Powitajki przy kawie 78

26 lutego 2025 21:50 / 4 osobom podoba się ten post
Anetaaa

Pisałam, że nie chodzi o wiek a doświadczenie a może nie pisałam. Obiecuję, że już nie będę żartować o wieku:swiety:

Ależ możesz żartować,niczego nie musisz mi obiecywać 
26 lutego 2025 21:52 / 4 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Mój starszy pan ma porozstawiane śliczne karmniki w ogródku, a na półkach w salonie dużo książek o obserwacji i rozpoznawaniu ptaków. Dziś już byliśmy w ogródku i starszy człowiek je karmił, w sensie do karmników nasypywał.
Chętnie wstawiłabym foty, ale nie wiem jak zmniejszyć ich rozmiar na komórce, żeby przeszły na tym forum.

Ja osobiście wrzucam fotki na fejsa - on automatycznie zmniejsza, albo wysyłam w messengerze, potem zapisuję w innym folderze i już jest małe
27 lutego 2025 05:17 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek czwartkowo w tradycyjny Tłusty Czwartek. Pączków niestety nie mam, ale nic nie szkodzi-mam nadprogramowe kilogramy.Dzisiaj w moje wolne wreszcie postaram się domknąć walizkę, a potem czyli jutro czekanie na busa.
27 lutego 2025 06:37 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Pewnie znowu śniegu dosypali bo o 5 rano pług jechał.siostra dziadka ma dziś przyjechać ale jeśli będą duże opady śniegu to wizyta odwołana. Tu codziennie ktoś jest ale czemu babka się na to zgadza jak sama mówi, że jest zmęczona. Chore to wszystko. 
Spokojnego dnia opiekunowo. Nie przejadanie się za bardzo dziś. 😜
27 lutego 2025 06:42 / 7 osobom podoba się ten post
Witam opiekunowo w tłusty czwartek wszystkim miłego dzionka życzę i nie przemęczajcie się 
27 lutego 2025 07:33 / 6 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek czwartkowo w tradycyjny Tłusty Czwartek. Pączków niestety nie mam, ale nic nie szkodzi-mam nadprogramowe kilogramy.Dzisiaj w moje wolne wreszcie postaram się domknąć walizkę, a potem czyli jutro czekanie na busa.

Łooo , ale tłusto  ! Dziś tłusty czwartek, jutro moje urodziny , ale się będę objadać, chyba znów nie mam pretekstu, żeby ograniczyć słodkości  . Luty to jednak hojny w słodkie imprezy miesiąc jest .
Czy Niemcy obchodzą tłusty czwartek  ?
27 lutego 2025 07:37 / 6 osobom podoba się ten post
Malgi

Ja osobiście wrzucam fotki na fejsa - on automatycznie zmniejsza, albo wysyłam w messengerze, potem zapisuję w innym folderze i już jest małe:robi zdjecia:

Dobry patent  .
Na przyszłość to sprytne rozwiązanie zastosuję, dziękuję Malgi.
Teraz pomysłu z FB nie wykorzystam, bo na komórce nigdzie zalogowana nie jestem, ale poszukam czegoś w wolnej chwili do zmniejszania grafiki, bo u nas tutaj prawie Majorka, żaden śnieg jak co niektóre dziewczyny jeszcze zimnicę mają  .

27 lutego 2025 07:44 / 4 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Łooo :-), ale tłusto :-) ! Dziś tłusty czwartek, jutro moje urodziny :zupa: , ale się będę objadać, chyba znów nie mam pretekstu, żeby ograniczyć słodkości :lol3: . Luty to jednak hojny w słodkie imprezy miesiąc jest :yeah:.
Czy Niemcy obchodzą tłusty czwartek :zaklopotanie: ?

Nie Niemcy mają Rosemontak ale to całkiem inaczej
27 lutego 2025 07:50 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie w tłusty czwartek Miłego dnia życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 😊😊😊😊😄😃😀

