Łódzkie

02 lutego 2015 13:04 / 1 osobie podoba się ten post
Ja od 1 kwietnia już w Łodzi więc małe spotkanko jak najbardziej.
02 lutego 2015 13:10
Ja się z Wami nie bawię :((((((((((( Ja dopiero na koniec czerwca będę w Łodzi :(((((((((((, ale za to zostanę aż do końca sierpnia!
02 lutego 2015 13:15 / 1 osobie podoba się ten post
No i bardzo pięknie, mam nadzieję, że i inne panie łodzianki dopiszą towarzysko :)))))))))))) Ale zaszalejemy :)))))))))))))
02 lutego 2015 14:13
Ja w sierpniu także będę i we wrześniu więc wszystko przed nami.
02 lutego 2015 15:54 / 1 osobie podoba się ten post
Nie czytałam ale poczytam żeby być przygotowana na najgorsze :)
02 lutego 2015 18:34 / 3 osobom podoba się ten post
Spokojnie dziewczęta, ja tylko w gadce jestem mocna :))))))))))))))))
02 lutego 2015 21:57 / 5 osobom podoba się ten post
doda1961

Spokojnie dziewczęta, ja tylko w gadce jestem mocna :))))))))))))))))

W gadce , czy w " gatkach " , bo nie zrozumiałam ??? -:))))))
03 lutego 2015 09:19 / 4 osobom podoba się ten post
Lubuskie wita Łodzkie )))))
W kupie sila ))))
03 lutego 2015 09:27 / 2 osobom podoba się ten post
Teraz będę od18 lutego do połowy marca w domu, potem urlop w czerwcu ,coś czuję że skończy się na marzeniach, w tym naszym zawodzie ciężko się będzie zgrać. W profilu mam skypa to dzwońcie może chociaż po kolei się uda spotkać, bo tak razem to mam tylko mam nadzieję.
03 lutego 2015 09:45 / 3 osobom podoba się ten post
Witam Łodzianki i sympatyków tez witam. To prawda, że cięzko się czasowo zgrać, ale może akurat większość z nas będzie w czerwcu w domu. Ja na pewno będę około 28 czerwca. Pisze około, bo bardzo mozliwe, że wreszcie skorzystam z zaproszenia naszej przemiłej forumki i będę wracała do domu przez Monachium :)))))))))))) Milego dnia .
03 lutego 2015 10:03 / 5 osobom podoba się ten post
No to świętokrzyskie tez wita łódzkie,żeby nie było,że z sąsiadami nie gadam.Czasem jeżdżę do Tomaszowa M.Może jest też jakaś dobra duszyczka stamtąd?Pozdrawiam :)
04 lutego 2015 06:58 / 4 osobom podoba się ten post
Witajcie Łodzianki , obawiam się , że wyjdziemy na najbardziej " leniwy " region ....W razie czego możemy powiedzieć , że jesteśmy profesjonalnymi , pracowitymi opiekunkami i na bzdety ( pisanie tutaj ) czasu nam brakuje ! -:))))))))))))
04 lutego 2015 07:51 / 7 osobom podoba się ten post
Cześć i czołem Krajanki , no ja już jedną nogą prawie w domu , zaraz jak zajadę lecę na Bałucki rynek, mieszkam koło Barlickiego , ale Dolny uwielbiam znam wszystkich straganiarzy . Pana Stasia , który ma taką kapustę kiszoną , że nigdy nie doniosłam całej do domu, Panią Janeczkę która ma stare odmiany jabłek troche parchate , ale zapach i smak jak z dzieciństwa. Wreszcie moją Panią ''psową''która ściąga wszystkie nowości dla pupili, płacze nad każdym chorym zwierzakiem i dokarmia armie kotów , a wszystkie psy mogą wyjadać ze sklepu smakołyki. Przez pierwsze dni będę chodzić na pieszo i uczyć się rozkładu komunikacji , która ze względu na rozbudowę zmienia się co chwilę, obowiązkowo czekolada w Manufakturze z dzieciakami, spacer po Pietrynie i wizyta w Uniejowie, chociaż ostatnio ze zjeżdżalni wodnej wyleciałam prawie toples:)) A zapomniałam o rybnym na Legionów ,gdzie właściciel-pasjonat do każdej ryby podaje przepis i historyjkę.To taka moja Łodż i bardzo już za tym wszystkim tęsknie.Miłego dnia Krajanie:)))
04 lutego 2015 07:54 / 6 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Witajcie Łodzianki , obawiam się , że wyjdziemy na najbardziej " leniwy " region ....W razie czego możemy powiedzieć , że jesteśmy profesjonalnymi , pracowitymi opiekunkami i na bzdety ( pisanie tutaj ) czasu nam brakuje ! -:))))))))))))

