Zakupy

27 września 2014 10:23 / 1 osobie podoba się ten post
O proszku w płynie. Proszku w proszku jeszcze nie miałam.
27 września 2014 10:24 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Też bym się skusiła,ale jak się z tym zabrać...?  

A jakie polecacie płyny do płukania? Ja ostatnio kupilam Vernel i bardzo się nim rozczarowałam :/ 

Ja tam niezmiennie Lenory uzywam. Mają takie fajny zapachy z serii 7x. Bo te zwykłe 4x to takie normalne są. 
Vernela moja siora u mnie zamawia - takie pomarańczowe - chyba o zapachu orchidei. No też fajnie pachną. 
27 września 2014 10:28
wichurra

O proszku w płynie. Proszku w proszku jeszcze nie miałam.

Ja kupiłam proszek w proszku o zapachu Sommerregen und weisse lilie - zobaczymy jak będzie prał i pachniał na ubraniach.
Dobrze wiedzieć i czytać, ze proszek w płynie daje radę :)
27 września 2014 10:31
Ja kupuję tą białą lilię. A proszki w płynie jakoś mniej działają?
W sumie moje rzeczy nie są brudne, kiedy je piorę, dzieci nie mam, żeby ciuchy unorały, to aż tak nie mogę do końca powiedzieć, czy proszki dopierają.
27 września 2014 10:31 / 1 osobie podoba się ten post
Magdzia

Ja kupiłam proszek w proszku o zapachu Sommerregen und weisse lilie - zobaczymy jak będzie prał i pachniał na ubraniach.
Dobrze wiedzieć i czytać, ze proszek w płynie daje radę :)

W domu używam do białego proszku w proszku:) a do reszty prania płynów do prania i jestem bardzo zadowolona.Pranie pięknie pachnie i nie wlewam płynu do płukania.
Ale też kochama lenora mam zapas na kilka miesięcy.
27 września 2014 10:34
basiaim

Też bym się skusiła,ale jak się z tym zabrać...?  

A jakie polecacie płyny do płukania? Ja ostatnio kupilam Vernel i bardzo się nim rozczarowałam :/ 

Zależy czym wracasz, jeśli autobusem to rzeczywiście jest problem, bo trzeba schować do torby.
Jeśli małym busem, to można luzem załadować do bagażnika, nie zdarzyło mi się, żeby kierowca mruczał.
Sorki nie doczytałam czym będziesz podróżować.

Co do płynów to ja też kupuję Lenory te 4x i 7x, zawsze staram się polować na promocje.
Ostatnio w Kauflandzie kupiłam za 0,99€ za butelkę 950ml.
Vernel nie używałam.
Softlan daje rade, ale jak dla mnie muszę go więcej nalać niż Lenora.
Nie polecam Kuschelweich - tani, ale nie wydajny i mało pachnące pranie.
27 września 2014 10:37
wichurra

Ja kupuję tą białą lilię. A proszki w płynie jakoś mniej działają?
W sumie moje rzeczy nie są brudne, kiedy je piorę, dzieci nie mam, żeby ciuchy unorały, to aż tak nie mogę do końca powiedzieć, czy proszki dopierają.

Nie wypowiem się na temat proszków w płynie, bo bardzo żadko ich używam.
Jeśli wypróbowałaś na swoich ubraniach i Ci pasuje to ok :)

No ja muszę brać poprawkę na ubrania po dziecku hihihi :)
27 września 2014 10:42
kasiachodziez

W domu używam do białego proszku w proszku:) a do reszty prania płynów do prania i jestem bardzo zadowolona.Pranie pięknie pachnie i nie wlewam płynu do płukania.
Ale też kochama lenora mam zapas na kilka miesięcy.

Myślisz, że proszek w proszku lepiej dopiera? 
Spotkałam się z taką opinią już keidyś, ale nie wiem. 
27 września 2014 10:48
wichurra

Myślisz, że proszek w proszku lepiej dopiera? 
Spotkałam się z taką opinią już keidyś, ale nie wiem. 

Po tym co widze na moim praniu wydaje mi się że proszek lepiej dopiera białe rzeczy.
Kupuje nasz polski E i jestem z niego mega zadowolona.
27 września 2014 12:39
Jakoś płyny kojarzą się delikatniej. Proszki takie bardziej ostre. ;)

Ale to takie moje skojarzenia z przymrużeniem oka ;)
27 września 2014 13:26
wichurra

Lenor do prania jest super:) To znaczy nie zauważam, żeby lepiej prał od Persilu na przykład, ale pięknie pachnie i po praniu w całym domu mi pachnie.

Też kupuję Lenor w plynie.
Jako, że posiadam pralkę ładowaną od góry , za radą specjalisty dawno temu przestałam używać proszków.
Te pralki mają tendencję do niedokładnego wybierania proszku i zawsze gdzieś coś zostaje, a zatem płukanie nie jest płukaniem.
Mama natomiast ma pralkę ładowaną od frontu i używa proszku (wlasnie wczoraj kupiłam Tandil-Ultra Plus i Unamat-Ultra Plus Color).
Proszki te zawierają Calgonit.  
27 września 2014 17:08
bieta

Też kupuję Lenor w plynie.
Jako, że posiadam pralkę ładowaną od góry , za radą specjalisty dawno temu przestałam używać proszków.
Te pralki mają tendencję do niedokładnego wybierania proszku i zawsze gdzieś coś zostaje, a zatem płukanie nie jest płukaniem.
Mama natomiast ma pralkę ładowaną od frontu i używa proszku (wlasnie wczoraj kupiłam Tandil-Ultra Plus i Unamat-Ultra Plus Color).
Proszki te zawierają Calgonit.  

W Aldim obok mnie jest tylko jeden rodzaj Tandilu,ten nie do koloru. Do koloru jest natomiast Unamat.
O Tandilu slyszalam,ze dobry. A Unamat?

Tak z ciekawości pytam.

Ja dziś kupilam parę fixow Knorra-promocja po 0,49€ i Haribo,te które są w tych malutkich paczuszkach- sąsiadka prosiła mnie o nie dla dzieciaków.
A i duschbady Dove - tez promocja..
27 września 2014 17:17
Tandil znam od lat, pierwszy raz kupiłam go w Belgii (uważam, że jest dobry), natomiast Unamat kupiłam do wypróbowania.
27 września 2014 17:23 / 1 osobie podoba się ten post
Jakies 2 lata temu były jeszcze tabletki do prania TANDIL -rewelacja i zniknęły niestety,do bialego-dopierały do czystej bieli wszystko.Szkoda.Teraz wożę proszek do białego tylko i do płukania SOFTLAN,poluje na te limitowane serie bo fajne zapachy są-miętowy,ciemnozielony i wiosenny ,jasnozielony-te mi najbardziej pasują.I do mycia naczyń ALIO-koncentrat,wystarcza na b.długo:)
27 września 2014 17:45
Tandil w tabletkach, to faktycznie rewelacja (syn kupił teraz będąc w Be).