Powitajki przy kawie 76

13 marca 2024 10:46 / 5 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich forumowiczów 13 marca oraz wszystkim Bożenom i Krystynom składam życzenia imieninowe wszystkiego co najlepsze,dużo zdrówka i dobrych miejsc pracy. 
14 marca 2024 05:48 / 3 osobom podoba się ten post
Dzien dobry wszystkim 
milego i spokojnego czwartku 
14 marca 2024 07:01 / 3 osobom podoba się ten post
Witam się z Wami w czwartek miłego dnia wszystkim 
14 marca 2024 08:58 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w czwartek  U mnie za oknem pomału słoneczko ☀️ wygląda zza chmur, jest 6 st. oraz słaby wiaterek.Zapowiada się fajny dzionek  Spokojnego dnia życzę 
14 marca 2024 09:13 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry jak dobrze w domku 
Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim cudownego dnia 
14 marca 2024 09:29 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 ☀️ słońce się uśmiecha powoli , chyba nawet może być do 14 stopni 🤗
14 marca 2024 09:37 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w pochmurny czwartek
W nocy musiało popadać, ale nadal jest ciepło. Dziś siedzę w domu, bo mają przyjechać dwoch kurierów, jeden z pampersami, drugi z kremami. A jutro jeszcze z rękawiczkami. Na zakupy nie ma potrzeba dziś iść, wieczorem zrobiłem. Fizjoterapeutki nie było, bo chora. I tak uskuteczniam dalej labę 
Spokojnego dnia 🌷
14 marca 2024 17:42 / 4 osobom podoba się ten post
nincia

Witam wszystkich forumowiczów 13 marca oraz wszystkim Bożenom i Krystynom składam życzenia imieninowe wszystkiego co najlepsze,dużo zdrówka i dobrych miejsc pracy. 

Dziękuję w swoim imieniu i innych Solenizantek :) Mam nadzieję, że się nie pogniewają Tobie Ninciu dużo zdrówka i radości

Przebywam od środy do konca tygodnia na wymuszonym okolicznosciami urlopie-mianowicie opiekuję się moim , gdyż poprzednia wirusówka zmutowała w ostrą bakteryjną infekcję górnych dróg oddechowych. Zaatakowala wielowątkowo, bo zatoki, gardło i oskrzela zajęte. We wtorek jak wrociłam z pracy bidulek już leżał plackiem, po wizycie u lekarza, który wypisał mu stertę leków plus konską dawkę antybiotyku. Ale na początku zaraza nie chciała odpuscić. Tego samego wieczora gorączka chciala sobie awansowac powyżej 40 st. Lekarz dyżurny do którego zadzwoniłam( aby sie skonsultowac co moge zrobić, aby zlikwidowac gorączkę a nie chlopa) kazał dodatkowo do metamizolu podac paracetamol. Jak nie odpusci to szpital. Cale szczeście zaczęło sie polepszać a dziś już ok, ale lekarstwa brac musi . Dzis tylko sie smarka i kaszle jak Diesel, ale juz je normalnie. Dokonczyl zupkę ze swiezych pomidorów na bazie rosołku z kury naturalnej, niczym nie faszerowanej, a dzis już kapusniak wszedł na tapetę i zrobiłam mu naleśniki aż czy Za to z serem i polane słonym karmelem. Zaraz sie zabieram za pieczenie pomaranczowego ciasta . Bez zwykłej mąki tylko z migdałową. Ponoc stary francuski przepis , a ciasto warte wszystkiego. Przepis znalazlam na jednym z blogów. Jak się nie uda i zmarnuje  produkty to będę zła , bo dobrą mąkę migdałową dość trudno kupić . I tak mija tydzień na lenistwie
Miłego wieczoru Wam życzę :)
15 marca 2024 05:40 / 2 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich 
zaczynamy weekend 
spokojnego piatku 
15 marca 2024 06:57 / 2 osobom podoba się ten post
Witam w piątek piatunio piatunieczek miłego dnia opiekunkowo
15 marca 2024 07:54 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobrychaplin:
Życzę ciepłych myśli na dzisiejszy dzień,wspaniałego nastroju i spokoju.
Pozdrawiam 
15 marca 2024 09:07 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  witam, pozdrawiam i życzę spokojnego dnia 
15 marca 2024 09:29 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊  już byłam po jaja , sery i warzywa na ryneczku 
Luke na tą zimna szaruge to ciepłe myśli na ie wystarczą  koca trzeba i gorącej herbaty 
15 marca 2024 10:33 / 6 osobom podoba się ten post
Witajcie Wszyscy -Jestem Monia z Poznania.
Jestem tutaj nowa, w opiece wyjazdach od Sierpnia 2023 r. 
Pozdrawiam i mam nadzieję, że to dobre miejsce i że razem można więcej :)

16 marca 2024 04:39 / 3 osobom podoba się ten post
Dzien dobry o poranku 
milej i spokojnej soboty zycze wam