Powitajki przy kawie 76

16 marca 2024 06:48 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo w sobotę miłego dnia wszystkim 
16 marca 2024 08:03 / 1 osobie podoba się ten post
Witam wszystkich w sobotę  Zapowiada się słoneczny dzionek bo słonko  ⛅ pomału zagląda.Spacer sobie dziś odpuszczę bo wczoraj byłam i było ciepło i słonecznie. Nawet się zgrzałam ale owiewał wiaterek a ja "dama wielka"  bez czapki kaptura też nie założyłam i wieczorem były tego skutki.Bolą mnie uszy i głowa pewnie zatoki,oraz mam katar. Uważajcie na tą pogodę to jeszcze nie jest tak ciepło jak się wydaje Spokojnego dzionka i całego wecendu wszystkim życzę.
16 marca 2024 08:06 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Dziękuję w swoim imieniu i innych Solenizantek :) Mam nadzieję, że się nie pogniewają :-) Tobie Ninciu dużo zdrówka i radości :najlepszego2:

Przebywam od środy do konca tygodnia na wymuszonym okolicznosciami urlopie-mianowicie opiekuję się moim , gdyż poprzednia wirusówka zmutowała w ostrą bakteryjną infekcję górnych dróg oddechowych. Zaatakowala wielowątkowo, bo zatoki, gardło i oskrzela zajęte. We wtorek jak wrociłam z pracy bidulek już leżał plackiem, po wizycie u lekarza, który wypisał mu stertę leków plus konską dawkę antybiotyku. Ale na początku zaraza nie chciała odpuscić. Tego samego wieczora gorączka chciala sobie awansowac powyżej 40 st. Lekarz dyżurny do którego zadzwoniłam( aby sie skonsultowac co moge zrobić, aby zlikwidowac gorączkę a nie chlopa) kazał dodatkowo do metamizolu podac paracetamol. Jak nie odpusci to szpital. Cale szczeście zaczęło sie polepszać a dziś już ok, ale lekarstwa brac musi . Dzis tylko sie smarka i kaszle jak Diesel, ale juz je normalnie. Dokonczyl zupkę ze swiezych pomidorów na bazie rosołku z kury naturalnej, niczym nie faszerowanej, a dzis już kapusniak wszedł na tapetę i zrobiłam mu naleśniki aż czy :-) Za to z serem i polane słonym karmelem. Zaraz sie zabieram za pieczenie pomaranczowego ciasta . Bez zwykłej mąki tylko z migdałową. Ponoc stary francuski przepis , a ciasto warte wszystkiego. Przepis znalazlam na jednym z blogów. Jak się nie uda i zmarnuje  produkty to będę zła , bo dobrą mąkę migdałową dość trudno kupić . I tak mija tydzień na lenistwie :-)
Miłego wieczoru Wam życzę :)

Tina100 dziękuję za życzenia,wiem że jest nas już dwie z 13 marca,inne nie ujawniły się  
16 marca 2024 11:06 / 2 osobom podoba się ten post
Witam  w deszczowa i chłodna sobotę.
Walizka prawie dopakowana . Zaraz zamknę i zniosę na dół. Później tylko odkurzyć u siebie na górze i umyć podłogi a wieczorem po kąpieli nastawić pranie. Wstępnie bus między 8-9 więc rano czasu na takie sprawy nie będzie. Na zmianę nie czekam więc jeśli zdążę to zrobię seniorce śniadanie jedli nie musi sama działac. 
Wszystkim życzę dobrego dnia. 
16 marca 2024 11:17 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊
16 marca 2024 15:06 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  miłego sobotniego popołudnia 
16 marca 2024 16:51 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam :chaplin: w deszczowa i chłodna sobotę.
Walizka prawie dopakowana . Zaraz zamknę i zniosę na dół. Później tylko odkurzyć u siebie na górze i umyć podłogi a wieczorem po kąpieli nastawić pranie. Wstępnie bus między 8-9 więc rano czasu na takie sprawy nie będzie. Na zmianę nie czekam więc jeśli zdążę to zrobię seniorce śniadanie jedli nie musi sama działac. 

Dusiu, życzę szczęśliwej podróży i wspaniałego urlopu  
16 marca 2024 17:39 / 1 osobie podoba się ten post
marta74

Dusiu, życzę szczęśliwej podróży i wspaniałego urlopu :odpoczynek_kominek: 

Dziękuję 
16 marca 2024 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Witam :chaplin: w deszczowa i chłodna sobotę.

Dusiu spokojnej drogi do domu 
17 marca 2024 06:37 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień doberek w niedziele ostatnią w pracy.milego dnia wszystkim 
17 marca 2024 07:24 / 4 osobom podoba się ten post
Witam się  i żegnam bo o 9 mam busa. 
Dziękuję za odliczajki i życzenia.
Wszystkim życzę spokojnego dnia i jak naj mniej stresu na szteli. 
17 marca 2024 07:36 / 3 osobom podoba się ten post
Dziendobry w niedziele 
milego dzionka wam 
17 marca 2024 07:58 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Dusiu spokojnej drogi do domu :flaga Polski1:

17 marca 2024 08:08 / 3 osobom podoba się ten post
Dusiu bezpiecznej podróży 
17 marca 2024 08:18 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee