Powitajki przy kawie 78

26 lutego 2025 07:06 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w srodę.  Za oknem pewnie śniegu po kolana bo tak nadawali a zięć seniorów od 5 godziny odśnieżał traktorem. 
Podobno przez 3-4 dni mają tutaj być intensywne opady śniegu. 🫣🙈 .
Dziś duszowanie seniorki o 11 pflege ma przyjść. Na obiad chyba naleśniki zrobię bo kończą mi się pomysły . Jutro córka ma przyjechać na 2 dni i to ostatni raz bo później przez 4 tygodnie pracuje intensywnie. 
Spokojnego dnia opiekunowo. 
26 lutego 2025 07:56 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dnia życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 😊😊😊😊😄😃😀
26 lutego 2025 09:21 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  dobrego dnia życzę wszystkim 
26 lutego 2025 09:53 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. I znów mamy środę ,a po niej już  z górki do weekendu . U mnie chłodno,5st i kropi deszcz. Dzisiaj spokojny dzień się zapowiada. Żadnych terminów ,wizyt ,nikt obcy po domu nie będzie się kręcił. Żadnych planów nie mamy,zobaczymy co dzień przyniesie . Pogodnej i przyjemnej środy życzę 
26 lutego 2025 10:37 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry już prawie w południe muszę chyba o 10 min. wcześniej wstawać aby z rana się przywitać  ,bp potem mam trochę obowiązków bo seniorkę trzeba asekurowaç podczas chodzenia. Jestem spokojna jak już siedzi po śniadaniu na kanapie tam się już nie przewróci  Pogoda ci u nas deszczowa jak wczoraj i dodatkowo wieje mocny wiatr,ale śniegu niet i jest ok 1 st. popołudniu pokazujá śnieg hehe Miłego dnia wszystkim 
26 lutego 2025 10:46 / 5 osobom podoba się ten post
Rano chciałam zrobić bułeczki na śniadanie te z piekarnika a tu piekarnik nie działa świeci się czerwony kluczyk i nie wiedziałam co zrobić .Szybko odmroziłam chleb w mikrofali i śniadanie zjadłyśmy inne niż planowałam.Jednak ten kluczyk nie dawał mi spokoju bo wcześniej go nie było.Poczytałam w internecie i znalazłam rozwiązanie,to zrobiła się blokada przed dziećmi lub osobami z demencją aby przypadkiem nie włączyli i nie zrobili sobie krzywdy. Hurra cieszę się że udało mi się oodblokować bez pomocy innych (rodziny). Już wszystko gra i wieczorem zrobię bułeczki. 
26 lutego 2025 10:52 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Rano chciałam zrobić bułeczki na śniadanie te z piekarnika a tu piekarnik nie działa świeci się czerwony kluczyk i nie wiedziałam co zrobić .Szybko odmroziłam chleb w mikrofali i śniadanie zjadłyśmy inne niż planowałam.Jednak ten kluczyk nie dawał mi spokoju bo wcześniej go nie było.Poczytałam w internecie i znalazłam rozwiązanie,to zrobiła się blokada przed dziećmi lub osobami z demencją aby przypadkiem nie włączyli i nie zrobili sobie krzywdy. Hurra cieszę się że udało mi się oodblokować bez pomocy innych (rodziny). Już wszystko gra i wieczorem zrobię bułeczki. :cheerleaderka2:

Zrób proziaki czyli bułki z patelni. Szybko i bez wyrastania. Chyba, że Ty masz zamrożone i chciałaś podpiec w piekarniku. 
A co do śniegu? Tęsknisz? U mnie świat odcięty. Zięć o 5 traktorem odśnieżał i o 7 już tego nie było widać. Drugi sąsiad co godzinę tutaj jeździ bo ludzie z pracy nie będą mieli jak wrócić. I sypie ciągle..  ❄️❄️❄️
26 lutego 2025 11:26 / 5 osobom podoba się ten post
Mój starszy pan ma porozstawiane śliczne karmniki w ogródku, a na półkach w salonie dużo książek o obserwacji i rozpoznawaniu ptaków. Dziś już byliśmy w ogródku i starszy człowiek je karmił, w sensie do karmników nasypywał.
Chętnie wstawiłabym foty, ale nie wiem jak zmniejszyć ich rozmiar na komórce, żeby przeszły na tym forum.
26 lutego 2025 11:55 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Zrób proziaki czyli bułki z patelni. Szybko i bez wyrastania. Chyba, że Ty masz zamrożone i chciałaś podpiec w piekarniku. 
A co do śniegu? Tęsknisz? U mnie świat odcięty. Zięć o 5 traktorem odśnieżał i o 7 już tego nie było widać. Drugi sąsiad co godzinę tutaj jeździ bo ludzie z pracy nie będą mieli jak wrócić. I sypie ciągle..  ❄️❄️❄️

