Powitajki przy kawie 79

13 sierpnia 2025 19:35 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Jeszcze syn na dokładkę. A idź do cholery. Masz rację , że zjeżdżasz. 

Dusiu,ja też miałam na ostatnim zleceniu syna "na dokładkę " na obiadokolacjach. Nie zawsze jest to złe. I tak przecież gotujemy. Najczęściej są to "synkowie mamusi ",chociaż " mój " skończył w tym roku 60 lat. Kiedy syn wcina z apetytem,chwali,dokłada sobie na talerz,to i podopieczne mają lepszy apetyt i nie marudzą. Tak więc plusów też się można doszukać. Jeszcze jeden plus był taki,że płacił mi extra za gotowanie dla niego. No i kuchnie sprzątał po moim pichceniu. Dwa lata temu,w Hamburgu też miałam codziennie przyjaciółkę podopiecznej na obiadach,pisałam wtedy dużo i o zleceniu,i o mojej "Demencyjce". Bardzo miło wspominam to miejsce. No ale ja lubię gotować i zawsze tak jakoś wychodzi,że za dużo jak dla jednej czy dwóch osób. Stąd też często przyjaciółki goszczą u mnie na obiedzie
14 sierpnia 2025 08:59 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobrej wszystkim w znowu gorący dzień ufff. Mnie tak bardzo to nie przeszkadzam gorzej jest z seniorami ale moja lubi ciepło tak jak ja jednak z racji wieku na spacery możemy wyjść tylko z rana co nie zawsze się uda. Miłego dnia wszystkim  ja wracam do obowiązków. Dziś muszę zmienić pościel i pdp i sobie odrazy ją wypior3ę bo jutro jest święto . Spokojnego dnia wszystkim
14 sierpnia 2025 11:03 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Mnie złapali w drodze do Edeki 5 kropel deszczu 
Nadal gorąco
Nincia to święto to w De też?
14 sierpnia 2025 11:38 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ,u mnie dzisiaj się ochłodziło,niebo zachmurzone ,niby ma się zrobić cieplej,ale mnie wygląda na deszcz. W domu w taką pogodę szukam sobie roboty albo rozsiadam sie na moim mięciutkim  fotelu,wciskam guzik,ustawiam w wygodnej pozycji,herbatka i smakołyki na stoliku i czytam. Dzisiaj coś mnie ochota na robotę naszła,zaraz sobie czegoś poszukam,może prasowanie bo w czasie tych upałów nazbierało nam się sporo. Teraz jeszcze chwila relaksu i pomyślę od czego zacząć .
Przyjemnego dnia życzę 
14 sierpnia 2025 13:22 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Mnie złapali w drodze do Edeki 5 kropel deszczu :pada_deszcz:
Nadal gorąco
Nincia to święto to w De też?

Dorotee tu gdzie ja jestem to jest święto,jestem na Bawarii Wadaschaff 63857 ,jest dziś 31st. Ufff
14 sierpnia 2025 14:31 / 4 osobom podoba się ten post
Witam  z drogi Miłego popołudnia życzę 
14 sierpnia 2025 14:46 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Witam  z drogi Miłego popołudnia życzę :najlepszego2:

Przyjemnej podróży 
14 sierpnia 2025 16:20 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Dorotee tu gdzie ja jestem to jest święto,jestem na Bawarii Wadaschaff 63857 ,jest dziś 31st. Ufff

Zobaczę , i tak dopiero wieczorem wyjdę ew , ale wszystko rano kupiłam . Przeżyjemy jakby co 
14 sierpnia 2025 16:23 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Zobaczę , i tak dopiero wieczorem wyjdę ew , ale wszystko rano kupiłam . Przeżyjemy jakby co :-)

A nie pracowity dzień jutro. Ma być chłodniej . To święto Maryjne jest jutro . 
Dopiero 3 października wolne tutaj mają.
14 sierpnia 2025 17:33 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

A nie pracowity dzień jutro. Ma być chłodniej . To święto Maryjne jest jutro . 
Dopiero 3 października wolne tutaj mają.

Dorotee najlepiej wpisz w google czy u was jest dzień wolny od pracy ,mnie wyszło że na Bawaria i kraju Darta jest święto bo przeważają katolicy . Moja pdp miałaby jechać do przedszkola ale nie pojedzie bo mają wolne hihi .Miałabym wolny dzień do 17,00 a tak niestety będziemy we dwie ha,ha.
14 sierpnia 2025 19:53 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Przyjemnej podróży :ferrari:

Dziękuję 
15 sierpnia 2025 06:48 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piątek  weekendu początek. 
Przed nami kolejny upalny dzień . Albo zimno, że kurtki trzeba ubierać albo upał , że nie da się wytrzymać. 
Dziś zrobię ostatni raz swoje pranie i spróbuje zapiąć już walizkę. 
Podejdę dziś do sklepu po kilka  rzeczy żeby jutro tylko dokupić to co muszę już mieć dla siebie. 
Na obiad zrobię delikatna zupę jarzynowa, czysta bez śmietany i na maselku bo za duży upał jest. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
15 sierpnia 2025 07:04 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie z domku.W poniedziałek wyjazd do Berlina. A czy zmienniczka zjechała z tamtej Stelli, to nie wiem, bo nie odbiera telefonu. Miłego świętowania życzę. 
15 sierpnia 2025 07:13 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dnia życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
15 sierpnia 2025 07:26 / 4 osobom podoba się ten post
Witam w piąteczek u nas ciutkę się ochłodziło. Na Bawarii mamy święto więc tylko robię konieczne pracę reszta może poczekać  .Spokojnego dnia wszystkim   .Teraz zmykam bo czas rozpocząć dzień