Powitajki przy kawie 80

23 lutego 2026 08:04 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam się z wami lubię poniedziałki tak jak Gusia napisała więcej się ruszamy aczkolwiek  u mnie jest taki charakter pracy że nawet w niedzielę były dwa prania mam nadzieję że już dzisiaj nie będzie padać więc pauzę wykorzystam na spacer i tyle w temacie obiad pauza i do przodu wszystkie miłego dzionka dbajcie o siebie koszmarna ta pogoda ja w przeciwieństwie do Maludy wolę mróz .Pozdrawiam
23 lutego 2026 08:10 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  w nowym tygodniu, ostatnim tygodniu lutego. 😱
My już po śniadaniu . Seniorka jak co dzień czyta gazety i czekamy na pflege. 
Ja też czytam info o przy otwartym oknie siedzę. Lało ☔ całą noc teraz słońce ☀️ próbuje się wydostać zza chmur. Jest względnie ciepło. Zaraz swoje pranie wstawiam a potem moje piętro muszę 

Dziś wspominam Luke bo to pierwsza rocznica śmierci 😥🖤. 

Dobrego dnia i całego tygodnia opiekunowo. 

23 lutego 2026 09:31 / 4 osobom podoba się ten post
Wcięło mi posta to napiszę tylko dzień dobry i miłego spokojnego dzionka. Obowiązki wzywają.
23 lutego 2026 11:20 / 3 osobom podoba się ten post
Witam ponownie my już po krótkim spacerku i głowy yrochę się przewietrzyły teraz jemy drugie śniadanie
23 lutego 2026 13:01 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Tina nie jestemaź tak poważna .Może piszę z dystansem bo nie wiem jak kto odbierze moje wypowiedzi ,lepiej nikogo nie urażać .Kapcie to moja historia wi3c mogę się śmiać do woli choć na początku wolałam się upewnić,czy czasami się nie rozlecą.Teraz dziwię się poprzedniczce że ona ich nie prała tylko suszyła i mnie też tak kazała robić:lol1:. Jednak po kilkunastu suszarniach nie pachniały zbyt ładnie i chciałam coś z tym zrobić.Przecież nie będę ręcznie prać,ja nie pralnia chemiczna:smiech2: Po waszych podpowiedziach zaryzykowałam i teraz są jak nowe ze sklepu.:hihi:

Jak to mówią - jeszcze się taki, nie narodził , który by wszystkim dogodził. Wielu ludzi rozumie przekaz bardzo subiektywnie z im tylko znanych powodów . Nic nie poradzisz, ważne, że wesoła kobitka jesteś, co już dawno wpadło mi w oko :)
I dziń dybry wszystkim :) 

23 lutego 2026 15:39 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunowo w nowym tygodniu miłego popołudnia wszystkim 
24 lutego 2026 07:01 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień doberek A co to jeszcze wszyscy śpią? Za oknem piękny świergot ptaków godzina tylko i wyłącznie dla mnie przy kawce bezcenna teraz zaczynamy nowy dzionek śniadanie robię dla podopiecznej dzisiaj szybki obiad bo spaghetti i aby do pauzy w końcu przestało padać ciepło ponad 10 stopni już czuć wiosne z czego się bardzo cieszę wszystkim miłej bezstresowej pracy Pozdrawiam
24 lutego 2026 07:03 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry a zarazem dowidzenia.Kawa wypita,tylko domknąć walizkę i schować pościel.Wszystkim dziękuję za miłe życzenia powrotu i urlopu.Trzymajcie się,niedługo wiosna 
24 lutego 2026 07:19 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie  opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
24 lutego 2026 08:17 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  
Za oknem oberwanie chmury ☔☔☔☔. Całą noc i wiało i lało . Teraz tylko leje. Ciepło jest nawet bo  9 stopni Celsjusza. My już po śniadaniu. Seniorka czeka na pflege . Dziś też muszą podzielić leki. 
Raczej dziś będę w domu bo nie ma szans na bezdeszczowe chwile. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
24 lutego 2026 10:07 / 2 osobom podoba się ten post
Siedzę i czekam na busa.Rodzina ma problem,bo kolejna zmienniczka odmówiła przyjazdu.Zmienili agencję,ale nie wied,ą,czy do piątku znajdą.Ja życzę powodzenia,bo tu potrzena powerFrau i nie dająca sobie w kaszę dmuchać.
24 lutego 2026 10:30 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,trochę później niż zwykle. Senior miał na 9-tą termin,pobranie krwi i zastrzyk,taki co bierze raz na kwartał. Musiałam go wyprawić,zjadłam z seniorką śniadanie a teraz czekam na seniora. Zaczynam się powoli denerwować,bo trochę długo Jego nie ma . Jak wróci to szybko przygotuję śniadanie dla Niego i pójdę na zakupy. Obiad zrobię dzisiaj godzinkę później,na 14-tą,bo jak pdp zje śniadanie ok 11-tej,to nie zgłodnieje przez dwie godziny . Nie lubię tak siedzieć i czekać ,do sklepu wyjsc nie mogę ,wstawiłam małe pranie,wyprasowałam to,co do prasowania było i siedzę . 
Cieplo,+10 st na termometrze,nie ma wiatru,który podobnie jak u Dusi,porządnie wiał wczoraj późnym wieczorem. Tylko mży cały czas ale od jutra ma świecić słońce. Mam nadzieję ,że na dłużej z nami zostanie.
Przyjemnego dnia wszystkim życzę,a Maludzie raz jeszcze bezpiecznej podróży do domu
24 lutego 2026 10:32
Maluda

Siedzę i czekam na busa.Rodzina ma problem,bo kolejna zmienniczka odmówiła przyjazdu.Zmienili agencję,ale nie wied,ą,czy do piątku znajdą.Ja życzę powodzenia,bo tu potrzena powerFrau i nie dająca sobie w kaszę dmuchać.

Co cię to obchodzi kto i czy w ogóle przyjedzie
 Gdy byłam na zleceniu od 18 października do 15 grudnia synek mądry też zmienił agencje jeszcze mnie cham poprustu cham skrócił o tydzień pobyt. Każdy tam się po mnie zmieniał po 3-4 tygodnie max bo z Alzhaimerem nikt nie mogł wytrzymać. Teraz do nmie pisał czy ja bym nie przyjechała. Ja mu grzecznie, że nie bo jak mnie kasą była potrzebna żeby zarobić sobie to mi podziękowałes i nie patrzyłeś na to. I skończyłam dyskusje. 
Ktoś za ciebie przyjedzie( może?) i znowu po kilku dniach ucieknie albo i szybciej. Do uja z takimi rodzinami i zleceniami. 
24 lutego 2026 11:30 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w południe właśnie wróciliśmy że spacerku  Uff umęczyłam się bo pdp ok 75kg.waży a ja mała drobna to trochę wysiłku miałam Senior cieszył się bardzo że trochę ujży świata a nie tylko ten dom,ja zresztą też.Trafiliśmy moment że nie padało ale już pod koniec zaczęło mrzyć. Szybko wię uciekaliśmy do domu. Teraz on układa puzle to mam chwilę oddechu.Popołudniu jak nie będzie deszcze też może się przewietrzymy hihi. Zmykam do obowiązków a wam życzę spokojnego popołudnia 
24 lutego 2026 15:59 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry opiekunowo miłego popołudnia wszystkim