Dusia ja mam te bułki co piecze się w piekarniku ok 10 min i są świeżutkie ciepłe bułeczki. Zamrożone też mam .
26 lutego 2025 13:52 / 5 osobom podoba się ten post
26 lutego 2025 15:00 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

No to mnie załatwiłaś :smiech3::smiech3::smiech: O matko i córko,jeszcze nigdy nie słyszałam od nikogo,że jestem wiekowa :smiech2:. Nawet nikt mi nie doniósł,że inni tak za moimi plecami mówią :oczko:
A tu masz,prostow twarz,doczekałam się :smiech2:

My tu chyba wszystkie wiekowe, kto by się przejmował wiekiem. Samopoczucie się liczy.
26 lutego 2025 15:38 / 5 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Mój starszy pan ma porozstawiane śliczne karmniki w ogródku, a na półkach w salonie dużo książek o obserwacji i rozpoznawaniu ptaków. Dziś już byliśmy w ogródku i starszy człowiek je karmił, w sensie do karmników nasypywał.
Chętnie wstawiłabym foty, ale nie wiem jak zmniejszyć ich rozmiar na komórce, żeby przeszły na tym forum.

Pobierz w sklepie Play aplikację-Zmniejsz zdjecie,takie niebieskie logo.
26 lutego 2025 15:42 / 5 osobom podoba się ten post
Anetaaa

My tu chyba wszystkie wiekowe, kto by się przejmował wiekiem. :smiech3: Samopoczucie się liczy.

Gdzie te wiekowe? Nie widzę . Nawet w lustro spojrzałam i...wiekowej nie zobaczyłam . Nie wiem czemu,wiele kobiet lubi się postrzegać jako wiekowe. Ja uważam,że od 10 -15 lat jestem w najlepszym wieku. Dobrze się czuję,jestem sprawna fizycznie,prawie nic nie muszę a wiele mogę ,wszystko robić wypada,dzieci mają się dobrze,wnuki też ,finansowo pomagać nikomu nie muszę lubię natomiast je rozpieszczać. I dorosłe dzieci,i wnuczęta . Mam fajne,sprawdzone przyjaciółki ,radosną i głośną  ,prawie włoską rodzinę ,czego chcieć więcej? Chwilo trwaj . Z radością świętuję każde kolejne urodziny,bo przecież nie o cyfry,a o świętowanie w nich chodzi. A określenia " wiekowa" pomprostu nie lubię 
26 lutego 2025 21:18 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Gdzie te wiekowe? Nie widzę :zaskoczenie1:. Nawet w lustro spojrzałam i...wiekowej nie zobaczyłam :-). Nie wiem czemu,wiele kobiet lubi się postrzegać jako wiekowe. Ja uważam,że od 10 -15 lat jestem w najlepszym wieku. Dobrze się czuję,jestem sprawna fizycznie,prawie nic nie muszę a wiele mogę ,wszystko robić wypada,dzieci mają się dobrze,wnuki też ,finansowo pomagać nikomu nie muszę lubię natomiast je rozpieszczać. I dorosłe dzieci,i wnuczęta . Mam fajne,sprawdzone przyjaciółki ,radosną i głośną  ,prawie włoską rodzinę :-),czego chcieć więcej? Chwilo trwaj :radosc:. Z radością świętuję każde kolejne urodziny,bo przecież nie o cyfry,a o świętowanie w nich chodzi. A określenia " wiekowa" pomprostu nie lubię :oczko:

Pisałam, że nie chodzi o wiek a doświadczenie a może nie pisałam. Obiecuję, że już nie będę żartować o wieku
26 lutego 2025 21:26 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dojdziesz do wprawy, dopasujesz najlepsze dla siebie kosmetyki- bedzie szybko szło :) Dobrze wiedziec jaki jest skręt, bo mozna szybciej dobrac wlasciwy kosmetyk do stylizacji, co jest istotne, bo sie mniej czlowiek przy ukladaniu namęczy. Przy twoim to żel na wykonczeniówke :-) Ja mam skręt mocniejszy- pianka mi wystarczy. 

Zasięgnęłam wiedzy wujaszka googla i okazuje się, że ona ma też swoją stronę https://curlymadeleine.pl/ Moje włosy są proste jak patyki. Będąc młodą dziewuchą kręciłam je na papiloty