Zakupy

21 października 2014 20:28 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Jak się kiedyś spotkamy to zrobimy tak: Ty kawkę z lodami, Metaxą polane i papieroska, a ja skromnie tylko samą Metaxę w ładnym baloniastym kielonku :-))
o.k.?

ok-;-;-;
21 października 2014 20:30
Lili

Co za sierota ze mnie... nic tylko okulary zapisać... Właśnie przed chwilą zauważyłam że zamiast wody toaletowej kupiłam synowi wode po goleniu.
Wszystko byłoby ok, tylko on jeszcze się nie goli...
Nic to, będzie używał "zamiast" albo obdaruję nią kogoś innego, a młodemu jeszcze kupię co trzeba :)

Do czego ten sok z agawy i gdzie go można kupić? No i w ogóle te przyprawy... nie mogę doczytać, jakieś orientalne?
21 października 2014 20:45
Tez się własnie nad tym zastanawiałam co to za sok ?
21 października 2014 20:51
ewa.p

Do czego ten sok z agawy i gdzie go można kupić? No i w ogóle te przyprawy... nie mogę doczytać, jakieś orientalne?

21 października 2014 20:53
takaja

Tez się własnie nad tym zastanawiałam co to za sok ?

Chyba tak jak miód-słodzi,wzmacnia i cuda inne czyni-)
21 października 2014 20:59
Nie słodzę niczego przeszło 25 lat więc chyba mi nie potrzebny :)
21 października 2014 21:10
kasia63

http://gurbacka.pl/syrop-z-agawy-czyzby-kolejne-oszustwo-doskonale/

Dobrze wiedzieć, kolejne "cudo" co nas truje, bo takich  świństw coraz więcej.
21 października 2014 21:15 / 1 osobie podoba się ten post
wiewiorka

Wstaw zdjęcia jak coś z tej włóczki wyczarujesz-)))))

ok :)
21 października 2014 21:17
judora

A ja sobie dziś zakupiłam moje ulubione dżinsy. Ewa14 była tak miła i poszła ze mną do C&A :))

No jak to tak, ani zdjęcia, ani linku. Też chcę kupić i też oglądałam w C&A
21 października 2014 21:18 / 1 osobie podoba się ten post
ewa.p

Syrop z agawy do słodzenia.
Też kupiłam taki sam jak Lili - 5 sztuk, bo mam czym zabrać, a u nas kosztuje 16zł i chyba jeszcze 50ml mniej jest w opakowaniu. Tutaj wychodzi gdzieś 10zł. 
Najbardziej lubię latem około 20 listków mięty zalać wrzątkiem (w dzbanku), dodać sok z całej cytryny lub limetki i posłodzić syropem z agawy. Jak ostygnie to mam zdrowy napój. 
21 października 2014 21:27
Tylko tak właśnie czytam, że może wcale on nie taki zdrowy.
Ale mi smakuje:) Bardziej niż słodzenie tego napoju miodem.
21 października 2014 21:29 / 4 osobom podoba się ten post
ewa.p

Syrop z agawy stosuje jako dodatek do robienia konfitur, najczęściej do konf. gruszkowo - imbirowej, ale i do wiśniowej również. Nie używam jako słodzika w codziennym stosowaniu. Kupić można w DM.
A przyprawy rzeczywiście orientalne - indyjskie mieszanki różnych ziół, przypraw i owoców. Stosuję namiętnie do mięs duszonych w sosach, pieczeni i czego się da. Przepadam zimą za Masala chai na przykład, a tam same takie tylko przyprawki. Kiedyś już pisałam że lubię takie cuda - wianki, nauczyłam moich chłopaków do wynajdywania innych niż nasze smaków. Co nie znaczy że kuchni polskiej nie uważam za najlepszą na świecie (bigos, pierogi i takie tam ;) )
21 października 2014 21:31
Gdzie kupiłaś te przyprawy i ile kosztowały?
21 października 2014 21:36
wichurra

Gdzie kupiłaś te przyprawy i ile kosztowały?

Spadniesz z krzesła... Każda po 0.50 € ... Kupiłam w Aldiku (niebieskim), było sporo takich orientalnych rzeczy, między innymi jeszcze pasty przyprawowe w tubkach, ale wzięłam tylko jedną na próbę, bo diabli wiedzą z jaką chemią one tam mieszane, a tu widać wyraźnie że tylko nasiona i kawałki owoców...
21 października 2014 21:39
O kurczę. To muszę popatrzeć.
A co to znaczy, że w Aldiku niebieskim? To są jakieś różne rodzaje Aldi?