Pomocy - kręgosłup

08 września 2013 09:47 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Ja tam u Ciebie nie bylam,ja spalam jak zabita:):):):):To jakas inna czarownica musiala strzelac:)

Mi takie cosik tez juz sie zdarzylo pare razy. Najnormalniej w swiecie spalam na podlodze i przechodzi,no jeszcze masc,coby zlagodzic bol.Sam napisales ,ze juz lepiej:):):),ale jak bedzie bolalo dluzej,to jednak lekarz sie klania,oby nie:)

Hogato, Ciebie bym rozpoznał po fotce, ale w razie czego alibi masz?  ;)

Twarde łoże mnie czeka jak nic..
08 września 2013 10:53 / 2 osobom podoba się ten post
Heh ! Dopiero sie zorientowałem, że dział "zdrowie" jest w dziale " Być kobietą, być kobietą.." Panowie ( i Panie) czy grozi nam zniewieścienie w tym zawodzie ?
Może założymy nowy, męski dział, np: " Być jak Clive Harris " abo " Opiekuńczy macho "? I działy : " Czuły mięśniak", " " Fura, skóra i komóra, albo tablet ", " Od Betreuera do milionera"...?
08 września 2013 11:01 / 1 osobie podoba się ten post
Prowincjusz ja już dawno pisałam, żeby nasi Panowie założyli wątek męski!!!
Także masz duże pole do popisu!!!!!!
:DDDDDDDDDDDDDDD
08 września 2013 11:05
Tali

Prowincjusz ja już dawno pisałam, żeby nasi Panowie założyli wątek męski!!!
Także masz duże pole do popisu!!!!!!
:DDDDDDDDDDDDDDD

Tali, bez Waszej opiekuńczej pomocy nam sie nie uda. Za mało nas w tym cieście ;)
08 września 2013 11:06
Prowincjusz

Heh ! Dopiero sie zorientowałem, że dział "zdrowie" jest w dziale " Być kobietą, być kobietą.." Panowie ( i Panie) czy grozi nam zniewieścienie w tym zawodzie ?
Może założymy nowy, męski dział, np: " Być jak Clive Harris " abo " Opiekuńczy macho "? I działy : " Czuły mięśniak", " " Fura, skóra i komóra, albo tablet ", " Od Betreuera do milionera"...?

to może byc ciekawy temat do czytania  hahhah :)) 
08 września 2013 21:40
opiekun_Janusz

No ja rozumiem, ze czasami to jedyne rozwiązanie, ale lepiej sobie to zbadaj jak już będziesz mogła, bo maści przeciwbólowe, to może nie być dobre rozwiązanie. Jak miałaś lekkie zapalenie mieśnia, to maść wystarczy. Jak plecy przestaną boleć i nie będziesz stosować maści, to znaczy że nic poważnego się tam nie stało.

Dzięki Janusz ,udało mi sie szczęśliwie dojechać do domu w domu rehabilitant masaz i już jest wszystko dobrze czuje sie dobrze więc całe szczęście nic się nie stało .Pozdrawiam wszystkich pracujących ja mam dobrze teraz ,bo w domku .
08 września 2013 21:48 / 2 osobom podoba się ten post
Prowincjusz

Właśnie mi chrupnęło w kręgosłupie...Obudził mnie chałas w głośniczku, wstałem i widzę że chory paraduje z pieluchą w ręku. Załatwiliśmy co trzeba i przy układaniu go podniosłem mu nogi z podłogi, zarzuciłem na łóżko i...trrrach. Ała ! W połowie kręgosłupa ( mojego osobistego ! ) ból. Nie silny ale spać nie daje,wiec piszę o 3:40. Mam stracha trochę, nigdy mi w tym miejscu nie chrupnęło.
Cholera ! Zaczynam sie starzeć :( :( :(

No i spać nie moge...

Pozdrawiam ptaszki ranne ;)

Spróbuję Ci jakoś poradzić, ale najpierw odpowiedz po kolei na kila pytań, żebym miał jasniejszą sytuację:
Możesz opisać dokładniej miejsce gdzie Ci "chrupnęło"? 
Słyszałeś chrupnięcie?
Czy boli Cię teraz jak się schylasz?
Odpiszę pewnie dopiero jutro, bo spadam na wieczór filmowy. Jak sobie nie zapomnę, to postaram się rano zajrzeć na forum. Spróbuj spać na boku dzisiaj w nocy. Pozycja taka jakbyś klęczał ze złożonymi przed sobą rękami - tylko na leżąco. Pod głowę poduszka, tak byś kręgosłup szyjny miał prosto. 
Miejsce które boli posmaruj maścią przeciwbólową (tylko nie rozgrzewającą). I nie zażywaj doustnie (przynajmniej do jutra, zanim Ci nie odpiszę) żadnych leków przeciwbólowych.

08 września 2013 21:49
steni

Dzięki Janusz ,udało mi sie szczęśliwie dojechać do domu w domu rehabilitant masaz i już jest wszystko dobrze czuje sie dobrze więc całe szczęście nic się nie stało .Pozdrawiam wszystkich pracujących ja mam dobrze teraz ,bo w domku .