27 lutego 2025 08:04 / 6 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowo dziś same pyszności ale tu u mnie chyba nie świętują. Nikt mi jeszcze  pączka nie przyniósł .To nic ją się cieszę że wysłałam pdp do przedszkola i mam do 16,00 wolne tylko pogoda nie sprzyjająca bo zimno,wietrznie i ma padać deszcz ze śniegiem brrry. Spokojnego dnia wszystkim
27 lutego 2025 09:42 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,bez pączków ale przy kawie . W nocy padał deszcz,teraz chłodno,tylko 2 st. Zrobiłam już obchód po ogrodzie,każdego ranka przyglądam się budlei,którą mocno obciachałam . Żyje,ma się bardzo dobrze,wypuszcza nowe gałązki i listki. Wszystko tak,jak zapewniała Mleczko . Na Hortensjach też już pojawiają się nowe pędy . Za obcinanie starych nie będę się zabierała ,bo po pierwsze,nie znam się  ,a po drugie,jeszcze chyba za wcześnie . Co do tłustego czwartku,to tutaj nie znają . W tym tygodniu żyją  wszyscy karnawałem. Dzisiaj Weiberfastnacht,w sobotę i niedzielę  karnevalszug,a poniedziałek wiadomo,Rosenmontag . Ale póki co,to muszę się wziąć za przygotowanie śniadania ,a później zobaczymy .
Przyjemnego ,spokojnego i pączkowego,jeśli ktoś lubi,czwartku życzę 

27 lutego 2025 10:01 / 7 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowo
Myślałam, że zmienniczka przyjedzie przed południem, więc od samego rana latam jak kot z pęcherzem, zmieniam pościel, pakuję klamoty i pralka już lata
A tymczasem ona łaskawie w porze obiadowej tutaj dotrze.
Tak że miłego dnia wszystkim

27 lutego 2025 10:10 / 5 osobom podoba się ten post
Luke,hop hop ,co tam u Ciebie,jak zdrowie,leki pomogły? Daj nam tutaj jakiś znak,że żyjesz i,mam nadzieję,lepiej się czujesz 
27 lutego 2025 10:45 / 2 osobom podoba się ten post
Dziękuję.Dla szystkich dziewczyn miłego dnia życzę 
27 lutego 2025 11:33 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dojdziesz do wprawy, dopasujesz najlepsze dla siebie kosmetyki- bedzie szybko szło :) Dobrze wiedziec jaki jest skręt, bo mozna szybciej dobrac wlasciwy kosmetyk do stylizacji, co jest istotne, bo sie mniej czlowiek przy ukladaniu namęczy. Przy twoim to żel na wykonczeniówke :-) Ja mam skręt mocniejszy- pianka mi wystarczy. 

Nauczę się . Żeby nabrać wprawy,zaopatrzyłam się ,póki co,w zestaw tanich kosmetyków do kręconych włosów ,od Balea. Ćwiczę . Muszę powiedzieć,że ta Balea jest całkiem dobra . Mam żel, lotion i spray do kręconych włosów. Oprócz szamponu i odżywki oczywiście . Żel ...nie polubię chyba . Nie czuję się dobrze z "sucharkami" na włosach,a nawet niewielka jego ilość takie na mojej głowie zostawia . Natomiast lotion i spray są ok. Ja sama i wszyscy wokół jesteśmy w szoku,ile ja mam loków .
Juz po pierwszym,właściwym umyciu,nałożeniu odpowiednich kosmetyków,efekt przeszedł moje wyobrażenia i oczekiwania . Każdy teraz się dziwi,czemu ja te swoje kędziorki wygładzałam,ujarzmiałam gumkami,klamrami,kiedy z taką burzą fal i loczków jest mi o wiele ładniej . Pomprostu nie umiałam o nie zadbać . Dzięki,Tina,za wszystkie tipy i podpowiedzi. Dalej poćwiczę na Balea a w domu zaopatrzę się w Olaplex. Na początek pomyślałam ,że szkoda kasy na eksperymenty,jakbym sobie z tańszymi kosmetykami nie poradziła ,to mniejszy żal stracić mniej niż 100zł ,niż kilkaset . Największym problemem jest dla mnie to,że nie powinnam przeczesywać włosów w ciągu dnia,a już przed snem,to dramat nie móc szczotką aż do skóry przejechać . Wieczorem rozczesuję a rano,wpadłam na pomysł,żeby spryskiwać je hydrolatem. Mam taki w sprayu,różany ,do twarzy,to pomyślałam ,skoro do buzi dobry,włosom zaszkodzić nie może . No i tak pryskam rano tym hydrolatem,pougniatam,na to spray do lokow,znowu ugniatam i fryz jak z salonu .
Rozpisalam się nie w tym wątku,a teraz do tematu "włosy" nie umiem tego przenieść . Ale już tam wstawię fotkę z kosmetykami