Powitajki przy kawie 80

05 marca 2026 06:13 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień doberek witam się z wami w tym nowym dniu dziś wielkich planów nie mam jak zwykle codzienne pranie obiad pauza z podopiecznym może posiedzę na tarasie jeśli będzie taka piękna pogoda jak wczoraj i do przodu już myślami jestem w domu zaraz z marszu w sobotę fryzjer zamówiony i praktycznie dwa tygodnie od mojego powrotu i już święta ale bez spiny zdecydowanie mniej rok pracy jest niż na Boże Narodzenie wszystkim życzę miłego dzionka spokojnej pracy Pozdrawiam
05 marca 2026 06:56 / 2 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
05 marca 2026 07:23 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bardzo w czwartkowy poranek. Och jak przyjemnie,kiedy budzisz się i słyszysz radosny śpiew ptaków za oknem. Ostatnie dni mam tutaj niemal lato,temperatury powyżej 20st. A oprócz pogody to dni też gorące od terminów i towarzyszenia seniorom w wizytach u lekarzy. Cóż,tak mi się trafiło,że i w przyszłym,ostatnim tygodniu mojej pracy,aż dwie wizyty z seniorką ,na szczęście w miejscowych przychodniach i w czwartek kolejny wyjazd do Rodenkirchen z seniorem. Nie ma czasu na nudę,czas leci szybko albo bardzo szybko. Dzisiaj bardziej na luzie,będzie czas na małe porządki . Każdą wolną popołudniową chwilę mam wydreptaną,wyspacerowaną na świeżym powietrzu. Kiedy wracam ok 18-tej do domu,to jestem przyjemnie zmęczona i dotleniona. Gdyby kogoś interesowało,to w Deichmannie mają 20% rabatu na wszystkie Skechersy,nawet już te przecenione. Wzbogaciłam się o nową ,śliczną i wygodną parę ,tym razem granatowe bo takich jeszcze nie miałam .
Przyjemnego,pogodnego czwartku życzę 
05 marca 2026 08:22 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Już po śniadaniu. Za oknem słońce ☀️ i śpiew ptaków 🐦 i lekki mróz na trawie.
Teraz prasa i wiadomości z internetu. Czekamy na pflege. 
Zaraz trzeba się zabrać za obiad i trochę  i tak dzień zleci. 
Na pauzie może spacer.? 
Dobrego dnia opiekunowo. 
05 marca 2026 10:20 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w czwartek.Na dworzesłoneczko wychodzi nieśmiało zza chmur ale jest chłodno. Gotuję już obiad bo przestawiłam seniora że obiad na 11-11,30 a nie jak było o 18,00 .Nic na to nie mówi więc chyba nie ma różnicy a dla mnie jest lepiej bo popołudniu trochę więcej czasu.Noga moja dochodzi do formy i może już w sobotę lub niedzielę jak będzie ładnie pojedziemy na spacerek  i zobaczę czy już stopa wydobrzała.Jednak miałam odpocząć nie nadwyrę żać tej nogi a ja źle zrozumiałam bo córka klepała jak najęta a ja potrzebuję się skupić rozmawiając z lekarzem  Spokojnego dzionka wszystkim 
05 marca 2026 11:32 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Oleander to trująca roślina , uważaj, szkoda zdrowia .. 
A jaki kolor kwiatów ?

Nie kwitną jeszcze, a mają kolor biały do amarantowego .