Świetnie! Trzymaj się!
08 września 2013 22:10
opiekun_Janusz

Spróbuję Ci jakoś poradzić, ale najpierw odpowiedz po kolei na kila pytań, żebym miał jasniejszą sytuację:
Możesz opisać dokładniej miejsce gdzie Ci "chrupnęło"? 
Słyszałeś chrupnięcie?
Czy boli Cię teraz jak się schylasz?
Odpiszę pewnie dopiero jutro, bo spadam na wieczór filmowy. Jak sobie nie zapomnę, to postaram się rano zajrzeć na forum. Spróbuj spać na boku dzisiaj w nocy. Pozycja taka jakbyś klęczał ze złożonymi przed sobą rękami - tylko na leżąco. Pod głowę poduszka, tak byś kręgosłup szyjny miał prosto. 
Miejsce które boli posmaruj maścią przeciwbólową (tylko nie rozgrzewającą). I nie zażywaj doustnie (przynajmniej do jutra, zanim Ci nie odpiszę) żadnych leków przeciwbólowych.

Januszu, po zadanych pytaniach już widzę żes w dziedzinie fachman :)

- boli między łopatkami, pomiedzy ich dolnymi krawędziami;
- jakby lekko chrupnęło; nie jestem pewien, działo się :)
- ból złapał nagle;
- boli jak się prostuję, a raczej wyprostuje i próbuje odchylic do tyłu;
- wziąłem juz ibuprom 200;
- posmarowałem jakąs maścią rozgrzewającą, niemiecka- do Frau ;

Zastosuję sie do Twoich rad :)

Dzięki i miłego wieczoru :)

08 września 2013 22:13 / 1 osobie podoba się ten post
Prowincjusz

Januszu, po zadanych pytaniach już widzę żes w dziedzinie fachman :)

- boli między łopatkami, pomiedzy ich dolnymi krawędziami;
- jakby lekko chrupnęło; nie jestem pewien, działo się :)
- ból złapał nagle;
- boli jak się prostuję, a raczej wyprostuje i próbuje odchylic do tyłu;
- wziąłem juz ibuprom 200;
- posmarowałem jakąs maścią rozgrzewającą, niemiecka- do Frau ;

Zastosuję sie do Twoich rad :)

Dzięki i miłego wieczoru :)

Janusz-jest forumowym Ortopeda,Tina i Kasia63-to nasze pielegniarki.Tego sie zawsze trzymam i zawsze pomaga:)
08 września 2013 22:16
hogata76

Janusz-jest forumowym Ortopeda,Tina i Kasia63-to nasze pielegniarki.Tego sie zawsze trzymam i zawsze pomaga:)

:) Zaczynam się czuc jak w domu :)

Dzięks :)
08 września 2013 22:18
Prowincjusz

:) Zaczynam się czuc jak w domu :)

Dzięks :)

I o to chodzi:) Teraz powaznie-trzeba sobie pomagac,po tu jestesmy:)
08 września 2013 22:21 / 2 osobom podoba się ten post
hogata76

Hogata!!!!!!!!!!!A Mozach,Mleczko,Emilia,Kika i cała reszta fachowych opiekunek to co????????????????? Janusz to wiadomo -takiej wiedzy nt mięśni i kosteczek jak on to żadna z nas nie ma i chwała mu za to bo nas wirtualnie ratuje w razie W.Ale i w  innych dziedzinach doswiadczonych "fachurek" jest o mnóstwo:):):)Wszyscy sie stale czegoś wzajemnie od siebie uczymy:):):):)
08 września 2013 22:32 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Hogata!!!!!!!!!!!A Mozach,Mleczko,Emilia,Kika i cała reszta fachowych opiekunek to co????????????????? Janusz to wiadomo -takiej wiedzy nt mięśni i kosteczek jak on to żadna z nas nie ma i chwała mu za to bo nas wirtualnie ratuje w razie W.Ale i w  innych dziedzinach doswiadczonych "fachurek" jest o mnóstwo:):):)Wszyscy sie stale czegoś wzajemnie od siebie uczymy:):):):)

Kasiu-ja  nikomu nie ujmuje.....Ja napisalam szybko poprostu te osobki,ktore wpadly mi do glowy,ale jak najbardziej masz racje.Boszzzzeeee,jak bym miala wymieniac nicki ,to bym musiala o 8 rano isc spac,a ja normalnie wstaje 7.30:)
08 września 2013 22:43 / 2 osobom podoba się ten post
hogata76

Kasiu-ja  nikomu nie ujmuje.....Ja napisalam szybko poprostu te osobki,ktore wpadly mi do glowy,ale jak najbardziej masz racje.Boszzzzeeee,jak bym miala wymieniac nicki ,to bym musiala o 8 rano isc spac,a ja normalnie wstaje 7.30:)

No to jestem w doborowym towarzystwie :) A ja ? W szkole byłem dobry z matmy :)))