Gdzie ci mężczyźni?

07 listopada 2017 22:16 / 2 osobom podoba się ten post
Andrew

Ooooo, wyjątkowo się tu muszę zgodzic w całej rozciągłości. Szczególnie jak o tych kobietach mowa. Ten pseudofeminizm niektórym to naprawdę zamieszał nieźle pod czapką. Co do facetów, to że są pier...ci, to dodaje im tylko uroku osobistego i nie jest z nimi nigdy nudno. 

Jaki pseudofeminizm i jaki facet pier...y. Nic o tym nie wiem. Ludzie chca ze soba byc, bo obydwoje tego chca. nic ich do tego nie zmusza, a jednak chca. I to sie liczy.
07 listopada 2017 22:16 / 4 osobom podoba się ten post
Knorr

Nie, nie. Chodziło mi o to, że partnerzy wówczas bardziej dbają o związek. Bardziej zabiegają o swoją połówkę. 
Bez dokumentu potwierdzającego związek, jakby czują się bardziej niezależni. 

Nie generalizowałabym tak. Nie wiem o jaką niezależność Ci chodzi, ale należy zawsze pamiętać o tym, że związek tworzą dwie indywidualności. Uświadomienie sobie tego jest potrzebne do jakiegokolwiek dialogu.
07 listopada 2017 22:20
Malina

No i tu sie mylisz,często z dokumentem to już o związek się nie dba,jak się nie ma dokumentu to wtedy się zabiega,to tak jak w narzeczeństwie.

To Ty się mylisz.
Powtórzyłaś dokładnie to, co napisałem i twierdzisz, że się mylę.
Przeczytaj dokładnie i ze zrozumieniem, co napisałem. Powtarzasz dokładnie moje zdanie w temacie.
No ale tak właśnie wygląda dyskusja z Tobą. 
Dyskusja pod tytułem "obracanie kota ogonem" .
07 listopada 2017 22:21
tina 100%

Nie generalizowałabym tak. Nie wiem o jaką niezależność Ci chodzi, ale należy zawsze pamiętać o tym, że związek tworzą dwie indywidualności. Uświadomienie sobie tego jest potrzebne do jakiegokolwiek dialogu.

Ameryki nie odkryłaś tym indywiduum.
I jakiego dialogu???
Zkim i o czym???
07 listopada 2017 22:23 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

To Ty się mylisz.
Powtórzyłaś dokładnie to, co napisałem i twierdzisz, że się mylę.
Przeczytaj dokładnie i ze zrozumieniem, co napisałem. Powtarzasz dokładnie moje zdanie w temacie.
No ale tak właśnie wygląda dyskusja z Tobą. 
Dyskusja pod tytułem "obracanie kota ogonem" .

Bo widzisz, nie wypowiadasz się jednoznacznie. Tak, jakbyś był "za a nawet przeciw".
07 listopada 2017 22:23 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

I jakiego dialogu???
Zkim i o czym???

No właśnie Knorr...
07 listopada 2017 22:24 / 2 osobom podoba się ten post
Andrew

Tu duży wpływ ma tradycja katolicka i presja otoczenia. Ale przecież zwiazek partnerski nie łamie nawet żadnego z przykazań. 

I tu się niestety mylisz, szóste przykazanie.Niezgodne z tym przykazaniem jest każde współżycie mężczyzny i kobiety,którzy nie są związani sakramentem małżeństwa.Taka jest zasada wg.kościoła katolickiego i jest to grzech tzw.ciężki.
07 listopada 2017 22:25
Alaska

I tu się niestety mylisz, szóste przykazanie.Niezgodne z tym przykazaniem jest każde współżycie mężczyzny i kobiety,którzy nie są związani sakramentem małżeństwa.Taka jest zasada wg.kościoła katolickiego i jest to grzech tzw.ciężki.

Mówiłem o przykazaniach, a jest ich chyba 10. Zacytuj może przeciwko któremu to jest grzechem ?
07 listopada 2017 22:25 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

I jakiego dialogu???
Zkim i o czym???

Mysle, ze to Ty nie powinienes sie w tej sprawie wypowiadac, bo deklarowales, ze Ciebie zwiazki jakiekolwiek nie obchodza.
07 listopada 2017 22:29 / 1 osobie podoba się ten post
Andrew

Mówiłem o przykazaniach, a jest ich chyba 10. Zacytuj może przeciwko któremu to jest grzechem ?

07 listopada 2017 22:31
Andrew

Tu duży wpływ ma tradycja katolicka i presja otoczenia. Ale przecież zwiazek partnerski nie łamie nawet żadnego z przykazań. 

Zgadzam sie, ze jest presja otoczenia. Katolicyzm jest, ale w starszym pokoleniu, mlodzi go bez skrupulow lekcewaza.
07 listopada 2017 22:34 / 3 osobom podoba się ten post
Andrew

Nie cudzołóż. To nie tylko seks pozamałżeński ,zdrady ,ale także przedmałżeński czyli między innymi życie " na kartę rowerową" .
07 listopada 2017 22:36 / 3 osobom podoba się ten post
Andrew

" Nie cudzołóż "........Ja jak mi sie coś trafi to se będę cudzołożyć . Gorzej z tym trafieniem ....mi się ...tylko .
07 listopada 2017 22:38
Alaska

Nie cudzołóż. To nie tylko seks pozamałżeński ,zdrady ,ale także przedmałżeński czyli między innymi życie " na kartę rowerową" .

Mylisz się miła Lasencjo, do cudzego łoża nie wchodzę, bo to nie łoże małżeńskie, a więc poniekąd puste. Ja wiem, że ojciec dyrektor by mnie za to stwierdzenie obrzucił błotem ( albo g,,em) ale juz Franciszek ma inne do tego podejście.
07 listopada 2017 22:42 / 2 osobom podoba się ten post
Andrew

Mylisz się miła Lasencjo, do cudzego łoża nie wchodzę, bo to nie łoże małżeńskie, a więc poniekąd puste. Ja wiem, że ojciec dyrektor by mnie za to stwierdzenie obrzucił błotem ( albo g,,em) ale juz Franciszek ma inne do tego podejście.

Zaden ojciec by Cie nie rozgrzeszyl. Pytanie czy Ci na tym zalezy?