Powitajki przy kawie 81

24 września 2026 07:59 / 5 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Dzień dobry Opiekunkowo 😊 oj odliczam dni do końca 😊 jakoś mi sie dłuży...😉  

Malgosz,dłuży się Tobie a nam tak pięknie odliczasz 🌹
I dzień dobry wszystkim pogodnie. Długo mnie nie było ,całe wakacje były intensywne,ciekawe i po prostu fajne. Miałam cudny czas. Podróże małe i większe,po Polsce i na Majorkę,spotkania rodzinne i z przyjaciółmi. Czas szybko mijał,po ciężkim czerwcu w pracy(odchodzenie podopiecznego🙁),potrzebowałam resetu. Robiłam rzeczy,o których mówiłam kiedyś,że się na nie nie piszę,że ja nigdy w życiu itd. Źycie samo zweryfikowało moje spojrzenie na wiele spraw. Nie wiem,jak dałam radę,pracowałam jak na jakimś autopilocie,nie było czasu na zastanawianie się,były zadania do wykonania. Druga opiekunka bardzo mi pomogła,dodawała odwagi,fachowo wspierała. Nigdy nie zapomnę tych tygodni i zawsze będę wdzięczna nocnej opiekunce za jej wsparcie. Dopiero po powrocie do domu adrenalina puściła a ciało pokazało mi,jak jest zmęczone. Cieszyłam się więc każdym wolnym dniem. A od ubiegłego poniedziałku jestem znów w pracy. Wróciłam na stare miejsce,tyle że już tylko do seniorki. I ...rozleniwiłam się. Muszę dać sobie kopa,żeby się nie zasiedzieć😉. Przyjechałam na 6 tygodni,do 26 października,27 rano lecę do domu. Później policzę ile to dni i dopiszę się do odliczajek. A teraz  jeszcze chwila dla siebie,seniorkę budzę ok 8:30,wyrabiamy się tak,żeby o 9-tej usiąść przy śniadaniu. Pięknego,słonecznego czwartku życzę 
24 września 2026 09:21 / 3 osobom podoba się ten post
Witam się z Wami w czwartek nareszcie w sobotę do domku miłego i spokojnego dnia wszystkim 
25 września 2026 07:34 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  ostatni weekend przede mna  

25 września 2026 10:05 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  w piątek weekendu początek. 
Mój kolejny w domu. 
Za tydzień będę już wyruszać do  pracy 
Tydzień chłodny i deszczowy. Od poniedziałku na być piękna pogoda . Mam zaplanowany wyjazd do Kazimierza Dolnego i Nałęczowa. Przyjeżdża koleżanka ( też opiekunka) z Piaseczna i ma być do środy a że niee była ani w Kazimierzu ani w Nałęczowie więc muszę jej zapewnić atrakcyjny pobyt. Ode mnie to rzut beretem. Nałęczów 6 km a Kazimierz Dolny 25 km. 
Dobrego dnia opiekunowo i całego weekendu. 

25 września 2026 10:37 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
25 września 2026 10:40 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Malgosz,dłuży się Tobie a nam tak pięknie odliczasz 🌹
I dzień dobry wszystkim pogodnie. Długo mnie nie było ,całe wakacje były intensywne,ciekawe i po prostu fajne. Miałam cudny czas. Podróże małe i większe,po Polsce i na Majorkę,spotkania rodzinne i z przyjaciółmi. Czas szybko mijał,po ciężkim czerwcu w pracy(odchodzenie podopiecznego🙁),potrzebowałam resetu. Robiłam rzeczy,o których mówiłam kiedyś,że się na nie nie piszę,że ja nigdy w życiu itd. Źycie samo zweryfikowało moje spojrzenie na wiele spraw. Nie wiem,jak dałam radę,pracowałam jak na jakimś autopilocie,nie było czasu na zastanawianie się,były zadania do wykonania. Druga opiekunka bardzo mi pomogła,dodawała odwagi,fachowo wspierała. Nigdy nie zapomnę tych tygodni i zawsze będę wdzięczna nocnej opiekunce za jej wsparcie. Dopiero po powrocie do domu adrenalina puściła a ciało pokazało mi,jak jest zmęczone. Cieszyłam się więc każdym wolnym dniem. A od ubiegłego poniedziałku jestem znów w pracy. Wróciłam na stare miejsce,tyle że już tylko do seniorki. I ...rozleniwiłam się. Muszę dać sobie kopa,żeby się nie zasiedzieć😉. Przyjechałam na 6 tygodni,do 26 października,27 rano lecę do domu. Później policzę ile to dni i dopiszę się do odliczajek. A teraz  jeszcze chwila dla siebie,seniorkę budzę ok 8:30,wyrabiamy się tak,żeby o 9-tej usiąść przy śniadaniu. Pięknego,słonecznego czwartku życzę :angel3:

Witaj Gusiu na pokładzie 
25 września 2026 11:11 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Witaj Gusiu na pokładzie :ferrari:

