Powitajki przy kawie 80

27 lutego 2026 09:33 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie trochę zawirowania w środę podopieczna pojechała do szpitala na szczęście wysokie ciśnienie to był fałszywy alarm ale tak i tak zostawili ją w szpitalu ma zapalenie pęcherza do poniedziałku będzie leżała jadę właśnie zaraz do niej w odwiedziny za oknem słoneczko świeci temperatury dzisiaj zapowiadają do 14 stopni prawdziwa wiosna wszystkim życzę miłego bezstresowego dnia pozdrawiam
27 lutego 2026 10:05 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w ten ostatni piątek lutego.U nas też pogoda wiosenna aż chce się żyć. Dziś było duszowanie seniora,przychodzi pflege. Teraz trochę odpoczynku i dalej obowiązki.Pralka już pierze, a ja piszę do was.Spokojnego piątku wszystkim i oby do przodu 
27 lutego 2026 19:57 / 3 osobom podoba się ten post
Piąteczek , piątunio. Wiosna pcha sie drzwiami i oknami - chyba nie jest jej za zimno :)
Dobry wieczór, jutro planuję spac do oporu, ale czy się uda? Nie wiem :)
28 lutego 2026 07:24 / 2 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
28 lutego 2026 07:24 / 2 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
28 lutego 2026 08:13 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry  w ostatni dzień lutego. 
My już po śniadaniu. Teraz prasa i Internet. Zaraz muszę zebrać śmiecie. Potem pflege przyjdzie i wnuczka najstarsza wpadnie. Zamówi obiad więc nie będę dziś nic szykować . 
Za oknem słońce ☀️ lekki mrozik leży na trawie i spiew ptaków. 🐦‍⬛🐦 
Dobrego dnia opiekunowo. 
28 lutego 2026 08:44 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w ostatni dzień lutego.Jutro już będziemy mieć marzeć dla mnie jest to b.ważny dzień ale nie mogę go świętować z bliskimi bo jestem tutaj.Dziś miałam pobudkę już przed 6,00.Słyczę jakieś krzyki,myślałam że to za oknem bo jest tam dom dla niepełnosprawnych i z autyzmem.Przewróciłam się na drugi bok i nadal słyszę wołanie hilfe,zerwałam się z łóżka i patrzę a to mój dziadek woła pomocy i leży na podłodze szybko nacisnęłam alarm na jego nadgarstku bo to alarm do córki,zięcia i jeszcze gdzieś .Podłożyłam mu poduszkę pod głowę i przykryłam kocem i czekam na pomoc .Córka mieszka na tym samym podwórku. Naciskam i naciskam bo nigdy tego nie robiłam i nie wiem jak to działa,nikt nie przychodzi,piszę SMS.Nikt nie przychodzi wkońcu zadzwoniłam do córki i wtedy szybko przylecieli. Myślałam że wezwą pogotowie ale oni tylko go podnieśli i posadzili na łóżki,zapytali czy wszystko dobrze i zostawili mnie z tym wszystkim.Postanowiłam już wstać z dziadkiem i wykonywać codzienne obowiązki.Wysyłam!
28 lutego 2026 08:53 / 2 osobom podoba się ten post
c.d. Na szczęście nic mnie nie było normalnie szedł o rolatorku.Śniadanie jedliśmy już o 7,00 i czekali na flege aby go umyli. Bałam się że coś mu się stało ale z niego twardzioch jak na jego wiek,ma powyżej 90-siątki.Uspokoiłam się bo widocznie miał tylko zachwianie równowagi.Tak zaczęłam dzisiejszy dzień choç na początku nie było mi do śmiechu.Pogoda jest dość ładna słońce wychodzi już zza chmur. Spokojnego dzionka wszystkim dla mnie to będzie długiii dzień.Papa obowiązki wzywają. 
28 lutego 2026 09:59 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,witam trochę później,przed śniadaniem nie zdążyłam. Dzień pracy zaczynam tutaj o 8-mej,ale przygotowanie  pdp do śniadania ,śniadanie ,sprzątanie po nim trwają najczęściej do 9:30. Przysnęło mi się dzisiaj do 7-ej,kawę kończyłam już na dole i pisać nie było czasu. Zaraz chyba pójdę do sklepu,coś się zachmurzyło,może zdążę przed deszczem. A poza tym,normalnie. Po zakupach zmienię seniorom pościel,trochę porządków i przygotowanie obiadu. Ostatnich kilka dni było niemal z letnimi temperaturami,nawet 25 st w południe a dzisiaj ponuro i tylko 13. Dobrze że w naszej pracy weekend czy zwykłe dni tygodnia,nie różnią się specjalnie od siebie. Przyjemnej,spokojnej soboty życzę i dużo słońca 
28 lutego 2026 13:26 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry - nie będę pisała książki ,bo jestem zmęczona podróżą .Dopiero wróciłam do domu . Napisze gdzieś gdzie byłam i co widziałam .Jedynie dodam, że to związane jest z zimowymi igrzyskami . 
Teraz w domu dochodzę do siebie 🥹 .
Dobrego słonecznego, wiosennego dnia życzę .
28 lutego 2026 13:52 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Może to poczekać kilka dni. Sprawa rusza za miesiąc mniej więcej- termin do dogadania. Wiesz, że Szwajcarzy się nie spieszą , dają sobie czas, bo zaradność, takt i kultura osobista pracownika ma u nich ogromne znaczenie. Co do podjęcia decyzji - pogadasz z nimi i zobaczysz . Na Silquai są już ławki, nawet cały dworzec zmontowali , ale jak sie zdecydujesz to lepiej i wygodniej pociągiem do Bazylei a potem do Thun. To tak na szybko - goni mnie głód na lunch, bo dziś pracuje z biura . Firma nas wyrywa z kapci na wiosnę i więcej będzie pracy hybrydowej w kierunku stacjonarnej , do czego wiele firm w tym nasza po pandemii wraca. Nie rzucę ich z tego powodu, bo już jestem duża, a plusów cały ogrom . 
Witam wszystkich, nie lajkuje, idę jeść w naszym wesołym towarzystwe ( obgadamy szefostwo) .
Miłej pracy dla was i zmykam bo zaraz kogoś zjem :) 

