Zakupy

15 października 2013 21:27
Nie tylko Rossman tak oszukuje. To są stałe praktyki w większości sklepów, szczególnie tych dużych. Kiedyś chcieliśmy z mężem kupić jakiś sprzęt elektroniczny, już teraz nie pamiętam co to było, a że zbieraliśmy pieniądze, a było wiadomo na co, obserwowaliśmy ceny w kilku sklepach dłuższy czas. Cyrki po prostu, czasami cena w promocji była wyższa od wcześniejszej regularnej. Natomiast nie zauważyłam tego zjawiska w sklepach odzieżowych. Chemia, żywność i elektronika przodują.
15 października 2013 21:29
wichurra

Ja większość kupuję w DM-ie, tylko jak już nie mam gotówki, a nie chce mi się do bankomatu lecieć, to coś kupię w Rossmannie, bo tam można kartą kupić, a w DM-ie moją kartą nie idzie. No ale trzeba właśnie uważać na te ich "promocje".

A jaką masz kartę? Może Vista?
15 października 2013 22:04
Nie - MasterCard
15 października 2013 22:08
wichurra

Nie - MasterCard

No nic zobacze, czy bedę z moją mogła zaszaleć? Do tej pory starałam się gotówke zabierać ze soba na swoje potrzeby? Karta w sejfie zostawała :))))
15 października 2013 22:11
Ja tam wolę zawsze kartą płacić. I moją wszędzie jak na razie idzie, tylko nie w DM.
15 października 2013 22:18
Hmm, jakies dwa tygodnie temu bylismy na terenie DE i placilam w DM karta maestro. Tu tez place karta, nawet dobry przelicznik jest.
15 października 2013 22:22
DM akceptuje jakieś karty, ale MacterCard nie. To Emilia płacisz z konta złotówkowego, że Ci przelicza? Tak to nigdy jeszcze nie próbowałam. A do złotówkowego mam Visę.
15 października 2013 22:29
wichurra

DM akceptuje jakieś karty, ale MacterCard nie. To Emilia płacisz z konta złotówkowego, że Ci przelicza? Tak to nigdy jeszcze nie próbowałam. A do złotówkowego mam Visę.

A ja mam do konta eurakowego Visę. Pytałam w banku i podobno bez zadnych opłat mam mieć dostęp do gotówki i zakupów w DE?
15 października 2013 22:30
No to o jakim przeliczniku mówisz?
15 października 2013 22:33
wichurra

Jejku przecież ja nic o przeliczniku nie wiem, ja nie wiem czy da sie płacić moja karta? AJ! Troche techniki i człowiek sie gubi :)))
15 października 2013 22:35
wichurra

Pewnie euro=złoty.
15 października 2013 22:38
wichurra

DMtez przyjmuje karte MacterCard sama nia placilam
15 października 2013 22:38
Sorry - pomyliły mi się osoby - myślałam, że z jedną rozmawiam:)
To Emilia o takim przeliczniku mówi, a nie MeryKy - a ja myślałam, że MeryKy ma korzystny przelicznik, ale ma konto w euro, więc nie wiedziałam o co chodzi z tym przelicznikiem:)
15 października 2013 22:40
Anusia02

No nie wiem - w moim DMie na pewno nie akceptuje, bo dwa razy próbowałam i jeszcze się z panią sprzeczałam, ze już kiedyś płaciłam tam kartą. A nie płaciłam, tylko mi się sklepy pomyliły. 
No ale dziwne by to było, że w jednym DMie są te karty akceptowane, a w innym nie,

A na pewno masz właśnie MasterCard?
15 października 2013 22:40
Anusia02

No nie wiem - w moim DMie na pewno nie akceptuje, bo dwa razy próbowałam i jeszcze się z panią sprzeczałam, ze już kiedyś płaciłam tam kartą. A nie płaciłam, tylko mi się sklepy pomyliły. 
No ale dziwne by to było, że w jednym DMie są te karty akceptowane, a w innym nie,

A na pewno masz właśnie MasterCard?