25 września 2026 12:43 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przed obiadem. Dochodzi w piekarniku. Dzień podobny do dnia,mogę powidzieć,tak jak kiedyś pisał "nasz" Luke,spokój,spokój,spokój...
Pogoda piękna,słońce i nie goronc,ale grzeje porządnie. Usiadłam wczoraj na swoich p.słonecznych okularach i je połamałam. Wzięłam tylko jedne,muszę więc ruszyć na poszukiwanie nowych. Starych mi szkoda,były ładne,nie najtańsze,z polaryzacją. Cóż,nic nie jest wieczne. Kupię jakieś w Rossmannie.
Spokojnego,pogodnego piątku życzę 
26 września 2026 08:00 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 wczoraj syn seniorki zapytał czy wrócę tutaj, wrócę ale tylko na miesiąc. Żadna poprzedniczka tu nie wracała. Seniorka mocno demencyjna z alzheimerem, regulowana tabletkami, ale tak czy inaczej jest męcząca. No I synek babci mieszkający na dole w piwnicy, niby nie szkodliwy i zjada wszystko i nie marudzi...ale jest.... Pracuje zdalnie ale musi tez pokazywać sie w biurze, wiec wczoraj wyjechał. Z mojego 4-tygodniowego pobytu to on przez polowe był tutaj...niby troska o mamusie ale wyglada to na nie odcięta pępowinke...i to z obu stron...
Ale nic to mamy sobotę,  za tydzień wyjeżdżam 😊

26 września 2026 10:11 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w słoneczny,sobotni poranek. Słońce już wysoko ale jeszcze rześko. Jednak kawa na balkonie o 7:30 smakowała pysznie. Malgosz,ja też mam syna pdp na stanie . Mieszka co prawda we własnym domu ale na wspólnej działce. Wystarczy że przejdzie przez taras i już jest u nas. Stołuje się też z nami,gotuję więc dla trzech osób. Jest też codziennie przez większość dnia,pracuje jednak na piętrze w biurze. Mnie to nie przeszkadza,nic się nie zmieniło,wcześniej,kiedy żył senior,też były trzy osoby przy stole . Teraz syn zajął Jego miejsce i w biurze,i w jadalni. Nikt nie ma z tym problemu.
Wszystkim życzę przyjemnej,słonecznej soboty
26 września 2026 10:33 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  u mnie też slonecznie dzisiaj ciasto pieczemy  kruche z kremem budyniowym i wiśniami . 
Później spacer na drugą stronę Renu. 
26 września 2026 12:14 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry sobotnio .
Rozłożyłam się z krokietami .Naleśniki już gotowe ,cebulka i grzybki posiekane , kapucha się dogotowuje . 
Trochę za drobno pokroilam do kiszenia kapustę i marchew .Miała być na surówke a zużyje do krokietów 
W domu pachnie kapustką nie tak jak kupiona w zieleniaku . Może za krótko się kisila dlatego zapach jest inny . 

Wczoraj przygotowałam składniki na oct winogronowego .Jabłkowy już mam z zeszłego roku i używam . . Smak nieporównywalny do tego z marketu . 

I tak się plecie  w domu .Trzeba czymś się zająć .
Dobrego dnia .
26 września 2026 12:52 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
Słońce ☀️ wysoko i nawet ciepło jest. Pranie już się suszy na tarasie. Ja trochę zrobiłam porządku na rabacie. Róże mają jeszcze piękne kwiaty 🌹 . Dosadzłam wrzosy i dosypałam kory. 
W końcu się doczekałam , że mąż skręca regaly w spiżarni i zaraz będzie porządek bo tak to wszystko w kartonach na podłodze leży. 🙈 Dzięki regalom zrobi się też porządek w kotłowni bo tam artykuły chemiczne trzymam i napoje/ woda. 
Dobrego dnia opiekunowo i całego weekendu. 
26 września 2026 20:29 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry w słoneczny,sobotni poranek. Słońce już wysoko ale jeszcze rześko. Jednak kawa na balkonie o 7:30 smakowała pysznie. Malgosz,ja też mam syna pdp na stanie :-). Mieszka co prawda we własnym domu ale na wspólnej działce. Wystarczy że przejdzie przez taras i już jest u nas. Stołuje się też z nami,gotuję więc dla trzech osób. Jest też codziennie przez większość dnia,pracuje jednak na piętrze w biurze. Mnie to nie przeszkadza,nic się nie zmieniło,wcześniej,kiedy żył senior,też były trzy osoby przy stole . Teraz syn zajął Jego miejsce i w biurze,i w jadalni. Nikt nie ma z tym problemu.
Wszystkim życzę przyjemnej,słonecznej soboty:najlepszego3:

Gusia, mi trzeci talerz i dwa ziemniaki więcej absolutnie nie przeszkadza, ale chyba po raz pierwszy widzę taką mocną toksyczną rodzicielska miłość. Myślałam że jak człowiek starszy to, to mija...jednak się myliłam 😉 no cóż, człowiek uczy się całe życie i głupi umiera 
27 września 2026 07:54 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  zaśpiewam sobie - ta ostatnia niedziela 😊 w sobote do domku 😊 idziemy zaraz z Miniusia na spacerek i kawka i sniadanko i miłej niedzieli dla Was 😘