Powitajki przy kawie 80

03 marca 2026 17:59 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry pogoda piękna a ja zarobiona jestem .
Muszę jeszcze po mleko jechać,jadem sklep w mieście który ma mleko od krowy .W dodatku w szklanej flaszce .Reszta mleka w handlu to od  biedronki :lol3:
Korzystam z pogody i zasuwam .
Dobrego dnia .
Ps. Tina pewnie leży w kolorowych prymulkach i patrzy w błękitne niebo.

Dopiero w weekend mogę tak jak Dyzio Marzyciel  Teraz jakbym się uparła to w porze lunchu w oleandry odok podbiurowych kafejek mogę się położyć, ale sie boje , że podrapana wyjdę :) 

Dzień dobry wszystkim, niedawno wróciłam po pracy do domu, położę się na chwilę jednak :)))
03 marca 2026 18:02 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Mleczko dziękuję za wsparcie,smaruję maścią Voltaren i trochę jakby lepiej było ale jeszcze parę dni muszę odczekać aby przy pchaniu wózka nie nadwyrężyć .Też wolałabym chodzić na spacery lecz muszę się wstrzymać.:bezradny:

Oszczędzaj, smaruj Voltarenem, a zwłaszcza na noc na bogato, owiń folią spożywczą i załóż skarpetę. Na dzien bandażuj staw skokowy , aby go ustabilizować, przecież nie leżysz. Trochę to u Ciebie trwa po urazie, musisz być ostrożna, bo możesz mieć pózniej problemy ze stawem skokowym. 
03 marca 2026 19:39 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Oszczędzaj, smaruj Voltarenem, a zwłaszcza na noc na bogato, owiń folią spożywczą i załóż skarpetę. Na dzien bandażuj staw skokowy , aby go ustabilizować, przecież nie leżysz. Trochę to u Ciebie trwa po urazie, musisz być ostrożna, bo możesz mieć pózniej problemy ze stawem skokowym. 

Dziękuję Tina właśnie ok.18,00 był u mnie lekarz chyba od dziadka. Córka musiała go wezwać .Sprawdził stopę i okolice kostki i pooklejał grubym plastrem.Usztywnił ją. Powiedział że przez dwa 3 dni tak mam chodzić. Na spacery mogę chodzić  chyba że go źle zrozumiałam. 
03 marca 2026 20:29 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Dziękuję Tina właśnie ok.18,00 był u mnie lekarz chyba od dziadka. Córka musiała go wezwać .Sprawdził stopę i okolice kostki i pooklejał grubym plastrem.Usztywnił ją. Powiedział że przez dwa 3 dni tak mam chodzić. Na spacery mogę chodzić  chyba że go źle zrozumiałam. 

