Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

14 marca 2026 14:35 / 3 osobom podoba się ten post
Wnuczka była . Kupiła zamówione przez mnie i seniorkę dania z makaronu. Pycha było.  
Za tydzień też wpadnie i się pożegnać bo później już jedzie na urlop bo ma wolne w pracy ( nauczycielka) a że 25 marca sa jej urodziny ( w dniu mojego wyjazdu) to sobie zrobimy mały grzeszek jedzeniowy. 🤣🤣🤣 
Seniorka sponsoruje. 😱😛 

14 marca 2026 14:42 / 3 osobom podoba się ten post
Agat

No nie mam wyjścia ! Roboty mi narobiłaś przy sobocie, obok 'smaka'! 😘
Wykorzystam pałętające się 'sztuczne-świeże' śliwki którymi mnie obdarowano, na gorąco jako mus, więc nawet jak w klasycznym przepisie stoi; rodzynek jedynie zapomnę 😄

Dziewczyny, tylko do TV to dać :) Gwaratntuję wam, że jakbyście podesłały lokaja, to deser czułby się jeszcze bardziej doceniony 
14 marca 2026 14:43 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Wnuczka była . Kupiła zamówione przez mnie i seniorkę dania z makaronu. Pycha było. :mniam: 
Za tydzień też wpadnie i się pożegnać bo później już jedzie na urlop bo ma wolne w pracy ( nauczycielka) a że 25 marca sa jej urodziny ( w dniu mojego wyjazdu) to sobie zrobimy mały grzeszek jedzeniowy. 🤣🤣🤣 
Seniorka sponsoruje. 😱😛 

Robiłam biały barszcz  z jajkiem i ziemniaczki. Oj jak mi dobrze. W polskim sklepie mozna dostać wszystko co potrzeba. 
14 marca 2026 16:01 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Dziewczyny, tylko do TV to dać :) Gwaratntuję wam, że jakbyście podesłały lokaja, to deser czułby się jeszcze bardziej doceniony :-)

Nie możemy do TV. Magda Gesler mogłaby się dąsać
15 marca 2026 08:28
Sznycel.z indyka, ziemniaki tłuczone i marchewka z groszkiem bo ostatnio seniorce posmakowała i prosiła żebym zrobiła. 
Na deser lody 🍦