To był żarcik :) Desperatów tu nie widzialam, którzy by się w podbiurowe oleandry kłaść chcieli :) Praca spoko , idealna dla tych , którzy lubią się uczyc i nie ślizgać powierzchownie po zagadnieniach - dynamicznie, moje klimaty i wynagrodzenie za wysiłek bardzo adekwatne. Nie mogę narzekać :) 

I szybkie dzień dobry wszystkim, nie zatrzymam się , lecę coś przekąsić i szybko skoczyć do PKZ łomen po wyjściowy ciuszek. Zobacze co w oko wpadnie. 
06 marca 2026 06:05 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień doberek witam w kolejnym dniu oby okazał się spokojny i bezstresowy dziękuję koleżance Gusi za info odnośnie butów pojadę dzisiaj może coś też upatrzę i kupię a tak dzień jak każdy inny pranie w sprzątanie obiad spacer kolacja lubię takie uporządkowane spokojny dni czas i tak szybko leci bardzo szybko za dwa tygodnie już będę na walizkach już tak przyzwyczaiłam się do wstawania o 6:00 że się budzę bez zegarka nie wiem czy wy też tak macie ale mnie to przyjemne ciepło wręcz osłabia czuję się po całym dniu jak bym tone węgla przerzuciła być może wiosenne przesilenie  mnie dopadło ale nic to nie ma co narzekać wszystkim życzę miłego bezstresowego dnia pozdrawiam
06 marca 2026 07:07 / 2 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dnia życzę  wszystkim  spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
06 marca 2026 07:40 / 1 osobie podoba się ten post
Szybkie dzień dobry ,jeszcze dopić kawkę i do pracy. Dzisiaj seniorzy jadą do fryzjera,na szczęście nie potrzebują mojej asysty,pod ich nieobecność zdążę parter posprzątać. A tak,jak napisała TaAnna,dzień podobny do dnia. Pogoda nadal piękna,słonecznie i ciepło . TaAnna,życzę udanego polowania na jakieś fajne buciki. Wszystkim życzę pogodnego,spokojnego piątku 
06 marca 2026 07:44 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piąteczek .Pogoda w tej chwili 1,-1 to nie tak ciepło ale będzie cieplej ok południa.Dzień jak codzień. Obowiązki swoje trzeba wykonać. Obiad mam od wczoraj bo rosół tylko jakiś deser do tego może naleśniki?. Spokojnego dnia wszystkim bo mój pdp wstał już o 6,50  . Kończy już śniadanie a dla mnie to za wcześnie.Później sobie naszykuję ,teraz będziemy czekać na flege bbo dziś go duszują więc nawet go nie ubierałam tylko szlafrok.
06 marca 2026 08:21 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry w piątek  weekendu początek. 
Za oknem śpiew ptaków 🐦 i słońce ☀️ już też świeci. 
Czekamy na pflege. Zaraz muszę swoje pranie   wstawić , później obiad i pauza. Po południu zawsze szybciej leci. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
06 marca 2026 12:15 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunowo w piątek weekendu początek miłego i spokojnego dnia wszystkim 
06 marca 2026 20:00 / 2 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór. Dziś rano jadąc do pracy zatrzymałam się przy Volgu po jakiegoś croissanta , a tu jeszcze ochrona stoi i patrzy czy ludzie dobrze parkują  Co roku na ten widok, zwłaszcza z samego rana , ludziom cisnienie skacze i tak jest do piewszego dnia wiosny, gdyż taki tu zwyczaj. 

My na weekend wyjeżdżamy, a wam życzę aby  był cieplutki i spokojny :)
06 marca 2026 20:04 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Dzień dobry w piąteczek .Pogoda w tej chwili 1,-1 to nie tak ciepło ale będzie cieplej ok południa.Dzień jak codzień. Obowiązki swoje trzeba wykonać. Obiad mam od wczoraj bo rosół tylko jakiś deser do tego może naleśniki?. Spokojnego dnia wszystkim bo mój pdp wstał już o 6,50 :lol1: . Kończy już śniadanie a dla mnie to za wcześnie.Później sobie naszykuję ,teraz będziemy czekać na flege bbo dziś go duszują więc nawet go nie ubierałam tylko szlafrok.

Kiedyś w DE byłam w takim miejscu, gdzie Pflegedienst przychodził około 7 rano, bo blisko stacjonowali , opiekowałam się kobietą cierpiacą na chorobę Alzheimera , mąż jej pomagał, zawsze rano robił śniadanie i nie dał sobie odebrać tego obowiązku :))))