Powitajki przy kawie 80

03 marca 2026 17:59 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry pogoda piękna a ja zarobiona jestem .
Muszę jeszcze po mleko jechać,jadem sklep w mieście który ma mleko od krowy .W dodatku w szklanej flaszce .Reszta mleka w handlu to od  biedronki :lol3:
Korzystam z pogody i zasuwam .
Dobrego dnia .
Ps. Tina pewnie leży w kolorowych prymulkach i patrzy w błękitne niebo.

Dopiero w weekend mogę tak jak Dyzio Marzyciel  Teraz jakbym się uparła to w porze lunchu w oleandry odok podbiurowych kafejek mogę się położyć, ale sie boje , że podrapana wyjdę :) 

Dzień dobry wszystkim, niedawno wróciłam po pracy do domu, położę się na chwilę jednak :)))
03 marca 2026 18:02 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Mleczko dziękuję za wsparcie,smaruję maścią Voltaren i trochę jakby lepiej było ale jeszcze parę dni muszę odczekać aby przy pchaniu wózka nie nadwyrężyć .Też wolałabym chodzić na spacery lecz muszę się wstrzymać.:bezradny:

Oszczędzaj, smaruj Voltarenem, a zwłaszcza na noc na bogato, owiń folią spożywczą i załóż skarpetę. Na dzien bandażuj staw skokowy , aby go ustabilizować, przecież nie leżysz. Trochę to u Ciebie trwa po urazie, musisz być ostrożna, bo możesz mieć pózniej problemy ze stawem skokowym. 
03 marca 2026 19:39 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Oszczędzaj, smaruj Voltarenem, a zwłaszcza na noc na bogato, owiń folią spożywczą i załóż skarpetę. Na dzien bandażuj staw skokowy , aby go ustabilizować, przecież nie leżysz. Trochę to u Ciebie trwa po urazie, musisz być ostrożna, bo możesz mieć pózniej problemy ze stawem skokowym. 

Dziękuję Tina właśnie ok.18,00 był u mnie lekarz chyba od dziadka. Córka musiała go wezwać .Sprawdził stopę i okolice kostki i pooklejał grubym plastrem.Usztywnił ją. Powiedział że przez dwa 3 dni tak mam chodzić. Na spacery mogę chodzić  chyba że go źle zrozumiałam. 
03 marca 2026 20:29
nincia

Dziękuję Tina właśnie ok.18,00 był u mnie lekarz chyba od dziadka. Córka musiała go wezwać .Sprawdził stopę i okolice kostki i pooklejał grubym plastrem.Usztywnił ją. Powiedział że przez dwa 3 dni tak mam chodzić. Na spacery mogę chodzić  chyba że go źle zrozumiałam. 

Super👍. Cieszę się ,że jesteś zaopiekowana
03 marca 2026 21:32
nincia

Lepiej być ostrożnym. W takich razach lepiej zbytnio nie obciązac stopy, a nawet polegiwać sobie z nóżką do góry ile się da.  Spacery ok, ale nawet samej nie za długo, a Ty pchasz wózek z podopieczną , to dochodzi do większych obciążeń. Podopiecznej nic się nie stanie jak będziecie robic krótsze dystanse, a nawet zrób przerwę dzien czy dwa, jak wczesniej zapowiedziałaś.