Raczej nie pojadę 😭a praktycznie na pewno . W domu awantura i nie ma zmiłuj . Dość, powiedziano mi bezpośrednio .

Cieszę się jednak, że mi zaproponowałas ,czuje się dowartościowania  to tak jakby agencja przyznała mi premie 
Gdybym jednak zatęskniła za Zurichem i za  Bahnhofstrasse to będę prosiła o pomoc . 
Jeszcze raz dziękuję  .♥️
28 lutego 2026 13:54 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Przyjemnej podróży i fajnego urlopu od codzienności :aniolki:
Nie rozkminiaj za długo,myślę że wpasowałabyś się super w tę ofertę od Tiny. Jedyne co mogłoby Cię później czekać,to więcej rozkminiania,na co kasę wydać :oczko:

Zbytnio nie rozkminiam , kupię sobie ratusz w moim mieście 
28 lutego 2026 14:04
Mleczko

Raczej nie pojadę 😭a praktycznie na pewno . W domu awantura i nie ma zmiłuj . Dość, powiedziano mi bezpośrednio .

Cieszę się jednak, że mi zaproponowałas ,czuje się dowartościowania :-) to tak jakby agencja przyznała mi premie :radosc:
Gdybym jednak zatęskniła za Zurichem i za  Bahnhofstrasse to będę prosiła o pomoc . 
Jeszcze raz dziękuję  .♥️

Nie ma sprawy - zastąpisz może koleżankę, która swego czasu pracowała w tej samej miescowości co ja. Może już wyjechac, bo uładziła swoje sprawy, realia szwajcarskie zna , no i solidna firma. Pisalam o niej na forum. Miała podpiecznego, seniora na chodzie, jeszcxe autem jeżdził. Ucieszyła się na możliwość wyjazdu. Rozpytałam w międzyczasie za twoimi plecami :)