to patrzeć .
11 marca 2024 09:22 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Marcie i Gusi życzę szczęśliwego powrotu do domu i tylko fajnych chwil na urlopie:aniolki::aniolki:

Dziękuję bardzo Luke 
11 marca 2024 09:24 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Z pewnych względów pewnie lepiej , środki przeciwbólowe ,gimnastyka. , pewnie i psycholog pod ręką  .Jest jednak jedno ale ... Wyprowadzka z domu . Byłam w takiej sytuacji kiedy podopieczna wyjeżdżała do Heimu .Przykro było na to patrzeć .

Nawet nie wiem, czy ona wie o tym. Tu dużo płacze, jeszcze do Bożego Narodzenia chodziła. Potem był szpital i pierwszy opiekun. A że nie jestem wścibski, więc się nie wypytywałam nikogo. Podejrzewam tylko, że siadły jej nogi i kolana. Przy takiej tuszy to nie dziwne. Dwa lata temu męża pochowała. Może fakt, że nie jest samodzielna, sprawia taki jej nastrój.  Jest bardzo serdeczna. 
11 marca 2024 09:36 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry  pacze:-)pacze:-) i gdyby nie te dwa rozwijające intelektualnie tematy  to forum skończyłoby się na " Powitaniach" i " Dobranockach " .A tak , to jest o czym pisać .
Słonecznego dnia życzę , u nas słońca nie ma .

Gusiu, szczęśliwej drogi, odpoczynku , końca remontu i zdrowia życzę . Pisz , pisz, pisz .

Dziękuję bardzo 
Remont skończony ,nie wiem tylko czy zdążę się przeprowadzić. Mało mnie w domu będzie,w tym tygodniu kilka terminów, oczywiście wyjazd do Kętrzyna,wypucować wyremontowane mieszkanie zdążę i jeszcze nową lodówkę i pralkę chcę kupić. Mieszkanie w Olsztynie będzie wynajmowane więc zostawiam stare. Właściwie to nie takie stare, dopiero pięciolatki,ale wyszukałam sobie inne.. A już 24_tego lecę do córki do Szkocji na dwa tygodnie. Jak wrócę to będę chciała trochę "pożyć" i zaraz trzeba się będzie znów powoli zbierać do wyjazdu. Co prawda zostanie mi jeszcze cały miesiąc,chciałabym jednak trochę odpocząć a nie tylko rajzować i pracować 
11 marca 2024 10:12 / 4 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich radosna jak skowronek .  Bus przyjedzie po mnie ok14-14:30. Walizki spakowane,jedna jeszcze nie domknięta,czeka na drobiazgi . Tak jak myślałam ,noc była długa i niespana. Nie wiem co w głowie mi siedzi,przed każdą podróżą nie śpię a rano czuję się wypoczęta. Wczoraj siedziałyśmy z pdp do północy ,,nie mogła się ze mną rozstać," weil es ist so schõn mit dir"
Wczoraj miałyśmy fajny dzień,popołudnie ze znajomymi w bistro,a wieczorem kolacja w restauracji,we troje,dołączył do nas syn podopiecznej. Było miło,smacznie ale wiecie co?,smutno mi trochę było patrząc na babcię ,,której tylko na wspomnienie o moim wyjeździe,łezki się w oku kręciły .
Wykorzystałyśmy ostatnie trzy dni pięknej pogody na maxa. A dzisiaj szaro i 🌧️. Niebardzawa pogoda na podróż ,ale cóż ,słońca włączyć się nie da jak lampy w pokoju.
Ogarniam się dalej a Wam życzę samych dobrych dni. I słońce niech często Wam świeci 
Marta,bezpiecznej i przyjemnej drogi do domku życzę 
11 marca 2024 13:27 / 3 osobom podoba się ten post
Dziękuję Gusiu, tobie również szczęśliwej podróży i cudownego urlopu 
11 marca 2024 13:28 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Luke, bardzo dziękuję 
11 marca 2024 14:22 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Nawet nie wiem, czy ona wie o tym. Tu dużo płacze, jeszcze do Bożego Narodzenia chodziła. Potem był szpital i pierwszy opiekun. A że nie jestem wścibski, więc się nie wypytywałam nikogo. Podejrzewam tylko, że siadły jej nogi i kolana. Przy takiej tuszy to nie dziwne. Dwa lata temu męża pochowała. Może fakt, że nie jest samodzielna, sprawia taki jej nastrój.  Jest bardzo serdeczna. 

