Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

27 maja 2025 12:24 / 1 osobie podoba się ten post
Placki kartoflane . Obrałam resztę starych kartofli i obiad jak się patrzy.  Dopięto na 13 bo fizjo zaraz do seniora jeszcze przyjdzie. 
27 maja 2025 12:27 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś pdp ma zuke fasolowa ,a ja miałam ochotę na platki owsiane z owocami i mlekiem owsianym
28 maja 2025 09:56 / 2 osobom podoba się ten post
Hejka co tak u was w garach sie prychci .Ja ze słaba jestem to dziś pdp Mazurkiewicz fasolowa  wczorajsza,a ja znowu zrobię platki owsiane na mleku również owsianym,zrobię to dużo powiedziane,zaleje platki mlekem  postoją chwilę i gotowe do tego dam mandarynki z puszki do tego jogurt jako deser
28 maja 2025 10:37 / 2 osobom podoba się ten post
Jajka w sosie chrzanowym, ziemniaki i sałata z sosem winegret. 

Jutro zupa pieczarkowa 😋
28 maja 2025 11:02 / 2 osobom podoba się ten post
U nas deszczowo, ciepło, wiosenne .Muszę coś konkretnego zrobić na obiad .
Będzie grochówka na wędzonce i po kiełbasce . Sporo ziół i czosnku, bo tak lubimy .
Będzie jak w wojsku na przysiędze 
:
29 maja 2025 07:30 / 1 osobie podoba się ten post
Kotlet mielony , ziemniaczki młode z koperkiem i micha sałaty z ogródka . Szczypiorek urusl mi jak las w górach świętokrzyskich  robię ze śmietaną . To stały dodatek w czasach przedwojennych  .Na stołówkach często podawany właśnie do kotleta mielonego .
02 czerwca 2025 14:32
Wczorajszy rosół zamieniłam w pomidorowa . Ja jednak umiem czarować  abra-kadabra i obiad na stole ..Zrobiłam też placki ziemniaczane z sosem czosnkowym na jogurcie .  Mięso u mnie dalej w odstawce .

Śniadanie i kolacja jak zwykle na zielono z twarogiem, jajkami, rzodkiewka ze swoich donic .
Pogoda dopisuje nawet nie muszę podlewać roślin .