Pracowita ;))) Wita pracowite z regionu    Pierwsze Morgen usłyszałam dziś o 3.35. następne o 7.06.  Po tym pierwszym transporcie do klo, oko mi się przymkło od 5.00 do budzika o 6.50.

Po czym zadbałam o profesjonalny wygląd opiekunki, łazienka, kawa. Ekspres jeszcze wypluwał moją kawę, kiedy weszła córka. Rzuciła mi pytanie czy już jesteśmy przy śniadaniu? -Nie. -Czy przynajmniej obudziłam tatę? -Nie. Do wyjazdu o 8.30 jest jeszcze dostatecznie dużo czasu. -O???? ona potrzebuje przecież 1 1/2 h na oprawienie taty. -Ok. budzę.  No i teraz ona wykształcona w tym kierunku siła fachowa oprawia pdp. w łazience, złośliwie dodam, że zapomniała podać ząbki przed śniadaniem, no ale jej wolno coś przeoczyć.
Pozytyw to to, że ona rano i wieczorem dba o higienę pdp.  Ale jako jedyna z 5-tki dzieci podnosi mi ciśnienie, dobrze, bo mam z tych pełzających :) 

Uzupełnię, bo nikt się nie wpisał po mnie.
O 8.10 już pdp czytał gazetę w kuchni w oczekiwaniu na transport. To jest profesjonalizm :)))
04 lutego 2015 09:26 / 2 osobom podoba się ten post
Evvex

Cześć i czołem Krajanki , no ja już jedną nogą prawie w domu , zaraz jak zajadę lecę na Bałucki rynek, mieszkam koło Barlickiego , ale Dolny uwielbiam znam wszystkich straganiarzy . Pana Stasia , który ma taką kapustę kiszoną , że nigdy nie doniosłam całej do domu, Panią Janeczkę która ma stare odmiany jabłek troche parchate , ale zapach i smak jak z dzieciństwa. Wreszcie moją Panią ''psową''która ściąga wszystkie nowości dla pupili, płacze nad każdym chorym zwierzakiem i dokarmia armie kotów , a wszystkie psy mogą wyjadać ze sklepu smakołyki. Przez pierwsze dni będę chodzić na pieszo i uczyć się rozkładu komunikacji , która ze względu na rozbudowę zmienia się co chwilę, obowiązkowo czekolada w Manufakturze z dzieciakami, spacer po Pietrynie i wizyta w Uniejowie, chociaż ostatnio ze zjeżdżalni wodnej wyleciałam prawie toples:)) A zapomniałam o rybnym na Legionów ,gdzie właściciel-pasjonat do każdej ryby podaje przepis i historyjkę.To taka moja Łodż i bardzo już za tym wszystkim tęsknie.Miłego dnia Krajanie:)))

Ja też znam tych wszystkich ludzi i wszystkie kąty te które wymieniłaś na pewno gdzieś się widziałysmy.Moje poprzednie rejony to te bardzo blisko Barlickiego teraz troszeczkę dalej ,bliżej Piotrkowskiej ale zawsze jestem po kilka razy w tygodniu na Barlickim i w soboty oczywiście Bałucki.Pozdrawiam serdecznie :)