Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

29 stycznia 2026 08:14 / 2 osobom podoba się ten post
Nie ma szału tutaj w lodówce i zamrażarce więc dziś spaghetti 🍝 będzie . 
Jutro jedziemy z synowa na większe zakupy. 
30 stycznia 2026 10:12
Frytki, ryba i surówką z pora. 
31 stycznia 2026 10:28 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dziś rosołek tak mi się umyślało
31 stycznia 2026 10:42
Spaghetti z czwartku bo mi sosu zostało. Dziś zmienie na inny makaron. 
31 stycznia 2026 15:08 / 1 osobie podoba się ten post
Wczorajszy kapuśniak z kiszonej parę grzybków i już zjedzony .
Obiad taki nijaki , bo umyslilsm zrobić kolację wcześniej i na gorąco .Będzie raclette .Kupiłam ser niestety niemiecki i kudy .mu do prawdziwego szwajcarskiego . 
Bardzo lubię wprawdzie trochę go czuć ,ale to zniosę . Mam pieczarki marynowane, cebulkę marynowaną , małe góreczki i papryczkę . Coś tam jeszcze poszukam , bo mnie to ziemniak polany serem i przystawki interesują 
Mięsko będzie dla.miesozercow 

01 lutego 2026 08:59 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa strogonow 😋😋😋

Na deser mamy albo lody 🍦albo ciasto drożdżowe. 🍩
02 lutego 2026 11:25 / 1 osobie podoba się ten post
Pierś z kurczaka w sosie koperkowym,z dodatkiem marchewki,pora i trochę kurkumy sypnę do sosu. Ziemniaki i sałata. Kupiłam jakąś mieszankę,roszponka i czerwone listki mango,d,prosty winegret do tego. Na deser mini lody a'la snickers 
02 lutego 2026 16:34 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj w kuchni cały dzień kręcę się przy pączkach 😄 Tak mnie wzięło że zamiast obiadu na szybko robię porządnie: ciasto rośnie, smażenie, lukier, cukier puder.  Cały dom pachnie jak w cukierni. Podopieczny też już co chwilę zagląda czy są gotowe 

A powiedzcie mi jakie nadzienie najbardziej lubicie? Ja oprócz klasycznej róży polubiłam budyń 
02 lutego 2026 16:36 / 1 osobie podoba się ten post
mariat

U mnie dzisiaj w kuchni cały dzień kręcę się przy pączkach 😄 Tak mnie wzięło że zamiast obiadu na szybko robię porządnie: ciasto rośnie, smażenie, lukier, cukier puder.  Cały dom pachnie jak w cukierni. Podopieczny też już co chwilę zagląda czy są gotowe 

A powiedzcie mi jakie nadzienie najbardziej lubicie? Ja oprócz klasycznej róży polubiłam budyń :glodny:

Ja zaraz po konfiturze różanej lubię a adwokatem 
02 lutego 2026 16:48 / 1 osobie podoba się ten post
mariat

A powiedzcie mi jakie nadzienie najbardziej lubicie? Ja oprócz klasycznej róży polubiłam budyń :glodny:

Jak paczek to tylko z różą a tak to oponki posypane cukrem pudrem. 

Dziś byłam w piekarni i kupiłam sobie 2 i zjadłam. Mniam. 🫢😋
03 lutego 2026 06:26 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry.  Nawet spałam dobrze ale przed 6  obudziła mnie wichura. Wczoraj też mocno wiało. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
03 lutego 2026 10:41 / 2 osobom podoba się ten post
Spaghetti bolognese,na deser pucharek (szklaneczka) z chia,mascarpone i musu ze świeżego mango
03 lutego 2026 11:49 / 2 osobom podoba się ten post
Haha , spaghetti ale bez bolognese 
Sałata z granatem 
03 lutego 2026 14:04 / 1 osobie podoba się ten post
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym.
Do tego surówka z marchewki i jabłka. 
03 lutego 2026 20:16
dorotee

Haha , spaghetti ale bez bolognese :-)
Sałata z granatem :-)

Takie bez bolognese to lubię z masłem,czosnkiem i posypane świeżo mielonym pieprzem