Powitajki przy kawie 81

30 września 2026 11:10 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ☕ 🥐 ☕ 
Dzisiaj zakupy w Bilker Arcaden i kaffka z Asia ☕ 
30 września 2026 12:18 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry piękny dzień, słoneczko i spokojnie .Jeszcze nie ma jesieni ,nie czuje gorzkiego zapachu w powietrzu . Zielono i tylko gdzie nie gdzie żółty liść . 
Oprócz ponad 100 letniej wierzby polskiej mamy jeszcze ogromną lipę , Roboty co roku po kokardki . 
Nie narzekam ,lubię popracować fizycznie a potem odpocząć .

Dobrego dnia 
30 września 2026 12:32 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry w słoneczny,sobotni poranek. Słońce już wysoko ale jeszcze rześko. Jednak kawa na balkonie o 7:30 smakowała pysznie. Malgosz,ja też mam syna pdp na stanie :-). Mieszka co prawda we własnym domu ale na wspólnej działce. Wystarczy że przejdzie przez taras i już jest u nas. Stołuje się też z nami,gotuję więc dla trzech osób. Jest też codziennie przez większość dnia,pracuje jednak na piętrze w biurze. Mnie to nie przeszkadza,nic się nie zmieniło,wcześniej,kiedy żył senior,też były trzy osoby przy stole . Teraz syn zajął Jego miejsce i w biurze,i w jadalni. Nikt nie ma z tym problemu.
Wszystkim życzę przyjemnej,słonecznej soboty:najlepszego3:

Ja to nawet lubię wieksza ilość osób przy stole 
Jakoś  smaczniej się je , i smaczniej się gotuje . W małej ilości nie uzyska się tak dobrego smaku .

01 października 2026 07:27 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja to nawet lubię wieksza ilość osób przy stole 
Jakoś  smaczniej się je , i smaczniej się gotuje . W małej ilości nie uzyska się tak dobrego smaku .

Ja też tak lubię. Jak gotuję tylko dla dwóch osób ,to zawsze za dużo . Coś zostaje,zazwyczaj tyle,że nie nie wiadomo co z tym zrobić. Za dużo żeby wyrzucić,za mało na drugi raz . Czasami dojadam na kolację. No i przy stole zawsze spokojnie można porozmawiać,bez pośpiechu . A ogólnie lubię gotować dla kogoś .
I dzień dobry wszystkim. Wczoraj dzień był parny,noc też ,co wróżyło i przyniosło deszcz. Pierwszy od połowy września,odkąd tutaj jestem. Nadal ciepło a powietrze czyste . Dzisiaj wcześniej zaczynam dzień,o 9 -tej ktoś ma przyjść,jakiś prawnik czy cóś,obaj synowie i seniorka mają być obecni przy rozmowie. To mam wyzwanie,o ósmej muszę zacząć budzić seniorkę. Słyszałam,że niedawno była w toalecie ,pewnie od razu zasnęła,nie będzie to więc takie proste
Pogodnego,spokojnego czwartku życzę 
01 października 2026 07:31 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 październik przywitał nas deszczem. Dzisiaj pranie, sprzątanie i powoli sie pakujemy bo w sobotę raniutko raniutko wyruszamy 

01 października 2026 12:53 / 3 osobom podoba się ten post
Zapomniałam się przywitać  dzień dobry Opiekunkowo ☕🥐🌻
02 października 2026 07:23 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 i mamy ostatni piatek tutaj, niestety sprzątanie zostalo na dzisiaj, bo wczoraj seniorka przespała dosłownie cały dzień i nie chciałam włączać odkurzacza 😉
Miłego piątku 

02 października 2026 07:51 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,pierwszy chłodniejszy poranek od połowy września. Kawa wypita w pokoju przy otwartych drzwiach na balkon,bo krzesła mokre i skarpetki też trzeba było założyć,a najbardziej lubię chodzić na bosaka . Muszę dobrze zaplanować i zrobić zakupy,żebyśmy mieli co jeść do poniedziałkowego śniadania. Wybiorę się na nie wcześniej,bo później będą pewnie kolejki,jak to przed wolnym dniem bywa,atu jeszcze dzień świąteczny przed nami.Właściwie nie przed nami opiekunkami,bo pracować trzeba też i w dni świąteczne. Chyba zmienię seniorce pościel,poszukam jeszcze jakiejś roboty,żeby czas szybciej mijał. Wczoraj późno wieczorem zaczęłam oglądać Lalkę na Netflixie,wciągnęła mnie,podoba mi się. Podeszłam jednak zdroworozsądkowo,nie zarwałam nocy,obejrzałam tylko dwa odcinki. Dzisiaj będzie dalsze oglądanie.
A teraz dię zbieram,schodzę piętro niżej i zaczynam działać w opiekunowie. Przyjemnego piątku życzę
02 października 2026 09:51 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ,planuje dzisiejszy dzień i wychodzi, że pojadę na rekonesans do miasta .Jakaś kawka z dziewczynami  albo spacer po parku ? Za bardzo mi się nudzić , jeśli mam czas to dziergam . 
Pogoda i nas typowa na ten czas .Tylko słońce rano przysypia . jestem  pierwsza . 
Dobrego dnia .
02 października 2026 10:07 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Ja też tak lubię. Jak gotuję tylko dla dwóch osób ,to zawsze za dużo . Coś zostaje,zazwyczaj tyle,że nie nie wiadomo co z tym zrobić. Za dużo żeby wyrzucić,za mało na drugi raz . Czasami dojadam na kolację. No i przy stole zawsze spokojnie można porozmawiać,bez pośpiechu . A ogólnie lubię gotować dla kogoś :-).
I dzień dobry wszystkim. Wczoraj dzień był parny,noc też ,co wróżyło i przyniosło deszcz. Pierwszy od połowy września,odkąd tutaj jestem. Nadal ciepło a powietrze czyste . Dzisiaj wcześniej zaczynam dzień,o 9 -tej ktoś ma przyjść,jakiś prawnik czy cóś,obaj synowie i seniorka mają być obecni przy rozmowie. To mam wyzwanie,o ósmej muszę zacząć budzić seniorkę. Słyszałam,że niedawno była w toalecie ,pewnie od razu zasnęła,nie będzie to więc takie proste:-)
Pogodnego,spokojnego czwartku życzę :najlepszego3:

