Zakupy

21 października 2014 21:49 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

O kurczę. To muszę popatrzeć.
A co to znaczy, że w Aldiku niebieskim? To są jakieś różne rodzaje Aldi?

No, u mnie jest Aldi Nord, i logo jest biało-niebieskie, a jest jeszcze Aldi Süd i logo jest żółto-niebieskie. Tego nie mam blisko, a daleko z buta to mnie się na zakupy latać nie chce, więc nie wiem czy w tamtym też to jest. Asortymenty i czas jego rozłożenia nie pokrywają się ze sobą.
21 października 2014 21:50
wichurra

No też się zdziwiłam, jaki niebieski. Pisz Lilli, co za niebieski aldik :)))
21 października 2014 21:55 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

No, u mnie jest Aldi Nord, i logo jest biało-niebieskie, a jest jeszcze Aldi Süd i logo jest żółto-niebieskie. Tego nie mam blisko, a daleko z buta to mnie się na zakupy latać nie chce, więc nie wiem czy w tamtym też to jest. Asortymenty i czas jego rozłożenia nie pokrywają się ze sobą.

Ty chyba masz rację. Coś mi się teraz te kolory kojarzą, ale nigdy nie zwróciłam na to uwagi.

21 października 2014 21:58
Lili

No to u mnie d....a, jest tylko aldi sud, ale zrobię sobie spacer jutro jak nie będzie padać, bo to pół godziny z buta w jedną stronę, ale co tam, trochę trzeba się ruszyć, bo za dużo ciałka przybędzie.
21 października 2014 22:04
ewa.p

No to u mnie d....a, jest tylko aldi sud, ale zrobię sobie spacer jutro jak nie będzie padać, bo to pół godziny z buta w jedną stronę, ale co tam, trochę trzeba się ruszyć, bo za dużo ciałka przybędzie.

A gdzie jesteś?
Sprawdzić możesz, bo tak jak mówię - ja w Süd nie byłam. Może jutro podjadę jeśli pogoda będzie do zniesienia, bo w deszczu to nawet tramwajem mnie nie poniesie...
21 października 2014 22:07
Lili

A gdzie jesteś?
Sprawdzić możesz, bo tak jak mówię - ja w Süd nie byłam. Może jutro podjadę jeśli pogoda będzie do zniesienia, bo w deszczu to nawet tramwajem mnie nie poniesie...

jestem w Erlangen, pod Norymbergą, wg mapy google, nie ma ani jednego aldika nord.
21 października 2014 22:26
ewa.p

jestem w Erlangen, pod Norymbergą, wg mapy google, nie ma ani jednego aldika nord.

Zgadza się, na południu mało gdzie są, a Bawaria nie ma chyba ani jednego jako jedyny land...
21 października 2014 22:31 / 1 osobie podoba się ten post
ewa.p

No jak to tak, ani zdjęcia, ani linku. Też chcę kupić i też oglądałam w C&A

Na stronie C&A znaleźć nie mogę a aparatu nie wzięłam tym razem. Normalne równe dżinsy na duży tyłek i krótkie nożki. Są z domieszkę streczu więc wygodniutkie w cenie od trzech lat niezmiennej 39 euro. Gdyby nie to, że raz potrzebuję większe a raz mniejsze to kupiłabym na zapas, bo za dwie pary płaci się w sumie 13 euro mniej :) 
21 października 2014 22:48 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

Na południu Niemiec są Aldi nord ana północy Niemiec są Aldi sud zalożyli je dwaj bracia jeden z nich niedawno zmarł i był najbogatrzym Niemcem
21 października 2014 22:55
salka

Na południu Niemiec są Aldi nord ana północy Niemiec są Aldi sud zalożyli je dwaj bracia jeden z nich niedawno zmarł i był najbogatrzym Niemcem

Süd na północy się trafiają, a i Nord na południu też gdzieniegdzie bywają. Ale nie wiedziałam że to bracia byli...
22 października 2014 07:25 / 2 osobom podoba się ten post
A ja zakupiłam buty marki Puma(online) i zasugerowana marką nie sprawdziłam jakości.Przekonana byłam,że buty jak zwykle będą ze skóry.Niestety,po rozpakowaniu niemiła niespodzianka,bo buty ze sztucznej skóry-czyli jak ja je nazywam-plastikowe.
Buty odesłane,teraz nerwowo czekam na zwrot gotówki na konto.
Pierwszy raz mnie to spotkało,ale też i pierwszy raz "poszłam"(bo online kupowałam) na zakupy do Schuhcenter.
Ale jak z każdej lekcji wnioski wyciągnęłam-trzeba sprawdzać ofertę dokładnie.
22 października 2014 09:01 / 2 osobom podoba się ten post
Butów nie kupuję online. Raz kupiłam i były za małe - a dokładnie wymierzyłam stopę i powinny były pasować.
Chociaż jakbym miała kupić buty firmy, którą już kiedyś miałam, to może szybciej bym się zdecydowała, bo rozmiar już znam.

Ale ogólnie nie lubię ubrań i butów online kupować.
22 października 2014 09:53 / 1 osobie podoba się ten post
Generalnie ja mam tak samo,ale jak zwykle,jest kilka wyjątków.
Buty marki Arla zawsze sa dobre,wygodne,dopasowane.Te mogę w ciemno kupować.Z innymi już tak nie mam.
Ubrania za nic w świecie nie kupię,bo zwyczajnie nie lubie,nie umiem-tak na "niewidzianego"Choć i tu zrobiłam niedawno wyjątek.Zakupiłam spodnie z katalogu Mona i powiem tak-po raz pierwszy w życiu mam spodnie prawie idealnie dopasowane w pasie (bo zazwyczaj to zbyt obszerne sa w stosunku do bioder(u mnie różnica ok 30 cm jest).Nogawki nieco za krótkie-ale tego nie sprawdziłam kupując-moja wina.One są normalnie długie,ale ja wolę nieco dłuższe..
Tak więc generalnie zakupy to ja wole w sklepie,na "żywo",choć zdarza mi się je popełnić i online.
22 października 2014 10:01
Impala

Generalnie ja mam tak samo,ale jak zwykle,jest kilka wyjątków.
Buty marki Arla zawsze sa dobre,wygodne,dopasowane.Te mogę w ciemno kupować.Z innymi już tak nie mam.
Ubrania za nic w świecie nie kupię,bo zwyczajnie nie lubie,nie umiem-tak na "niewidzianego"Choć i tu zrobiłam niedawno wyjątek.Zakupiłam spodnie z katalogu Mona i powiem tak-po raz pierwszy w życiu mam spodnie prawie idealnie dopasowane w pasie (bo zazwyczaj to zbyt obszerne sa w stosunku do bioder(u mnie różnica ok 30 cm jest).Nogawki nieco za krótkie-ale tego nie sprawdziłam kupując-moja wina.One są normalnie długie,ale ja wolę nieco dłuższe..
Tak więc generalnie zakupy to ja wole w sklepie,na "żywo",choć zdarza mi się je popełnić i online.

Nie znam marki Arla. 
22 października 2014 10:19
I masz prawo nie znać,bo literówke zrobiłam-miało być ARA.Półbuty kupuje,bo lubie,bo wygodne,bo -dla mnie-ładne.