Powitajki przy kawie 80

13 lutego 2026 19:56 / 3 osobom podoba się ten post
monicazali

Ja też już sporo lat w opiece i zgadzam się z tym, co piszecie. Kiedyś było więcej kontaktu z podopiecznymi, teraz często liczy się tylko komfort i formalności. Ważne, żeby omijać „pułapki” w umowach i wybierać mądrze miejsce pracy. Warto też rozmawiać z innymi opiekunkami, bo doświadczenie się przydaje i można uniknąć problemów.

Ogólnie rzecz biorąc tak, ale diabeł tkwi w szczegółach. Np. biorąc pod uwagę zapis o usługach marketingowych dla firmy plus opłata dajmy na to 50 eur od zwerbowanej sztuki- można być pewnym, że informacja będzie rzetelna? 
14 lutego 2026 05:59 / 2 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio.Mnie to się chyba demencja udziela.Wczoraj zapomniałam zmielić kawę i zonk,muszę czekać.Wszystkim miłego Dnia św.Walentego.
14 lutego 2026 07:00 / 3 osobom podoba się ten post
Witam się z wami i ja dzień doberek no ja kupuję kawę mieloną więc nie mam problemu już po kawce. Zaczynamy nowy dzionek dziś niestety ja muszę umyć podopieczną bo diakone przechodzą tylko w powszednie dni w weekendy toaletę wykonuje ja ale ogarnę to i dzień jak każdy inny zmieniają się tylko jadłospisy za oknem jeszcze ciemno wieje ale ptaszki już świergoczą myślę że przyjemnie dzisiaj będzie bo wreszcie nie pada Pozdrawiam dobroci dnia wszystkim
14 lutego 2026 07:34 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo. Dzien sw.Walentego cy ktoś dostanie buziaka od niego,chociaż wirtualnegoMiłego dzionka życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
14 lutego 2026 09:04 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w Dzień sw. Walentego. Wszystkim przesyłam buziaka wirtualnego
14 lutego 2026 09:58 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Walentynkom 🌹🌹🌹. Ten dzień od kilku lat traktowałam jak okazję do miłego spotkania z przyjaciółkami ,przy kawałku dobrego ciasta,pysznej kawie i lampce dobrego wina . Dzisiaj obejrzę sobie tylko fotki ze spotkania,tym razem beze mnie . Wszystkim życzę miłego,słodkiego dnia ♥️. 
Tutaj zaczęło mocniej wiać i od razu zrobiło się chłodniej,niebo szare,ma padać deszcz. Chce zdążyć przed nim z zakupami na jutrzejszy obiad a i zapas pieczywa zrobić .
Spokojnego dnia życzę 
14 lutego 2026 10:26 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Jestem w robocie ale dziś mam wolne.A co znowu nabroiłam ?

Nie moja sprawa jak  coś broisz, każdemu się zdarza .
Chciałam zobaczyć, czy zaczynasz od narzekania 
14 lutego 2026 10:35 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w zwykły dzień pracy .

Dopiero zaczynam się rozglądać i planować dzień .
Mrozu nie było, więc wybiorę się na rekonesans do miasta .
Ubolewam, że szal zakupowynie już mnie  nie rusza . Oprócz owoców niczego nie potrzebuje  .Rozglądam się za kwiatami cebulowymi może coś ciekawegi wypatrze . Ogród jeszcze w odstawce , lubię jednak coś nowego mieć pod ręką . 
Dobrego, spokojnego dnia . 
14 lutego 2026 10:48 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Ogólnie rzecz biorąc tak, ale diabeł tkwi w szczegółach. Np. biorąc pod uwagę zapis o usługach marketingowych dla firmy plus opłata dajmy na to 50 eur od zwerbowanej sztuki- można być pewnym, że informacja będzie rzetelna? 

Nie rozumiem np.tego , że za marne parę € można wyręczać  rekruterki i nabijać agencji kasę .Najczęściej dobro wraca i nie koniecznie " in plus " .. 
14 lutego 2026 13:40 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie moja sprawa jak  coś broisz, każdemu się zdarza .
Chciałam zobaczyć, czy zaczynasz od narzekania :-)

Oczywiście,że od narzekania.Nie byłabym sobą 
14 lutego 2026 15:52 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry w zwykły dzień pracy .

Dopiero zaczynam się rozglądać i planować dzień .
Mrozu nie było, więc wybiorę się na rekonesans do miasta .
Ubolewam, że szal zakupowynie już mnie  nie rusza . Oprócz owoców niczego nie potrzebuje  .Rozglądam się za kwiatami cebulowymi może coś ciekawegi wypatrze . Ogród jeszcze w odstawce , lubię jednak coś nowego mieć pod ręką . 
Dobrego, spokojnego dnia . 

Zakupy spożywcze zrobiłam rano, a teraz po obiedzie odpoczywam, piję Krwawą Mary i nie zamierzam ruszyć palcem w bucie. Tego mi było potrzeba po pracowitym tygodniu .

I dzień dobry wszystkim Walentynkom :) 
14 lutego 2026 15:53
Mleczko

Nie rozumiem np.tego , że za marne parę € można wyręczać  rekruterki i nabijać agencji kasę .Najczęściej dobro wraca i nie koniecznie " in plus " .. 

Wraca guzem na głowie, a wnioski pomimo to, często żadne. 
14 lutego 2026 15:55 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Oczywiście,że od narzekania.Nie byłabym sobą :-)

A nieszczęścia 13 sto piątkowe własnie przed Tobią poszły w siną dal....:)