Super👍. Cieszę się ,że jesteś zaopiekowana
03 marca 2026 21:32 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Lepiej być ostrożnym. W takich razach lepiej zbytnio nie obciązac stopy, a nawet polegiwać sobie z nóżką do góry ile się da.  Spacery ok, ale nawet samej nie za długo, a Ty pchasz wózek z podopieczną , to dochodzi do większych obciążeń. Podopiecznej nic się nie stanie jak będziecie robic krótsze dystanse, a nawet zrób przerwę dzien czy dwa, jak wczesniej zapowiedziałaś. 
04 marca 2026 05:53 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień doberek witam się z wami w moim ulubionym dniu dziś podopieczna idzie do przedszkola po drugie zawsze tak jest że Środa minie tydzień zginie poranny rytuał przy kawce zaczynam za oknem świergot ptaków ale rzeźkie powietrze chłodne noce. idziemy  dziś na kawkę i lody z koleżanką która tu pracuje a później ja zrobię jakiś długi spacerek do  16:00 wam życzę miłego bezstresowego dnia pozdrawiam
04 marca 2026 06:26 / 2 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
04 marca 2026 06:45 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry,widzę że są tu ranne ptaszki,które wstają razem ze świergotem innych ptaszków . Ja dzisiaj też wcześniej zasiadłam przy pierwszej kawce. Wcześniej zaczynam obowiązki bo już na 9-tą senior ma termin u urologa i będę Jemu w tej wizycie towarzyszyła. Liczę na to,że uda nam się zostawić seniorkę już przy stole ze śniadaniem. Wszystkim życzę pięknego,spokojnego dnia 
04 marca 2026 08:10 / 1 osobie podoba się ten post
Witam  po śniadaniu ..środa minie tydzień zginie. Za oknem słońce ☀️ już świeci i świergot ptakow. 🐦🐦‍⬛
Teraz czas na wiadomość i czekamy na pflege. Dziś duszowanie seniorki. Jutro pranie wstawię i ogarnę trochę dom. Obiad mam z wczoraj więc nie gotuje. Na pauzie do sklepu sobie pójdę po moje  priv kosmetyki bo mi nie starczy do wyjazdu. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
04 marca 2026 09:52 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry trochę wcześniej niż zawsze.Miałam jechać na zakupy z wnuczką pdp a tu się okazuje że dziś córka robi zakupy sama ja mam tylko podać co kupić.Nie byłam NATO przygotowana i miałam listę po polsku a poza tym to jak sama jestem w sklepie to patrzę na regały i wiem co kupić.Napisała sobie listę po niemiecku i pojechała 🚗.Zobaczymy czy wszystko kupi pSpokojnego dnia wszystkim i dużo słoneczka☀️
04 marca 2026 09:57 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Super👍. Cieszę się ,że jesteś zaopiekowana:aniolki:

Gusia jestem zaopiekowania rodzina jest fajna i muszę powiedzieć źe nie spodziewałam się że extra do mojej nogi przyjdzie do domu lekarz Miło z ich strony  Jednak jeszcze poczekam że 3 dni że spacerami bo jednach pchanie wózka z pdp to mimo wszystko jest wysiłek.Facet waźy ok 74 kg. a ja jestem niska.
04 marca 2026 18:01
tina 100%

Dopiero w weekend mogę tak jak Dyzio Marzyciel :-) Teraz jakbym się uparła to w porze lunchu w oleandry odok podbiurowych kafejek mogę się położyć, ale sie boje , że podrapana wyjdę :) 

Dzień dobry wszystkim, niedawno wróciłam po pracy do domu, położę się na chwilę jednak :)))

Oleander to trująca roślina , uważaj, szkoda zdrowia .. 
A jaki kolor kwiatów ?
04 marca 2026 18:12 / 1 osobie podoba się ten post
Zakupy zrobiłam - -.jutro jadę na parę dni będziemy robić kiełbaski a potem będziemy wędzić .
Może wreszcie zjem jak sama zrobię bez ulepszaczy  .
Będzie ( mam nadzieję) pyvhotka z trzech rodzajów mięs 
Wołowina , wieprzowina i dzik..Kupiłam dzisiaj sporo czosnku do białej majeranek. Wrócę chyba w sobotę wieczorem albo w niedzielę . Coś kiepsko z paliwem.,ale to tylko że słyszenia ,auto mam zatankowane pod korek wystarczy mi na pokonanie odległości i powrót do domu 

Życzę Wam dobrych dni po trzymajcie się zdrowo 

04 marca 2026 18:45 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

A szkoda,że książki nie napiszesz. Masz na pewno ciekawe rzeczy do opowiedzenia,z ciekawością bym do niej zajrzała :-)

Ja nie Orzeszkowa nie mam pomyslu 
Audiobooka to bym nagrała , bo gadać to ja lubię . 
04 marca 2026 20:12
Mleczko

Ja nie Orzeszkowa nie mam pomyslu 
Audiobooka to bym nagrała , bo gadać to ja lubię . :-):-)

Nagrywaj i lepiej jeśli nie będzie to w stylu Orzeszkowej