Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

14 marca 2026 14:35 / 3 osobom podoba się ten post
Wnuczka była . Kupiła zamówione przez mnie i seniorkę dania z makaronu. Pycha było.  
Za tydzień też wpadnie i się pożegnać bo później już jedzie na urlop bo ma wolne w pracy ( nauczycielka) a że 25 marca sa jej urodziny ( w dniu mojego wyjazdu) to sobie zrobimy mały grzeszek jedzeniowy. 🤣🤣🤣 
Seniorka sponsoruje. 😱😛 

14 marca 2026 14:42 / 3 osobom podoba się ten post
Agat

No nie mam wyjścia ! Roboty mi narobiłaś przy sobocie, obok 'smaka'! 😘
Wykorzystam pałętające się 'sztuczne-świeże' śliwki którymi mnie obdarowano, na gorąco jako mus, więc nawet jak w klasycznym przepisie stoi; rodzynek jedynie zapomnę 😄

Dziewczyny, tylko do TV to dać :) Gwaratntuję wam, że jakbyście podesłały lokaja, to deser czułby się jeszcze bardziej doceniony 
14 marca 2026 14:43 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Wnuczka była . Kupiła zamówione przez mnie i seniorkę dania z makaronu. Pycha było. :mniam: 
Za tydzień też wpadnie i się pożegnać bo później już jedzie na urlop bo ma wolne w pracy ( nauczycielka) a że 25 marca sa jej urodziny ( w dniu mojego wyjazdu) to sobie zrobimy mały grzeszek jedzeniowy. 🤣🤣🤣 
Seniorka sponsoruje. 😱😛 

Robiłam biały barszcz  z jajkiem i ziemniaczki. Oj jak mi dobrze. W polskim sklepie mozna dostać wszystko co potrzeba. 
14 marca 2026 16:01 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Dziewczyny, tylko do TV to dać :) Gwaratntuję wam, że jakbyście podesłały lokaja, to deser czułby się jeszcze bardziej doceniony :-)

Nie możemy do TV. Magda Gesler mogłaby się dąsać
15 marca 2026 08:28 / 2 osobom podoba się ten post
Sznycel.z indyka, ziemniaki tłuczone i marchewka z groszkiem bo ostatnio seniorce posmakowała i prosiła żebym zrobiła. 
Na deser lody 🍦 
17 marca 2026 08:19
Wyjadam swoje zapasy mięska więc dziś na stół wjeżdża spaghetti 🍝 bolognese. 
Na deser lody 🍦 😁
18 marca 2026 08:40
Ziemniaki tluczone plus jajka w sosie chrzanowym. 
Na deser lody. 🍦
18 marca 2026 08:47 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj kuchnia serwuje żeberka w kiszonej  kapuście . Nie jest to mój wybór , tu jednak nie mam nic do gadania . Zjem i podziękuję. 
19 marca 2026 08:26 / 2 osobom podoba się ten post
Już tęsknimy za zupą więc dziś kalafiorowa. Tak żeby dziś zjeść i nie zostawiac. 
Na deser lody 🍦 
19 marca 2026 09:36 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Już tęsknimy za zupą więc dziś kalafiorowa. Tak żeby dziś zjeść i nie zostawiac. :mniam:
Na deser lody 🍦 

Oczywiście brzmi smacznie, ale serio najesz się zupą? 
19 marca 2026 10:33
Agat

Oczywiście brzmi smacznie, ale serio najesz się zupą? 

No najemy się. Wystarczy . A co zupa jest zła? Chlebem popchsm i starczy. Od czasu do czasu cis lekkiego można zjeść.
A Ty co gotujesz , że mówisz że zupa jest zła? 
19 marca 2026 13:01 / 2 osobom podoba się ten post
My mieliśmy na obiad ziemniaki puree+ stek z kurczaka + warzywa(marchewka groszek fasolka szparagowa) na deser puding.
20 marca 2026 08:23
Jak co piątek. Frytki, ryba i cis muszę wynajęcia z marchewki bo leży i więdnie. Może ugotuje i poleje maselkiem. 
Na deser lody 🍦 
20 marca 2026 11:43 / 1 osobie podoba się ten post
Właśnie siedzimy przy obiedzie ja już zjadłam a senior to je nawet 50 min. Zrobiłam ziemniaki i rybkę z piekarnika oraz surówkę naszą polską z kiszonej kapusty, marchewka ,cebula i przyprawy. Na deser galaretka.
21 marca 2026 08:20 / 1 osobie podoba się ten post
Nic . Zamawiany a właściwie wnuczka zamawia i przynosi.