Zakupy

02 września 2014 21:29
A tak w temacie zakupów,to chciałabym poprosić o info/radę-jeśli wiecie coś,czego ja nie wiem.
Chodzi mi o rozmiary.Ja mam dość duży obwód w biuście niestety.I chcąc kupić płaszcz mam problem-bo normalny rozmiar na mnie42-za waski jest.Bywa,ze 44 jest dobry-ale bywa,że dopiero 46 leży.Niestety wtedy wszystko inne jest nieco przyduże.Czy to można jakoś ominąć?Są jakieś marki specjalizujące się w takich biuściastych -ale niekoniecznie wielkich baryłach?
02 września 2014 21:40 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

A tak w temacie zakupów,to chciałabym poprosić o info/radę-jeśli wiecie coś,czego ja nie wiem.
Chodzi mi o rozmiary.Ja mam dość duży obwód w biuście niestety.I chcąc kupić płaszcz mam problem-bo normalny rozmiar na mnie42-za waski jest.Bywa,ze 44 jest dobry-ale bywa,że dopiero 46 leży.Niestety wtedy wszystko inne jest nieco przyduże.Czy to można jakoś ominąć?Są jakieś marki specjalizujące się w takich biuściastych -ale niekoniecznie wielkich baryłach?

zajrzyj np do C&A albo KappAhl
02 września 2014 21:52
Impala

Mam podobny problem, na biust 42, a reszta 38. Chodzę po sklepach i mierzę, najwięcej trafiam na koniec sezonu. Spodni też nie mogę kupic, bo jak wsadzę dupinę, to za krótkie. Nie lubię ciuchow kupować:(
02 września 2014 21:54
Magdalena_Sewicka

@barbarella,49lat moze szminka Chanel? @mzap88,te kotki to twoje?super

Czaję się na taką czerwoną :)))) ale już siebie znam i pewnie znowu kupię pół kilo włóczki:)))
03 września 2014 13:07 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Skoro o rozmiarach to ja w Polsce kupuję 40, w Belgii/Francji 42,a w Niemczech 38 a góra nawet czasami 36;))) Wiem,wiem,większa rozmiarówka,ale fajne uczucie 36 nosić;)
03 września 2014 17:31 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Ja Ci dam "wielka baryłę"!!!!!Nooooooooo- wiecej szacunku dla "puchatków":)
03 września 2014 17:51 / 1 osobie podoba się ten post
Ty się nie podszywaj pod wielkie baryły,bo wcześniej gdzieś cos czytałam i wynika mi z tego,że nie uważasz się za baryłę,akceptujesz swoje ciało,pan F również i chyba zdaża ci się chudnąc.
Ja niestety już chyba nie chudnę,jakoś u mnie waga tylko do przodu idzie,nie akceptuję swojej tłustości,nie zgadzam się,że wielkie jest piękne-jeśli o mnie chodzi i wchodząc do sklepów od razu pytam,czy maja cos na wieloryby(o odzieniu myślę).
Tak wiec tym określeniem się nie przejmuj-nie wszystkich dotyczy-ja tak o sobie.A już tu w De szczególnie,bo jak patrzysz na rozmiary tych wielkich rzeczy-to one są wielkie tak całościowo.Wynika więc,że nie da się być jak Dolly Parton.
03 września 2014 18:44 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

http://instagram.com/mzap88

se możecie luknąć co za mazidła kupiłam :)

se luknęłam nie tylko na mazidła :)  
Buty Wojas, to b.b. dobra marka, mój syn od kilku lat kupuje półbuty tylko Wojasa. 
Pomimo, że nie należą do tanich, to jednak warto zainwestować !

03 września 2014 19:11
Tak z taniej półki ,wczoraj kupiłam z przeceny żelazko bezprzewodowe za jedyne 14,99 ,będę szaleć teraz z prasowaniem DDD
03 września 2014 19:16 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

se luknęłam nie tylko na mazidła :)  
Buty Wojas, to b.b. dobra marka, mój syn od kilku lat kupuje półbuty tylko Wojasa. 
Pomimo, że nie należą do tanich, to jednak warto zainwestować !

zgadzam się.
Dopiero od tego roku powiedziałam dość tym chińskim jednorazówkom, które potrafią kosztować połowę ceny Wojasa.....

:)
04 września 2014 11:43
Nie wiem, czy dobrze wstrzeliłam się w wątek, ale mam pytanie. Czy ktoś z Was ma w posiadaniu piłę łancuchową, akumulatorową, teleskopową? Przymierzam się do kupna i chętnie zapoznałabym się z opiniami ewentualnych uzytkowników. W moim Aldim jest promocja, kosztuje 80 euro i zastanawiam się czy warto kupic.
25 września 2014 11:11 / 3 osobom podoba się ten post
a ja sobie wczoraj kupiłam superowy sweter a jutro jade kupić kolejną kurtkę ,co tam...podoba mi się ...jest żółta..takiego koloru jeszcze nie miałam,
25 września 2014 12:23
Hejka, a gdzie najlepiej kupic kosmetyki,chemie? Obok siebie mam tylko rosmann i ecenter. I gdzies dalej lidl. Nie mam sklepu kik mieszkam z 35km od stuttgartu,w besighegheim. Nie ma tu tanich ciuchow
25 września 2014 12:29
agamalaga

Hejka, a gdzie najlepiej kupic kosmetyki,chemie? Obok siebie mam tylko rosmann i ecenter. I gdzies dalej lidl. Nie mam sklepu kik:-( mieszkam z 35km od stuttgartu,w besighegheim. Nie ma tu tanich ciuchow

Ja to zawsze patrze z chemi gdzie jaka promocja dobra przegladam reklamy ktore przychodza ,kazdy sklep dla mnie jest dobry po warunkiem ze ma ceny ok, od roku mam bzika na alkohol ten niby z wyzszej polki fajne promocje sa a moj barek sie zapelnia tylko nie wiem po co jak i ja nie pije tego dziadostwa 
25 września 2014 12:36
agamalaga

Hejka, a gdzie najlepiej kupic kosmetyki,chemie? Obok siebie mam tylko rosmann i ecenter. I gdzies dalej lidl. Nie mam sklepu kik:-( mieszkam z 35km od stuttgartu,w besighegheim. Nie ma tu tanich ciuchow

Ja też przeglądam gazetki i szukam promocji.
Najlepsza do tej pory trafiła mi się w realu i tam często mają dobre promocje. Przeważnie to wygląda tak, że towar jest przeceniony, a dodatkowo jak weźmiesz kilka sztuk, to kilka euro rabatu na zakup jest. Trzeba tylko wyciąć obrazek z gazetki i z tym do kasy iść. Tak mi się udało kupić Lenory o powiększonej objętości (1,5 i 2 litry) za 1,35, a normalnie były za 1,95 za pojemność 950ml lub 1,2 litra - te różne pojemności to zalezy od rodzaju. Teraz lenory znowu zdrożały, bo jakieś inne wprowadzili, niby jeszcze bardziej wydaje. 

A po kosmetyki to tylko do DMu:)
Mają tam fajne linie - Balea - tania i dobra oraz Alverde - trochę droższe, ale niby bardziej naturalne. 
W Rossmannie to jest to co i u nas w większości, więc tam mnie tak nie ciągnie.