Zakupy

16 października 2013 09:44
wichurra

Nie no - mi nie naliczają nic, nie muszę spłacać jak to jest na karcie kredytowej. Nie znam się za bardzo na tym, jak funkcjonuje karta kredytowa. Więc moja niby jest debetowa, ale już linie lotnicze odczytały ją jako kredytową. Ma też wytłaczane numery, a to podobno normalne w kredytówkach a raczej bardzo rzadkie w debetówkach.

Wichurra !! Jak masz konto walutowe w polskim banku to muszą ci dać karte Wisa,możesz wtedy płacic wszedzie tą karta i z bankomatów na terenie calych Niemeic wypłacać,a numery wypukłe maja teraz wszystkie karty juz,ja za te transakcje nie mam nic pobierane z konta,tamte karty ktore masz mozesz z nich zrezygnowac jak bedziesz w Polsce..
16 października 2013 09:48
No ale mi dali kartę MasterCard, którą też mogę wszędzie płacić i wybierać z bankomatu. Tyle że akurat DM tej karty nie akceptuje:) Więc po co mam rezygnować z tej karty, albo z mojej złotówkowej:)
16 października 2013 09:51
No fakt !!!
16 października 2013 09:51
wichurra

Dobra - to koniecznie daj znać. Bo może moja też by przeszła, tylko panie nie chcą jej przyjąć. Niby nie jest wypisana na tej ich rozpisce, jakie karty akceptują, ale skoro Ty płaciłaś, to coś to wszystko dziwne. 

dobra jutro powiem ci dokladnie moze do tej pory cos sie zmienilo zobacze jutro
16 października 2013 15:40
wichurra

No nie wiem - w moim DMie na pewno nie akceptuje, bo dwa razy próbowałam i jeszcze się z panią sprzeczałam, ze już kiedyś płaciłam tam kartą. A nie płaciłam, tylko mi się sklepy pomyliły. 
No ale dziwne by to było, że w jednym DMie są te karty akceptowane, a w innym nie,

A na pewno masz właśnie MasterCard?

wichurra napisalam ci odp na meila
16 października 2013 15:59
A może moje drogie mylicie MasterCard z Maestro?

Ja mam tą drugą, też nie akceptują mi w Netto i Aldim, bankomaty bez problemu.
16 października 2013 16:03
scarlet

A może moje drogie mylicie MasterCard z Maestro?

Ja mam tą drugą, też nie akceptują mi w Netto i Aldim, bankomaty bez problemu.

nie nie myle sie kartami,wiem jaka mam,nie wszedzie mozna nimi placic,ja na bawarii jeszcze place ale wiem ze w innych miastach juz nie wchodza ,ale bankomaty przyjmuja bez problemu
16 października 2013 16:07
To jest az dziwne ! Mam maestro, w aldim, dm, edeka, bankomaty - wszedzie bez problemow, az nie rozumiem, dlaczego ... w innych landach tez ! I w innym kraju - placilam karta i wybieralam z bankomatu, w PL wybieralam z bankomatu.
16 października 2013 16:10
Ja też mam MasterCard na bank:)
To tak jak i u nas w Polsce - niektóre sklepy nie akceptują niektórych kart, albo i żadnych kart nie akceptują, tak jak w Biedronce. Przynajmniej w moim mieście.
A musicie płacić za karty? Bo ja przez rok mam za darmo, ale od stycznia będę musiała płacić 10 euro rocznie za kartę. Nieco mi się to nie widzi i chyba będę szukała konta, gdzie karta będzie darmowa, a także prowadzenie konta.
16 października 2013 16:13
wichurra

Ja też mam MasterCard na bank:)
To tak jak i u nas w Polsce - niektóre sklepy nie akceptują niektórych kart, albo i żadnych kart nie akceptują, tak jak w Biedronce. Przynajmniej w moim mieście.
A musicie płacić za karty? Bo ja przez rok mam za darmo, ale od stycznia będę musiała płacić 10 euro rocznie za kartę. Nieco mi się to nie widzi i chyba będę szukała konta, gdzie karta będzie darmowa, a także prowadzenie konta.

ja mam tak samo pierwszy rok byl za darmo teraz biora10eu za karte
16 października 2013 16:18
Więc ja się zastanawiam, czy by do innego banku nie przenieść konta. W mBanku jest chyba podobnie, że rok za darmo. I tak zmieniać co rok. Ale z drugiej strony to nie wiem, czy dla 10 euro gra jest warta świeczki.
16 października 2013 17:03
Mam konto w Sparkasse - pierwsza karta za darmo, druga, np. dla meza - 5 euro za wydanie.
16 października 2013 19:29
Ja mam walutowe w BZWBK. Też pierwsza przez rok za darmo, potem nie pamiętam ile, ale coś koło tego co piszecie.
16 października 2013 19:36
Później 10 euro, bo ja też mam w BZWBK. A jaką kartę dostałaś?Aha - doczytałam - Maestro. A kiedy zakładałaś konto? Bo ja w styczniu i od tego czasu wydają do tego konta karty MasterCard. 

16 października 2013 19:42
wichurra

Później 10 euro, bo ja też mam w BZWBK. A jaką kartę dostałaś?Aha - doczytałam - Maestro. A kiedy zakładałaś konto? Bo ja w styczniu i od tego czasu wydają do tego konta karty MasterCard. 

Aż musiałałam iść zobaczyć. Oczywiscie też pomyliłam, mam jednak MasterCard ha...haaa.

Nie wiem dlaczego je zawsze mylę, Maestro miłam kredytową do Lukasa.

Sorry.