Łódzkie

04 lutego 2015 10:14 / 5 osobom podoba się ten post
A się chwalą ! a co Wy myślita , że ja chociaż z po za Łodzi jestem to nie wiem , gdzie jest Bałucki , srucki i inne ???-:)))))))))
04 lutego 2015 11:19 / 3 osobom podoba się ten post
Dzieńdoberek Łodzianki prawdziwe i te podłodzianki, do których i ja się zaliczam :)))))))), choć z Łodzią jestem związana od urodzenia. Mam do centrum Łodzi raptem 10 km, tam mam najbliższą rodzinę, tam spędzałam moje dzieciństwo, moją młodość, wiek średni i starość tez pewnie spędze :))))))))) Jak dyskoteka, to oczywiscie w Łodzi, najczęściej Lummumby w czasach studenckich, bądż ,,Pod siódemkami,,, wtedy nie było innych dyskotek, a ja taneczna wielce byłam i jestem :)))))))) Potem były dancingi w Kaskadzie, w Europie, oj......to były piękne czasy. Moja pierwsza praca w dorosłym zyciu, to OUMT na Wólczańskiej, tuż przy Zielonej, więc i na Barlicki miałam bliziutko. Teraz zakupowo wolę jednak lokalne ryneczki, a w nowej hali na Bałuckim górnym rynku jeszcze nie byłam, choć stoi już ładnych kilka lat. Rynek na Dolnej ma swój koloryt i swoją cudną historię. Tam jest prawdziwa Łódź i prawdziwe Bałuty. Poza tym Łódź jest piękna, trzeba tylko to piękno dostrzec. Zdanowska remontuje kamienice Andrejko, te na Piotrkowskiej od dawna sa sliczne. Teraz bierze się za Wschodnią i Włókienniczą, mają tam powstać prawdziwe perełki architektoniczne. Duzo kamienic jest niestety prywatną własnością, więc trudno się dziwić, że są nieremontowane, bo to koszty ogromne są, a wpływy z czynszy niewielkie jednak. Ja już się doczekać nie mogę, kiedy w koncu ruszy remont początku Gdańskiej, bo Manufaktura aż błyszczy luksusem, na na Gdańskiej bida z nędzą patologię pogania:))))))) Podobnie na Ogrodowej, mam tam kilkoro znajomych, więc i bywam dość często. Osobiscie na zakupy wolę Galerię Łódzką, fajniejsze sklepy są niż w Manufakturze, natomiast knajpki najlepsze są w tej ostatniej z moja ukochaną ,,Lawendą,, na czele. Miłego dnia łodzianki, prawdziwe i przyjezdne :)))))))))
04 lutego 2015 11:31 / 2 osobom podoba się ten post
Jeszcze jedno Andrejko, koniecznie musisz odwiedzić restaurację meksykańską na Piotrkowskiej, koniecznie. Miesci sie w podwórku, ale za to jakim......kochana, cudo, po prostu cudo razem z niesamowitym ogródkiem przed. Jest wiele wyremontowanych podwórek kamienic na Piotrkowskiej, które urzekają swoją urodą.
04 lutego 2015 12:53 / 5 osobom podoba się ten post
doda1961

Jeszcze jedno Andrejko, koniecznie musisz odwiedzić restaurację meksykańską na Piotrkowskiej, koniecznie. Miesci sie w podwórku, ale za to jakim......kochana, cudo, po prostu cudo razem z niesamowitym ogródkiem przed. Jest wiele wyremontowanych podwórek kamienic na Piotrkowskiej, które urzekają swoją urodą.

Doda , ja właśnie przeprowadziłam się do kamienicy po rewitalizacji i wlaśnie na Gdańską, czynsz jest duży , bo to zabytek i najdroższy z dotychczasowych z programu ''100 kamienic'' ale wart każdej złotówki , jest tak pięknie że naprawdę dech zapiera, poza tym mieszkają ludzie których stać na takie mieszkanie i żadnego menelstwa nie ma. Jest piękny dziedziniec z ustawionymi w gazonach kwiatami , dwie pięknie kute bramy i zachowane oryginalne zdobienia sufitów i kolumn.Coraz więcej będzie takich kamienic odrestaurowanych , czytałam projekty i w perspektywie będzie odnowionych dużo więcej niż 100 kamienic.Niech ludzie mówią co chcą o Zdanowskiej , ale trzeba przyznać , że po mimo niedogodności związanych z remontami dzieje się u Nas dużo dobrego.
04 lutego 2015 17:02 / 3 osobom podoba się ten post
Dla mnie Łódź niestety również jest szara i jakoś tak...negatywnie mi się kojarzy jako miasto. Za to na forum dużo fajnych, bo przedsiębiorczych i ciepłych kobiet z Łodzi i jej okolic :)
05 lutego 2015 07:47 / 5 osobom podoba się ten post
A co to ,same spiochy tutaj ?)))
Wstawac !!!., milego dnia zycze ))
05 lutego 2015 08:13 / 3 osobom podoba się ten post
Boś se " ksywkę " wybrała " słonecznie " to myślisz , że wszystko będzie w jasnych kolorach ! .....Szary kolor też jest ładny -:)))))))))
06 lutego 2015 06:01 / 3 osobom podoba się ten post
Wstawac spiochy !!))
Witam wszystkie Łodzianki i Wodzianki tez ))
Milego dnia !!!
06 lutego 2015 06:46 / 4 osobom podoba się ten post
magdzie

Wstawac spiochy !!))
Witam wszystkie Łodzianki i Wodzianki tez ))
Milego dnia !!!

Magdzie zlituj się i nie krzycz tak bo PDP obudzisz i nie będzie już wesoło. 
06 lutego 2015 06:47 / 2 osobom podoba się ten post
Nie śpią , nie śpią , ale co niektóre marne dzisiaj są -;)
06 lutego 2015 07:19 / 2 osobom podoba się ten post
Witam region i okolicę , Księżyc w pełni i noc widna i bardzo krótka, oby dzień był taki sam :)))
06 lutego 2015 09:34 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry
Odliczam godziny, w poniedziałek będę w domu, uffff......
06 lutego 2015 11:10 / 1 osobie podoba się ten post
Witam widzę że tutaj ranne ptaszki.Ja też wstałam wcześnie ale potem śniadanko,przygotowywanie obiadku i latanie na odkurzaczu teraz mam trochę chwili dla siebie :)
07 lutego 2015 07:43 / 1 osobie podoba się ten post
Na litość boska !!! Tu tez spiochy ?!, czy lenistwo w tym regionie przoduje ???
Milej soboty moje mile panie )))))
07 lutego 2015 07:55 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Na litość boska !!! Tu tez spiochy ?!, czy lenistwo w tym regionie przoduje ???
Milej soboty moje mile panie )))))

Żadne spiochy , tylko trochę wygodnickie ....zapomniała już jak lubuskie wygrzebywałam ??? -:)))))))