Żal mi twojej Podopiecznej, a może być i tak, że mimo swojej troskliwości nie powie Ci o co chodzi. Bardzo prawdopodobne, że wspolnym mianownikiem jest tu śmierć męza i nastąpił efekt domina. Częste u wrażliwców zdolnych do głębokich emocji. Tu nie mozna oczekiwać słowotoku. Nie ten charakter. Może w domu wszystko jej męża przypomina, plus bezradność z powodu swojej niesprawności. Może w grupie , pod okiem specjalistów-znajdzie silę aby o siebie zawalczyć. Otylosć czy problemy z narządami wewnętrznymi bywają somatyczną odpowiedzią na psychiczną traumę. Życzę jej aby doszła do siebie . Fajnie by było, jeśli by zaistniała taka możlwość, żebyś np . na początku pobytu w Heimie ją odwiedzał-pod okiem troskliwego człowieka proces adaptacji będzie łagodniejszy. Jesliby jeszcze za twojego pobytu do Heimu trafiła.
11 marca 2024 14:24 / 4 osobom podoba się ten post
marta74

Dziękuję Gusiu, tobie również szczęśliwej podróży i cudownego urlopu :aniolki:

Dziękuję 
Ja już jadę. Bus był punktualnie o 14-tej.
Podróż zapowiada się jakby luksusowo.
Dwóch kierowców,jeden akurat odsypia,jeden pasażer i ja. Jeszcze tylko w Berlinie dosiądzie się jedna osoba i to już komplet!
Bez przesiadki,bez jazdy jakimiś bocznymi drogami,prosto do domku. Ja to mam jednak farta,nie dość że wygodnie to jeszcze i taniej niż w innych busiarniach.
Jak to mówią,nie chwal dnia przed zachodem słońca,mam jednak przeczucie,że jak dobrze się zaczęło,tak dobrze się skończy. Gdyby nie deszcz, byłoby jeszcze fajniej.
Trzymajcie się ,dbajcie o siebie, czy to w domu,czy na wyjeździe 
11 marca 2024 14:25 / 5 osobom podoba się ten post
Dzien dobry :) Trudny weekend za mną(sobota, niedziela goście ), na dziś już fajrant . To dobrze bo nie lubię poniedzialków
Udającym się w podróż-bezpiecznego dotarcia do celu .
Miłego dnia .
11 marca 2024 14:30 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzien dobry :) Trudny weekend za mną(sobota, niedziela goście ), na dziś już fajrant . To dobrze bo nie lubię poniedzialków :-)
Udającym się w podróż-bezpiecznego dotarcia do celu .
Miłego dnia .

Dziękuję tina 
12 marca 2024 05:49 / 3 osobom podoba się ten post
Witam was o poranku 
dzisiaj troche podziebiony jestem 
bedzie przymusowe lezenie w lozeczku 
milego dzionka wam 
12 marca 2024 06:48 / 2 osobom podoba się ten post
Witam Wszystkich.  Okno uchylone i słyszę jak deszcz pada. Tutaj taka przeplatanka. Słonecznie ☀️ na drugi dzień deszcz. ☔ Dziś wolny dzień od wyjazdów z seniorka . Narazie póki co jutro transfuzja. Czy cos jeszcze wyjdzie przed moim wyjazdem.? Ciężko to zgadnąć. Codziennie nowe niespodzianki. Dziś zacznę się pakować i ogarniać pokój. 
Wszystkim życzę spokojnego i pogodnego dnia ☀️ . 
Gusia- szerokiej drogi i super urlopu. 
12 marca 2024 07:38 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry walizka spakowana, ale do południa trzeba jeszcze popracować, obiad ugotować i później.... zasłużony odpoczynek 
Życzę wszystkim spokojnego dnia i szybko upływających dni w pracy