Łódzkie

09 lutego 2015 15:55 / 1 osobie podoba się ten post
halinka57

Witam,mam na imie Halinka! wrocilam kilka dni temu z Dusseldorfu,bylam na swieta i Nowy Rok.Znalazłam ten portal i mnie zaciekawił.Jestem z Lodzkiego.Moj syn 27letni Rafal ma urodziny a mnie od 3 dni przygniotła grypa i się kuruje.Może poznam jakas fajna kolezanke okolo50 lat,ktora wyjezdza do pracy do Niemiec.Nadmieniam,ze mam doswiadczenie w opiece,znam dobrze jezyk niemiecki.Jestem spokojna,ale ciekawa swiata,lubie podroże,film,muzyka i czytanie.Robie teraz szkołe 1 roczna o kierunku Opieka Nie pije alkoholu i nie pale papierosow.Moze odezwią się osoby ktore kierują sie podobnymi wartosciami i kieruja sie w swej pracy dobrem pacjenta.pozdrawiam serdecznie!

Wprawdzie nie jestem z łódzkiego , ale poza tym , to mamy dużo wsólnego. Miło powitać nowa koleżankę, z nadzieją na dalszy kontakt.
10 lutego 2015 07:00 / 1 osobie podoba się ten post
Witajcie Łodzianki i okoliczne -:)....Do kol. " magdzie " ; czy Ty wiesz , że ja już się urodziłam palaczką ? jak by mogło być inaczej ? Łódź i okolice to przecież kiedyś , dawno temu miasta fabryczne - kominy dymiły ? dymiły ! to i dymię i ja bom regionalna patriotka !!! -:)))))
10 lutego 2015 07:51 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Witajcie Łodzianki i okoliczne -:)....Do kol. " magdzie " ; czy Ty wiesz , że ja już się urodziłam palaczką ? jak by mogło być inaczej ? Łódź i okolice to przecież kiedyś , dawno temu miasta fabryczne - kominy dymiły ? dymiły ! to i dymię i ja bom regionalna patriotka !!! -:)))))

Czy Lubuskie tez zaliczasz do " okolic "???!
Alem i tak sie witam dzien dobry wszystkim milym pania ))))
11 lutego 2015 06:10 / 1 osobie podoba się ten post
Wstawac!!!!! Co za ociaganie sie !! Do pracy !!!!
Milego dnia zycze Ja !!!
11 lutego 2015 06:39 / 2 osobom podoba się ten post
Nie śpię nie śpię ale najpierw kawa a póżniej praca.W innej kolejności nie sposób funkcjonować.Witam serdecznie.
11 lutego 2015 09:55 / 1 osobie podoba się ten post
Juz dawno nie śpimy jak "balutka" pisze najpierw kawka potem praca wszystko po kolei:)
12 lutego 2015 06:08 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry - mówię szeptem , żebyście wyspały się jak należy , wygrzały w ciepłych betach a ja kończę pić kawkę i idę na papierosa - miłego dnia -:)))
12 lutego 2015 06:18 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Dzień dobry - mówię szeptem , żebyście wyspały się jak należy , wygrzały w ciepłych betach a ja kończę pić kawkę i idę na papierosa - miłego dnia -:)))

Widzę Basiu , że my obie dzisiaj za skowronki robimy , też już spać nie mogę od 5 , zaczyna mnie brać Reise Fieber i stawia na nogi skoro świt. Wszystkich witam i macham do Was , niech ten dzień minie spokojnie i miło zaskoczy , czas wypłat się zbliża i z każdym dniem bliżej do domu.Chociaż dzisiaj tłusty czwartek to pączków nie upiekę , ale serowe z tutejszego quarku wychodzą bardzo smaczne , jak mnie weżmie to usmażę. Miłego dnia :)))))))))))
12 lutego 2015 06:59 / 4 osobom podoba się ten post
Nie myślcie sobie,że jesteście tylko we dwie bo ja też jestem ranna "ptica".Witam baaaaardzo tłusto.Jak już usmażycie jakieś pączusie to dawać je na stół.Dzisiaj dieta idzie w odstawkę.
12 lutego 2015 09:56 / 3 osobom podoba się ten post
Witam łódzkie i okolice jak zawsze ja na końcu ale u mnie to tak juz jest najpierw obowiązki potem przyjemności.
13 lutego 2015 06:22 / 1 osobie podoba się ten post
Bede tak mila i wyciagne Wam juz łódzkie,zebyscie juz nie grzebaly )))
Milego dnia ))))))
13 lutego 2015 06:23 / 1 osobie podoba się ten post
Witam i miłego dnia życzę.
13 lutego 2015 07:47 / 3 osobom podoba się ten post
magdzie

