Nie,zmienniczki nie,jak ja mam wolne lub urlop to Babcia jest na wakacjach w Heimie;)Tu nie ma zmienniczki.Czyli tak czy siak Gwiazdka i Sylwester na sztelli u Ciebie?
Cosik zmontowac zawsze można:):):)Szef lubi gosci:)
A ja mam bardzo ważne dla mnie pytanie-przepraszam jeśli powtórzę, a gdzieś już było.
Czy można wyjechać przez agencję na dłuższy czas non-stop? Czytałam na tym forum o takich
osobach, co piszą, że są już gdzieś rok bez przerwy. A dziś jak rozmawiałam z pośrednikiem (nie agencją)
to mi powiedział, że 3 miesiące maks i musi być chociaż kilka dni przerwy, bo to odgórne przepisy prawne.
Na stronie pewnej agencji z kolei pisze, że maksymalny czas pracy be przerwy u nich to 2 lata. Ja bym właśnie
chciała na 2 lata wyjechać non-stop- wiem, że będzie ciężko, ale to przemyślałam. Czy to jest możliwe przez
agencję?
A ja mam bardzo ważne dla mnie pytanie-przepraszam jeśli powtórzę, a gdzieś już było.
Czy można wyjechać przez agencję na dłuższy czas non-stop? Czytałam na tym forum o takich
osobach, co piszą, że są już gdzieś rok bez przerwy. A dziś jak rozmawiałam z pośrednikiem (nie agencją)
to mi powiedział, że 3 miesiące maks i musi być chociaż kilka dni przerwy, bo to odgórne przepisy prawne.
Na stronie pewnej agencji z kolei pisze, że maksymalny czas pracy be przerwy u nich to 2 lata. Ja bym właśnie
chciała na 2 lata wyjechać non-stop- wiem, że będzie ciężko, ale to przemyślałam. Czy to jest możliwe przez
agencję?
WSTENGA, ORIM- dziękuję Wam za szybkie odpowiedzi:)To miłe:)
WSTENGA- a ty jesteś przez agencję na umowę zlecenie, tak? I dla agencji nie byłoby żadnych
przeszkód prawnych, żebyś została dłużej?
ORIM- czyli rozumiem, ze powyżej 3 miesięcy muszę się zameldować w DE?
Po mojemu to na razie nie ma co gdybać ,bo jak będzie, od NR to sie dopiero okaże w praniu.Byłam z agencji 4 mce -z tym myślę problemu nie ma i nie będzie wielkiego-Niemcy liczyć potrafią i nawet zwrot podróży nie co 6 -8 tyg nowej opiekunce, a co 6 mcy ,to im pasuje:) No i PDP tez się przyzwyczajają i zmian nie lubią.Jednak jak na pierwszy wyjazd to ja bym ostrożna była i pojechała na krócej-nie wiadomo przecież jak trafisz i jak zniesiesz psychicznie wyjazd.Są osoby co po takim 1-szym razie stwierdzają ,że to nie dla nich lub bardzo źle znoszą b.długie wyjazdy.Ale to się na własnej skórze trzeba przekonać czy Opiekunkowo to jest to co tygrysy lubią najbardziej:)
TAK WŁASNIE KASIA MA RACJIE tez tak radze daj sobie umowe na miesiac z mozliwoscia przedłuzenia. nigdy niewiesz gdzie trafisz i na jakich ludzi a tak odrazu wybiegasz ,ze chcesz pracowac 2lata niewiedzac nawet gdzie:)i z kim