Podpisałam dzisiaj umowę z T Mobile na dwa lata .
I teraz, Gdy jestem w Polsce, mam nieograniczone rozmowy na wszystkie komórki i stacjonarne w Polsce oraz sms i mms oraz 5 G. internetu.
Natomiast gdy jestem w Niemczech lub w innych krajach ze strefy T mobile, w tym np. też Austria, to mam w ramach abonamentu nieograniczone rozmowy do wszystkich sieci w Polsce i również w Niemczech (zarówno komórki jak i stacjonarne). W ramach abonamentu są też nieograniczone sms i mms, oraz, gdy ktoś do mnie dzwoni z Polski, to nie płacę za odebranie połączenia ani za odczytanie sms. W Niemczech dodatkowo dostaję 1 G internetu. Po wykorzystaniu limitu nie płacę za internet, tylko on mi się blokuje, więc nie poniosę wyższych kosztów, chyba, że dokupię sobie pakiet.
Abonament wynosi 59.90 bez telefonu. Z telefonem jest o 20 zł wyższy.
Tak napisałam, może komuś się przyda.
Ja cieszę się bardzo, bo to oznacza koszt 60 zł dla mnie na miesiąc i rezygnację z niemieckiej sieci, a ponieważ ja dużo rozmawiałam, to wykupowałam pakiet w Lebarze za ok. 40 E. miesięcznie i do tego miałam i tak polską komórkę, którą też opłacałam. Do tego dochodziły koszty sms, więc (jak dla mnie), rachunki przekraczały w przeliczeniu na złotówki, 250zł