Bede tak mila i wyciagne Wam juz łódzkie,zebyscie juz nie grzebaly )))
Milego dnia ))))))

Witam Łodzianki i mieszkanki województwa , witam i te " obce " , które mamy w " gościach " , bo centralna Polska jest bardzo goscinna a dziewuchy są słodkie jak miód !......niektóre to nawet mają " usta jak wiśnie , kto tego nie widzi , niech go dundel świśnie " .....a co ? jeszcze se mogę dospiewać dalej : " ło diridi , ridi uha ! ło diridi , riddi uha ! " - jakos tak to leciało albo na " podób " -:)))))))
13 lutego 2015 08:42 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Witam Łodzianki i mieszkanki województwa , witam i te " obce " , które mamy w " gościach " , bo centralna Polska jest bardzo goscinna a dziewuchy są słodkie jak miód !......niektóre to nawet mają " usta jak wiśnie , kto tego nie widzi , niech go dundel świśnie " .....a co ? jeszcze se mogę dospiewać dalej : " ło diridi , ridi uha ! ło diridi , riddi uha ! " - jakos tak to leciało albo na " podób " -:)))))))

Ha...ha...ha.... To na pewno o mnie ta piosenka, bo choć po mieczu miastowa jestem, ale po kądzieli, spod samiutkiego Łowicza ha...ha...ha...a dokładnie z Lipiec Reymontowskich, to co prawda juz prawie Skierniewice, ale co tam, wazne ze u mojej mamy na kanapie siedzi przecudnej urody lalka-łowiczanka w oryginalnym stroju ludowym i kwiecistej chustce na głowie. Z pewnoscią jest to wierna kopia naszej łowiczanki-Andrejki, choc myslę, ze oryginał ładniejszy.
Mojej mamy siostra lat 90, do tej pory ma zapaskę w szafie łowicką, a druga ma męża z Łyszkowic i juz sama nie wie czy do Łowicza na rynek jeżdzić czy do Skierniewic :))))))))))))))

Pozdrawiam Łodzianki, te miejscowe jak i przyjezdne, oraz wszystkich innych miłośników regionu :))))))))))))))))
13 lutego 2015 09:08
doda1961

Ha...ha...ha.... To na pewno o mnie ta piosenka, bo choć po mieczu miastowa jestem, ale po kądzieli, spod samiutkiego Łowicza ha...ha...ha...a dokładnie z Lipiec Reymontowskich, to co prawda juz prawie Skierniewice, ale co tam, wazne ze u mojej mamy na kanapie siedzi przecudnej urody lalka-łowiczanka w oryginalnym stroju ludowym i kwiecistej chustce na głowie. Z pewnoscią jest to wierna kopia naszej łowiczanki-Andrejki, choc myslę, ze oryginał ładniejszy.
Mojej mamy siostra lat 90, do tej pory ma zapaskę w szafie łowicką, a druga ma męża z Łyszkowic i juz sama nie wie czy do Łowicza na rynek jeżdzić czy do Skierniewic :))))))))))))))

Pozdrawiam Łodzianki, te miejscowe jak i przyjezdne, oraz wszystkich innych miłośników regionu :))))))))))))))))

Dlaczemu " Doda " a nie np. " Jagna " jesteś ???....-:))))))))