Wszystko podobnie tylko inne poranne wstawanie . Zawsze wstaje wcześniej czy to w domu czy w robocie . 
W robocie chec sprawdzenie co w łóżku i podopiecznej brała  górę nad  leniwym łezakowaniem 
.W domu chodzę na palcach jeśli muszę a najczęściej wybywsm z domu  .
Wieczorem żaden towarzysz że mnie 
Idę do łóżka a po paru minutach żaden program w TV ,żadne wieczorne rozmowy nie  sa w stanie utrzymać mnie w gotowości . 
 Śpię po , 8-9 h i podsypiam z godzinke/  półtora po południu . 
02 października 2026 11:48 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ☕ 🥐 🌻 
Dzisiaj w planach Ren , lody i spacer 🌻
02 października 2026 12:46 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,pierwszy chłodniejszy poranek od połowy września. Kawa wypita w pokoju przy otwartych drzwiach na balkon,bo krzesła mokre i skarpetki też trzeba było założyć,a najbardziej lubię chodzić na bosaka :-). Muszę dobrze zaplanować i zrobić zakupy,żebyśmy mieli co jeść do poniedziałkowego śniadania. Wybiorę się na nie wcześniej,bo później będą pewnie kolejki,jak to przed wolnym dniem bywa,atu jeszcze dzień świąteczny przed nami.Właściwie nie przed nami opiekunkami,bo pracować trzeba też i w dni świąteczne. Chyba zmienię seniorce pościel,poszukam jeszcze jakiejś roboty,żeby czas szybciej mijał. Wczoraj późno wieczorem zaczęłam oglądać Lalkę na Netflixie,wciągnęła mnie,podoba mi się. Podeszłam jednak zdroworozsądkowo,nie zarwałam nocy,obejrzałam tylko dwa odcinki. Dzisiaj będzie dalsze oglądanie.
A teraz dię zbieram,schodzę piętro niżej i zaczynam działać w opiekunowie. Przyjemnego piątku życzę:angel3:

Też zaczęłam ogladac Lalkę 
03 października 2026 12:39 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ☕ 🥐 ☕ 🌻 
Na leniuy dzisiaj , ciasto upieczone , marmurek. Teraz albo spacer albo spanko 
03 października 2026 16:25 / 2 osobom podoba się ten post
Dzięń dobry spokojnym,pogodnym popołudniem. Leniwie dzisiaj. Jesteśmy z pdp tylko we dwie ,nikogo na obiedzie,żadnych bezuchów. Oglądamy telewizję,tzn pdp swoją a ja na tablecie,ze słuchawką w jednym uchu,swoją . Polską oczywiście,bo w niemieckiej aktualnie nic ciekawego nie ma. Za to chyba dzisiaj wieczorem mecz,Niemcy -Grecja. Na szczęście dla mnie,seniorka też jest fanką piłki nożnej .
Zaraz pójdziemy na mały spacerek i do kolacji dalsze leniuchowanie. Jak syn wróci z motocyklowej eskapady,obiecał że przyjdzie do mamy,to ja pójdę sobie sama,na szybszy i dłuższy spacer.
Przyjemnego popołudnia jeszcze wszystkim życzę 
03 października 2026 17:52 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzięń dobry spokojnym,pogodnym popołudniem. Leniwie dzisiaj. Jesteśmy z pdp tylko we dwie ,nikogo na obiedzie,żadnych bezuchów:-). Oglądamy telewizję,tzn pdp swoją a ja na tablecie,ze słuchawką w jednym uchu,swoją :-). Polską oczywiście,bo w niemieckiej aktualnie nic ciekawego nie ma. Za to chyba dzisiaj wieczorem mecz,Niemcy -Grecja. Na szczęście dla mnie,seniorka też jest fanką piłki nożnej :oczko:.
Zaraz pójdziemy na mały spacerek i do kolacji dalsze leniuchowanie. Jak syn wróci z motocyklowej eskapady,obiecał że przyjdzie do mamy,to ja pójdę sobie sama,na szybszy i dłuższy spacer.
Przyjemnego popołudnia jeszcze wszystkim życzę :najlepszego3:

Chyba jutro RTL