Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

02 listopada 2025 11:38 / 1 osobie podoba się ten post
Bulion wołowy  muszę rozwinąć memu 
02 listopada 2025 14:19 / 1 osobie podoba się ten post
Dobrze że mam zapasy już wyjęłam z zamrażarki zrazy wołowe.
Dorobię surówkę z kapusty kiszonej .Pyry utluke z maselkiem i mleczkiem . 
To za 2-3 godziny .Teraz prysznic i odpoczynek . Podróż mnie wykończyła .
02 listopada 2025 19:18 / 2 osobom podoba się ten post
A ja dziś na odwrót. Coś świeżego - zupa cebulowa zapiekana pod kołderką z sera i nadziewana dynia makaronowa . Nie ma lepszej :)
03 listopada 2025 12:41 / 1 osobie podoba się ten post
Pierogi ruskie  i maślanka 
Jutro będzie gotowanie . 
Mam zamiar robić krokiety z kapustą kiszoną i leśnymi grzybami 
Zawsze robię więcej o zamrażam . 
03 listopada 2025 12:46 / 1 osobie podoba się ten post
Kartofrlsallat i kiełbaski opiekane. Szybko bo dziś za długo zeszło z seniorka i dentysty. Obiad dopięto około 14 bo seniorka nie może teraz jeść. 
07 listopada 2025 13:24 / 1 osobie podoba się ten post
Nikt nic nie gotuje ???

U mnie dzisiaj kotlet schabowy z kością ,tłuczone ziemniaczki i buraczki , które właśnie robię na zapas .

Zrobiłam kilka sloiczkow w cząstkach i dzisiaj już zagotowałem wg starej recepty tarte buraczki 
Zupa wczorajsza ( a jakże) buraczkowa, zabielana z dodatkiem wody w której gotowały się grzybki 

Robiłam sporo krokietów ,wodę po grzybkach zagotowałem w słoiczkach wyszły 4 szt .Jeden zużyłam wczoraj do barszczu .Zapach i smak utrzymany .
07 listopada 2025 16:10 / 1 osobie podoba się ten post
Ryba , dzisiaj cały pstrąg z ziołami w brzuszku obłożony cytryna . Ziemniaki , ja sałatą , Margaretka marchewka z masłem 
08 listopada 2025 19:25 / 1 osobie podoba się ten post
Obiad miała babcia Ania gotować, ale leń do niej przyszedł i ją wspomogłam ze swoim leniem. Mimo to uniknęłysmy prokrastynacji i niepotrzebnych ruchów. 
Upiekłysmy wczesniej zapeklowanego kurczaka i karkówkę. Dla dzieciątek mielone ze świezo zmielonej szynki - uwielbiają. Do tego warzywa do wyboru- w tym brokół , kalafior, surówka colesław . No i ziemniaczki, które wszyscy lubią :)
09 listopada 2025 13:59 / 1 osobie podoba się ten post
Rybka pieczona do tego malutkie pieczone ziemniaki i surówką z marchewki. 😋😋😋 

Na deser mam sernik ale to później bo teraz 
10 listopada 2025 12:33 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa z białych warzyw  , gofry , dla mnie tradycyjny , dla Margaretki z mięsem drobiowym . 
10 listopada 2025 17:04 / 1 osobie podoba się ten post
Właśnie zjadłam dwa krokiety i popilam barszczem .
Dzisiaj jak to u mnie pracowity dzień w dodatku po skończonej pracy wywaliłem doniczkę . I znów zaczęłam sprzątać .

10 listopada 2025 21:14 / 2 osobom podoba się ten post
Tartaletki z guacamole z pomidorem i jajkiem na twardo ( w szybkim przygotowaniu Air Fryier pomógł ), sałatka z mozarellą , arbuzem i szpinakiem. 
11 listopada 2025 09:06 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie skromnie i po naszemu .

Dzisiaj kaczka w całości wczoraj przygotowałam .Leży w lodówce  z nadzieniem jabłkowym . Buraczki mam już w słoikach to żaden problem  tylko ziemniaki  ugotuję. Będą tłuczone z koperkiem . 
11 listopada 2025 10:37 / 1 osobie podoba się ten post
Placki z jabłkiem , dla Margaretki tartym , dla mnie plasterki jabłka maczane w cieście . 
Reszta wczorajszej zupy ..
12 listopada 2025 15:00
Schab w sosie pieczarkowym z ziemniakami plus surówka z kiszonej kapusty..